Harrison Forddal jön a Blade Runner folytatása

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 27.
  • Cooltúra
Link másolása
Bizonytalan időközönként jelentkező Cooltúra rovatunk főszereplője ezúttal a Szárnyas fejvadász folytatása. A készítők bejelentették, hogy Harrison Fordot is leigazolták a projekthez.

2016 nyarán kezdődik a Blade Runner folytatásának forgatása Amerikában, a filmet az Alcon Entertainment készíti. A produkciós cég a minap bejelentette, hogy az 1982-es film főszereplőjét, Harrison Fordot is leigazolták az új részhez, aminél jobb hírt aligha kaphattak volna a rajongók.

A rendező viszont nem Ridley Scott lesz, az úriember már korábban is azt mondta, hogy inkább nem vállalná a folytatást: helyette Denis Villeneuve kanadai direktor, a Maelstrom, az Incendies és a Prisoners alkotója kaphatja a feladatot, vele még tárgyalnak az Alconnál. A forgatókönyvet Hampton Fancher és Michael Green írja - Scott itt viszont besegített az ötletelésben.

20.
20.
SwordFish
"lóf.sz, nehogymá' te vagy a blade runner"
18.
18.
milerik
#17: Amikor először néztem, én nagyon untam, nem is emlékeztem a második megtekintés előtt, hogy miről szól.
ÁM , a másodjára hihetetlenül élveztem, és áldottam a sorsot, hogy úgy alakult, hogy újra néztem. Azóta best of , meg van BluR-en. Fejhallgatóval néztem, nagy felbontásban, superb minőségben, és elkapott az atmoszférája, a mondani valója, a replikánsok és az zenéje .
17.
17.
amperovszki
#11: "...viszont elgondolkodtató."

ja, múltkor én is megnéztem, és úgy 15 perc múlva már ilyeneken gondolkodtam, hogy:
-vajon van még sör a hűtőben?
-nem maradt véletlen tegnapról egy fél pizza?
-fel kéne hívni XY-t
-mi a tökömnek nézem én ezt az ócska, dögunalmas filmet egyáltalán?
16.
16.
mamgu
#14: Kedves madzag most nézem a wikin ja hogy te Az ember a fellegvárban-ról írsz, hogy sorozat lesz ezt nem tudtam köszi az infót ez akár érdekes is lehet nemúgy mint a blade folytatás (bár ne legyen igazam) mert ahol a hollywood-i produceri henger beindul abból csak pláza töltelék lesz. Ja, eszembe jutott még valami, Dick-el kapcsolatban. A sok sikertelen adaptáció mellett van egy figura aki úgy ír és rendez, hogy akár Dick is csinálhatta volna: David Cronenberg, Naked Lunch, Existenz, Videodrom.
15.
15.
Norbiii
Hoppá!!! :) Nagy Harrison Ford rajongó vagyok (lásd avatarom), de az első részt még nem láttam. Úgy látom, ideje pótolnom. :)
14.
14.
#13: Egy sorozat már el lett kezdve. Még csak pilot van, de berendelték az első évadot, ami még nem lesz egy ideig.

A film amúgy hiába feszeget érdekes témákat, nem változtat a tényen, hogy rohadt unalmas (szerintem).
13.
13.
mamgu
Unalmas, érthetetlen, jesszumpepi mi lenne veletek ha olvasni is kellene? Az eredeti sztori amit Dick írt még ennél is jobban bevisz az erdőbe, az is a célja, de ehhez többet kellene őt olvasni. Nem tetszenek nekem ezek a folytatások inkább kezdnének valamit a többi írásaival valamit, ja hogy az risky business hát igen eddig talán ez meg a Linklater féle Scanner darkly ami meg tudta fogni Dick mondanivalóját. Én szívesen látnám pl. A Man in a high castle-t filmen.
12.
12.
roli33
#7: Na ez a klasszikus látvány dolog az, ami sajnos nem fog megtörténni. :S
11.
11.
roli33
#8: Én egyik este megnéztem (megvettem Blu-ray-en olcsón, de annyira így se érte meg:D), de nagyon koncentrálós film, nem is nagyon értettem. Kicsit tényleg unalmas is volt, viszont elgondolkodtató.
9.
9.
#6: Aszerint amit én olvastam, ebben a bizonyos interjúban is elég "furán" jelentette ki ezt, ezzel gyakorlatilag továbbra is nyitva hagyva a kérdést. Majd utánanézek jobban, ha igazad van, my bad.
8.
8.
Cipo3
10-12 éves koromban láttam és nagyon nem emlékszem már milyen film volt. Ma megnézve halál unalmas? Van értelme nekiesnem?
7.
7.
#3: SPOILER ANNAK AKI NEM LÁTTA A FILMET
Szerintem majd digitálisan fogják megfiatalítani (Jeff Bridges-Tron) és ezáltal még jóval fiatalabbnak látszik majd. Igazából emögött érv is van.
Én személy szerint örülök a hírnek, és Ford megfiatalítása mellett döntenék mindenképp. Viszont a látványt és minden mást klasszikus módon vennék fel. Matte painting-et használva, díszletek között, az effekteket is hagynám a 80-as évek szintjén, hogy minél kisebbre szorítsam a különbséget két film között. Bárhogy is csinálják én várom, a rendező szerintem jó választás-már ha el is vállalja.
6.
6.
Nicodemus
Maga Scott erositette meg egy interjuban a film csavarjat. Szamomra viszont a valaha keszult legjobb sci-fi.
5.
5.
#2: Az a helyzet, hogy kurva sok érv szól az elmélet ellen és mellett is, és igazából máig nincs egyértelmű válasz. Amúgy én is az utóbbi évben tudtam csak pótolni, és nem bírom megérteni, hova istenítik ezt a filmet, számomra kínszenvedés volt végigülni.
4.
4.
godach
#2: Na de jó kis fegyód van, le tudtad vele lőni a poént ;)
Két hónapja készülök megnézni :)
3.
3.
fojesz
#2: Ugyanez vetődött fel bennem is. :)
2.
2.
Nicodemus
A rendezoi vagasokban derult ki a film nagy twist-je, miszerint Ford is egy replikans. Namost...akkor hogy lehet hogy ilyen drasztikusan oregszik?
1.
1.
izolee69
Es hol fog jatszodni? Egy idosek otthonaban?:-)
Minden tiszteletem Mr. Ford-e (egyik kedvenc szineszem, az Indiana Jones sorozatban orokre belopta magat a szivembe), de ehhez nem oreg egy kicsit?
Bar lehet, hogy csak valami apro cameo-szeru szerepe lesz, csak kihasznaljak, hogy jo huzonev a marketing-gepezethez. :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...