GDC 2015: Bemutatkozik a GeForce GTX Titan X

  • Írta: zoenn
  • 2015. március 5.
  • Hardver
Link másolása
Az NVIDIA az idei Game Developers Conference-en leplezte le a legújabb csúcskártyáját, a GeForce GTX Titan X-et, amely jelenleg minden riválisát maga mögé utasítja. Ezen futott az Unreal Engine 4 új techdemója is.

Az Epic Games Unreal Engine 4-es előadásán leplezte le az NVIDIA a GeForce GTX Titan X szörnyeteget, amely a hardvergyártó eddigi legerősebb videokártyája lesz. Noha a pontos specifikációkat nem osztotta meg kaliforniai vállalat, lapértesülések szerint a kártyán immáron 8 milliárd tranzisztor kap helyet, amely 900 millióval több, mint amennyi a Titan Blacken volt

A Big Maxwell architektúrára épülő vasat 12 GB GDDR5 memóriával szerelik, amely arra enged következtetni, hogy a GPU immáron 384-bites memória-adatsínt használ. Hűtése hasonló lesz a korábbi Titan-kártyákon látottakhoz. Noha a pontos ára még nem ismert, a januári pletykák szerint nagyjából 1349 dollárt kell leszurkolnunk érte.

Az Epic elnöke, Tim Sweeney élesben is megmutatta Titan X képességeit az alábbi Unreal Engine 4-es techdemóban. Igen, a jövőben tényleg így fognak kinézni a videojátékok!


A VGA-ról többet is megtudhatunk március 17-20. között.

23.
23.
dzsiádzsó
#16: Még az UE3-as techedmo megvalósítására is várunk, pedig az lassan 4 éves, de mindegy...
21.
21.
XStormsniperX
#11: Valóban. De hidd el, ez egyeseket nem fog eltántorítani az értelmetlen vásárlástól... Nem lenne sok értelme kinyomni ezeket a high end kártyákat, ha csak animátorok és fejlesztők használnák őket...
16.
16.
Stranger
Szerintem teljesen reális, hogy a közeljövőben ezt fogjuk látni. Nézzétek meg mit lehet kihozni egy 2007-es Crysis-ból moddolva. Eltelt 8 év, lépjünk már előre könyörgöm...
14.
14.
simon 555
#7: Pont a legpénzéhesebb cégek? Kétlem :D
Ez még bizony nagyon távoli jövő. Ez csak egy előre beállított videó, lehet real-time fut a kártyán, de nem tudod mozgatni a kamerát, tehát alapból annyival könnyebb a dolog, hogy csak azt kell megjelenítenie a kártyának amit látsz. Egy tényleges játékban ugyebár a mögötted lévő dolgokat is renderelni kell, nem lehet csak azt ami előtted van.
Bátran ki merem jelenteni, hogy egy olyan tényleges játékhoz ami így néz ki, még ez a VGA sem lenne elég, hogy stabilan fusson ilyen részletesség mellett.
13.
13.
dzsiádzsó
#8: Azért a DC is odavágott minden autós játéknak! Pedig élsimítás sincs benne, jó példa, hogy egy rendesen megírt grafikai motor mire képes, míg egy hypolt PCars sehol nincs az atomerőműveken sem, ahhoz képest!
Azt meg hozzá teszem egy ilyen kártyának 3-4 akkora teljesítménye van, mint a ps4 GPU-jának, így ps5-nél már elképzelhető hasonló grafika, bár ilyen részletességgel fejleszteni már annyi ideig tartana, hogy elavulna mire kijönne a játék :D
12.
12.
dzsiádzsó
#7: De nagyon távoli jövő, a cikkíró nincs tisztában a techdemo fogalmával és egy valós játék közti különbséggel. Szép dolog ilyet real time renderel valami, de köze nincs egy játékhoz és sztm is 10 évig még nem is lesz.
11.
11.
dzsiádzsó
#5: Ez nem játékokra való ;) Lehet nálunk is lesz ilyen, főleg 4k reklámok korában nagyon is kell majd ilyen.
8.
8.
felegyi
Uncharted 4 az ami a következő lépés lesz a "jövő" felé, feltéve ha a beígérteket adják.
7.
7.
Levente008
#6: Nem annyira távoli jövő... Az EA, Ubisoft vagy valamelyik nagyobb cég biztos már most is ilyen projekten dolgozik ami így néz ki.
6.
6.
Azt hittem vmi dezodor van a képen először. Igen, így fognak kinézni a játékok, de az még a nagyon távoli jövő. (Khmkonzolokkhmkhm.)
5.
5.
XStormsniperX
"Noha a pontos ára még nem ismert, a januári pletykák szerint nagyjából 1349 dollárt kell leszurkolnunk érte." Hmmm. Csak 1349 dollárt!? Nahát, az nem is sok! Végül is csak két nextgen konzolt és egy ultrás PC-t lehetne venni az árából... De azért gratulálok annak a birkának, aki meg fogja venni... (Itt természetesen nem Wonra célzok) ;)
4.
4.
headhunter86
Kicsit csalókák ezek a videók. 2011-es U3-mas videó is milyen szép. De egyik játékfejlesztő sem öl bele annyi munkát a játékaiba, hogy úgy nézzen ki. Nyilván egy ilyen kis videót sokkal részletesebbre csinálnak meg.
Hardverek szerintem már vannak ilyen szinten.
Jó lenne ha elérhető lenne ez a kis videó és lehetne tesztelni vele a gépet, hogy mit megy vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...