Tőzsdére megy az Angry Birds fejlesztőcsapata

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 5.
  • Biznisz
Link másolása
Az előzetes hírekkel ellentétben nem vásárolják fel a Roviót, ehelyett tőzsdére megy az Angry Birds fejlesztőcsapata. Harmincmillió euró értékben bocsátanának ki részvényeket, és a jelenlegi tulajdonosok részesedésére is lehet pályázni.

Júniusban röppent fel a pletyka, hogy eladósorba került a finn Rovio, az Angry Birds mögött álló fejlesztőcég. Az első számú jelentkező a mostanság kőkeményen nyomuló Tencent volt állítólag, de már akkor is szóba került az a forgatókönyv, hogy a csapat inkább tőzsdére megy.

Most ez utóbbi valósul meg. A Rovio 30 millió értékben készül részvényeket kibocsátani a NASDAQ finn szárnyán, emellett a jelenlegi tulajdonosok részesedéséből is lehet majd vásárolni, igaz, ezzel kapcsolatban nem tudtunk meg túl sok részletet. A Rovióban egyébként tulajdonos az Accel Partners és az Atomico, 69 százalékban pedig a Trema Internationalé a cég, ami mögött a társalapító, Niklas Hed nagybátyja áll.

A Rovio egyelőre nem közölte, hogy becslése szerint mennyit érhet a vállalat, de egyes szakértők 2 milliárd dollárt tippelnek. A finn fejlesztőcég 2009-ben robbantott először az Angry Birds-sorozattal, amit meglehetősen jól tudott monetizálni a licencmegállapodásokon keresztül. A cím később veszített a lendületéből, végül a 2016-os animációs film lehelt életet belé.

A Rovio árbevétele az év első felében 153 millió euró volt, ami a tavalyi év hasonló időszakában összejött forgalom közel kétszerese, míg a nyeresége 11 millió euróról 42 millió euróra nőtt.

1.
1.
user101
Azt hiszem ők is rájöttek, hogy további szellemi injekció nélkül innen már csak lefelé vezethet az út és ideje megszabadulni a cucctól... :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...