Brit toplista: labdába sem tudott rúgni a Shenmue III

  • Írta: fojesz
  • 2019. november 25.
  • Toplista
Link másolása
Visszaszerezte az első helyet a Call of Duty a brit játékeladási toplistán, miközben mögötte sorban állnak a Switch-címek. Az új megjelenések nem teljesítettek jól, igaz, erre elég jó magyarázatunk van.

Visszaszerezte az első helyet a brit játékeladási toplistán a Call of Duty: Modern Warfare. A múlt heti aranyérmesünk, a Pokémon Sword lecsúszott a harmadik helyre, az ezüstérmet pedig ezúttal is a Star Wars Jedi: Fallen Order vihette haza.

A Nintendónak azért így sincs oka panaszra, a Black Fridayt megelőző akcióáradatban csak úgy kapkodták a britek a Switch-játékokat, ennek megfelelően a Pokémon Shield lett az ötödik, a Luigi's Mansion 3 a hatodik, a Mario Kart 8 Deluxe a hetedik, a Minecraft Switch-verziója a nyolcadik, míg a Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020 a kilencedik. A negyven legkeresettebb játék listáján további nyolc Switch-exkluzívot találunk.

Az újoncok már nem arattak túlzottan fényes sikert, igaz, ennek jó oka van. A Shenmue III csak a tizenhetedik helyen kezdett, és mindössze feleannyi példányt vittek belőle haza, mint a Shenmue első két részének remasteréből. Tény, hogy a Shenmue rétegjátéknak számít manapság, de a gyenge eredményt valószínűleg az is magyarázza, hogy a rajongók egy jelentős része a Kickstarteren támogatta a játék fejlesztését, így ők digitális kulcsot kaptak.

Márpedig a brit toplista továbbra is csak a dobozos eladásokat számlálja, ezzel magyarázható a Football Manager 2020 tizennyolcadik helyezése is. A fociőrült britek valószínűleg alaposan rákattantak a menedzsmentjátékra, csakhogy az országban jellemzően digitális formában vásárolják már a PC-s játékokat - sok PC-s cím vagy átirat meg sem jelenik ezért dobozosan.

További érdekesség, hogy a Death Stranding már kiesett a legjobb tíz közül, és csak a tizenharmadik lett, míg a Just Dance 2020 úgy csípte meg a tizenkettedik helyet, hogy jobb eladásokat tudhatott maga mögött, mint a megjelenésének hetén.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Star Wars Jedi: Fallen Order
  3. Pokémon Sword
  4. FIFA 20
  5. Pokémon Shield
  6. Luigi's Mansion 3
  7. Mario Kart 8 Deluxe
  8. Minecraft (Switch)
  9. Mario & Sonic at the Tokyo Olympic Games 2020
  10. Fortnite: Darkfire Bundle
4.
4.
#3: Most próbáltam belegondolni, hogy lehet ez annyira jó neked, hogy így nyomjad a [Ctrl+V]-t, de ez a komment akkor is olyan volt inkább, mint egy pofon. Megpróbáltam belegondolni, hogyan gondolkozol és belebutultam. Pedig pont most voltam agyátültetésen valami Motion Blur ruszki videó miatt és ebben az állapotban nem tudtam feldolgozni, hogy mi mehetett félre nálad. És ez egy tök szomorú történet. Ha Hans Zimmer írja hozzá a zenét, akkor nem csak ütős, de azért a végén mindig sírok is.
3.
3.
crytek
#2: Az 1-2 is okádék ,de nem is erről volt szó hogy jó. Akit érdekel most ingyen hozzájuthat
2.
2.
#1: Attól még nem lesz jó játék.
1.
1.
crytek
Frankó bundlezva is lett. Humble Choice áprilisi csomagban
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...