A Sony leleplezte a vékonyabb PlayStation 5-öt

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A Sony derült égből villámcsapásként ma bejelentette a PlayStation 5 Slim modelleket. Választhatunk lemezmeghajtóval szerelt változatot és Digital Editiont is - utóbbihoz vásárolhatunk opcionális külső meghajtót.

Az elmúlt hónapokban számos szóbeszéd látott napvilágot arról, hogy a Sony a PlayStation 5 revíziójára készül, azaz hasonlóan az előző generációs konzoljához, ebből is kiadnak egy vékonyabb, könnyebb változatot. Minden pletyka beigazolódott!

A Sony most megerősítette a híreszteléseket, a kétféle PlayStation 5 Slim első körben Észak-Amerikában startol el idén novemberben, majd a következő hónapokban világszerte is elérhetővé válik. Csak Japán esetében szolgáltak napra pontos dátummal: ez november 10-e. Reméljük, karácsonyra már a hazai boltokba is megérkezik.

Az új modellek térfogatát több mint 30 százalékkal, tömegét pedig 18 (sztenderd) és 24 (Digital) százalékkal sikerült csökkenteniük a Sony mérnökeinek. Négy különálló fedőpanel védi a hardvert, amelyek felső része fényes, míg az aljuk matt marad. A számítási teljesítmény tekintetében nem történt változás.

Az Ultra HD Blu-ray meghajtóval szerelt változat 549,99 euróba kerül majd, míg a Digital Editionért 449,99 eurót kérnek. Ha az utóbbi modellbe ruháznánk be, de később szeretnénk hozzá lemezmeghajtót, 119,99 euróért külön vásárolhatunk hozzá egy könnyen beszerelhető moduláris drive-ot, amivel Standard kiadássá alakíthatjuk a konzolunkat. Ha már tartozék: a gépek dobozába egy vízszintes állványt csomagolnak, de opcionálisan egy vertikális állványt is vehetünk hozzá 29,99 euróért.


Szóval, a Digital Edition ára 50 euróval drágult, ráadásul ha a jelenlegi készletek kiürülnek, csak az új Slim modelleket forgalmazzák a boltokban, a régebbi, nagyobb típusúakat nem.

5.
5.
sumblinker
Számomra a PS5-é az első olyan Sony konzol design, ami egyszerűen ocsmány. Mint egy high-tech felhőkarcoló. (Hangsúlyozom, számomra.)
3.
3.
Merőkanál
Gyakorlatilag eladják még egyszer a lemeznélküli változatot .
Olyan mint ha a lemezes változat mostantól opcióssá változna … Ezt erős túlzás Slimnek nevezni
2.
2.
Daniel21
Őszintén szólva nem is éri meg frissíteni :)
1.
1.
Doomsayer
Szerintem ez tök jó megoldás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...