Johanna Faries lett a Blizzard új elnöke

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 30.
  • Homo Nobilis
Link másolása
A Call of Duty-sorozatért felelős menedzser váltotta a nemrégiben lemondott Mike Ybarrát a Blizzard Entertainment elnöki székében. Johanna Faries 2018-ban csatlakozott az Activisionhöz, tehát a cég házon belül oldotta meg az utódlást.

A Microsoft-korszak első elnöke lett Johanna Faries a Blizzardnál, a hölgy korábban a Call of Duty-sorozat útját egyengette az Activisionnél. Faries még 2018-ban csatlakozott a kiadóhoz, mint a lövöldözős széria e-sport biztosa, majd később az egész frencsájz vezérigazgatója lett. Ezt a titulust közel három évig viselte, mielőtt kinevezték az Blizzard Entertainment legfontosabb emberévé.

Faries egyébként a sport világából érkezett a játékiparba, hiszen több mint egy évtizedet töltött az NFL-nél, ahol először a fogyasztó termékekért és a licencekért felelős igazgató volt, majd később a marketingstratégiáért és a rajongói kapcsolattartásért felelős alelnök lett. Rövid ideig az üzletfejlesztési alelnök is volt, majd karrierjét az Activisionnél folytatta.

A hölgy Mike Ybarrát váltotta a Blizzard elnöki posztján, aki a közelmúltban lemondott, miután a Microsoft tömeges elbocsátásokba kezdett az Activision Blizzardnál, melynek következtében több mint 1900 alkalmazott veszítette állását.

Faries már küldött is egy e-mailt a kiadó összes alkalmazottjának, melyben elismeri, hogy tehetséges csapattársak elvesztése beárnyékolja a Blizzardhoz való csatlakozásának izgalmát. Elismeri, hogy az Activision, a Blizzard és a King különböző társaságok, eltérő igényekkel, de biztosított mindenkit, hogy "dinamikára érzékenyen" lép az elnöki pozícióba. Mindazonáltal elkötelezett amellett, hogy segítse a Blizzard boldogulását "gondoskodással és odafigyeléssel" a dolgozókra és a játékokra, "amelyek mindegyike egyedi és különleges a maga nemében."

Az új elnöknő saját bevallása szerint hatalmas Diablo IV-rajongó, és inspirálja a stúdió ikonikus öröksége.

4.
4.
hedzsooo
Hat, kb. ez mar ki is jart ennek a mai Blizzardnak
2.
2.
zoli12i
Tehát túl sok köze nincs a videojáték iparhoz. Erre kiváncsi leszek, bár gondolom ez is ilyen checklist alapján lett eldöntve, hogy ki felel meg a mai PC kritériumoknak.
1.
1.
Kamukaze
Ha az utolsó 2 bejegyzést komolyan gondolja, akkor ezután sem várok tőlük semmi érdemlegeset
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...