Frissítve: Törölték a Spec Ops: The Line-t a digitális áruházakból

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 31.
  • Gyászhír
Link másolása
Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a törlés hátterében, a spekulációk szerint a játékban hallgató dalok licencei járhattak le. A 2K egyelőre nem adott magyarázatot a esetre.

Az idén 12 éves játékot minden előjel nélkül törölték a Steam kínálatából. A Redditen már meg is indult a spekuláció, hogy mi állhat a dolog hátterében, hisz a játék kora egyáltalán nem tényező, ennél lényegesen régebbi címek is elérhetők az áruházban. Ha pedig azt vesszük alapul, hogy a játékosok tömegeinek jelentett egy igazi érzelmi hullámvasutat a játék története, akkor minden hibája ellenére érthető, hogy miért imádják a mai napig.

A találgatások szerint a törlés mögött olyan szenvtelen dolgok állhatnak, mint a játékban hallható dalok licenceinek lejárta, és a kiadó 2K egyszerűen nem hosszabbította meg azokat, vélhetőleg nem érte volna meg nekik. Ugyanakkor továbbra sem tiszta, hogy ha jogi okokból kellett törölni az áruházból a játékot, akkor miért adtak ki ezzel kapcsolatban legalább egy sablon közleményt.

Öröm az ürömben, hogy aki már megvásárolta, az továbbra is játszhat vele, sőt a Steamen kívül is van élet. A Spec Ops: The Line GOG-on és a Humble Store-ban is elérhető, előbbi esetében ráadásul 2024. február 6-ig akciós is. Sőt, az Xbox Series X/S konzolok visszafelé kompatibilitásának hála a játék Xbox 360-as verziója is változatlanul elérhető a konzolos játékosoknak.

A digitális áruházak kapcsán már többször is felmerült a játékmegőrzés témája, és bár vitathatatlanul abba az irányba tartunk, hogy a kizárólag digitálisan elérhető játékok lesznek az egyeduralkodók, az ilyen esetek jól mutatják, hogy mire gondolnak azok, akik számára ez a jövőkép igencsak ijesztő.

Update! Habár elsőként csak a Steamről tűnt el a játék, ezt hamar követte az összes többi digitális áruház is, beleértve a konzolok store-jait is. A 2K megerősítette, hogy a licencek lejárta miatt szüntették be a játék forgalmazását, egyelőre pedig úgy tűnik, hogy nem is kívánják megújítani azokat.

7.
7.
Doomsayer
#6: Ez igaz.

Amúgy GoG-on akciós a cikkben szereplő játék, amit ajánlani tudok csak mindenkinek. Egy közepesen jó lövölde egy orbitálisan súlyos sztorival.
6.
6.
Kamukaze
#3: Ilyen az, mikor egy Gamer oldalon kezdesz politizálni. Ne csinálj ilyeneket. Mindenkinek lehet véleménye, csak baromira nem erről szól ez az oldal.
5.
5.
csongor1996
#3: Ma se fog már kelleni kávé :D Szerintem te is feküdj vissza még.
4.
4.
Nothing
#3: Rég olvastam már ekkora orbitális baromságot...XD
3.
3.
Doomsayer
2.
2.
Kamukaze
#1: Persze hogy nem. Ez a játék legalább adott némi bemutatót a háború pszichológiai oldaláról. Mondhatni komolyabb hangvételű, mint az agyatlan multis lövöldék. Sajnos azokra van igény(telenség) többségében
1.
1.
crytek
Remek game.Csak sajnos ez sem ért el semmit azt sose lett belőle se folytatás se remastered se semmi :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...