A Final Fantasy 8 rendezője újragondolná a harcrendszert egy remake esetén

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár a Final Fantasy 7 új kiadásainak nagy sikere van, valószínűtlen, hogy a stúdió szeretne, vagy akár képes lenne egy új verzió kiadására a nyolcadik rész esetében. A jelenből visszatekintve már az eredeti alkotó is látja a hibákat.

Idén már 25 éves a Final Fantasy 8, a PlayStation 1-es korszak egyik kevésbé kedvelt darabja. Yoshinori Kitase az IGN-nel beszélgetett, ami során kiderült, hogy bár a Square Enix nem tervezi a remake-et, tudja, hogy mit kéne megváltoztatni az FF8-ban.

A változtatás pedig leginkább a harcrendszert érintené. Kitase elismerte, hogy a Junction system nem volt a legjobb. Ez lényegében a karakter fejlődését befolyásoló rendszer volt, ami túlságosan bonyolulttá tette a kihívások teljesítését.

Persze mindez egyelőre csak gondolatkísérlet, ugyanis a rendező elmondta azt is, hogy egy ekkora projekt jelenleg kivitelezhetetlen. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg pár napja, amikor a Final Fantasy 6-ról mondta, hogy nagyjából 20 év kéne a remake elkészítéséhez.

5.
5.
gegory
Abban egyetértek, hogy újra kell gondolni a harcirendszert de nem szabad a mai szintre LE butítani. Volt egy bája annak a rendszernek de sajnos a mai rohanó világban ha nem magyarázható el 2 mondatban egy game mechanika az már nem is jó. Ne higyétek, hogy a rajongóknak újráznák a 8.-at. Nem. A céljuk, hogy az új generációt húzzák be és akkor jöhet abból is a vége láthatatlan verziók mint a 8-ból. Ami nem rossz mert megérdemelne egy filmet a 8 mert keményebb és földhöz ragatabb lenne mint 7. története.
4.
4.
Kamukaze
#3: Nem a 7-et gyalázom amiért felújítást kapott, hanem hogy miért nem inkább a 8 :)
3.
3.
KopyAti
#1: Egy ilyen volumenű játék, mint a ff7, ilyen színvonalú remake-t kap, S azt sajnálni, hát...
Én nagyon örülök, hogy a 7 kapott ilyen csúcs minőségű felújítást. Ps1-en is nagy kedvenc volt. Mai napig megvan a játék. 4 CD-n terpeszkedett.
2.
2.
daenath
Nekem a 9 nagy kedvenc, abbol szivesen latnek egy remaket.
1.
1.
Kamukaze
Nekem sokkal jobban bejött mint a 7. rész. Sőt, ps1-en az egyik nagy kedvencem volt. Imádtam a GF gyűjtögetést. Sajnálom amiért inkább a 7 kapott újrázást
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...