Hardverbejelentést teaselt a Microsoft

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 16.
  • Hír
Link másolása
Az Xbox elnöke, Sarah Bond a hivatalos podcast végén "izgalmas cuccokat" ígért hardverfronton az év végére. Lehetséges, hogy egy középgenerációs frissítést kap az Xbox Series X/S? Vagy egy handheld masináról van szó?

Megijedni nem kell, továbbra is érkeznek majd Xbox-konzolok a divízió elnöknője, Sarah Bond szerint, aki szerint a következő generációs masina "a legnagyobb technikai ugrást" lépi meg, ám az év végére is tartogatnak néhány izgalmas dolgot a redmondiak.

"Néhány izgalmas dolog érkezik hardverfronton, amelyeket az ünnepi szezonban fogunk megosztani". - fogalmazott Bond.

További részletekkel nem szolgált, így aztán megindultak a találgatások. Már korábban kiszivárogtak olyan dokumentumok az FTC-vel folytatott pereskedés során, amiből egy Brooklin kódnevet viselő Xbox Series X-re utaltak a felek. A masina 12 TFLOPS teljesítményű GPU-val, 2 TB belső tárhellyel érkezik, lemezmeghajtó nélkül, teljesen digitális tartalomszolgáltatásra épülve. A gép új, alacsony fogyasztású készenléti módot és Xbox Wireless 2 kontrollert kapna. Lehetséges, hogy a burkolat designja is henger alakú lesz.

Más hírek szerint az Xbox Series S is kap egy Ellewood kódnevű revíziót. Ám ezek korábbi spekulációk, lehetséges, hogy a Microsoft azóta megváltoztatta az irányvonalat, arra korábban is voltak jelek, hogy a gyártó nem gondolkodik középgenerációs frissítésen, ám Bond tegnapi nyilatkozata alapján ez változhatott.

Mi a helyzet az Xbox kézikonzollal?

Phil Spencer bevallottan nagyon büszke a hardvercsapat munkájára, nemcsak erre az évre vonatkozóan, hanem a jövőre nézve is. A The Verge munkatársa rákérdezett a Microsoft Gaming vezérigazgatójánál egy lehetséges handheld masinára.

"Nagy rajongója vagyok a handheldeknek, de jelenleg nincs mit bejelentenünk." - fogalmazott Spencer.

Elmondása szerint sokat tanultak abból, amint a Nintendo tett az évek során a Switch-csel, ám jelenleg is van elég munkájuk, hiszen elismerte, hogy a ROG Ally és a Lenovo Legion Go egyik sarkalatos pontja a Windows. A csapata azon dolgozik, hogy hordozható formában is minél jobb élményt nyújtson a rendszer.

Talán a következő hónapokban többet is megtudunk a dedikált Xbox kéziszámítógépról, már ha tényleg tervez vele a Microsoft.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...