GDC 2011: TV-re költözik a Steam

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 1.
  • Bejelentés
Link másolása
Továbbterjeszkedik a Valve, a Steam nagyképernyős üzemmódot kap a közeljövőben. Bár a cég nem közölt pontos részleteket, az eddigi információk alapján az már biztos, hogy a TV-móddal együtt kontrollertámogatás is érkezik majd. A Valve további szakmai előadásokat is tervez a hétre.

A Game Developers Conference első komolyabb bejelentését üdvözölhetjük: a Valve bejelentette a Steam Big Picture módját, amely révén a szolgáltatás minden TV-vel és kontrollerrel kompatibilissá válik.

Hogy hogyan működik a rendszer pontosan, az nem derült ki, de valószínűleg arról van szó, hogy a PC-t televízióra kötve egy külön üzemmódba vált a Steam, ami tulajdonképpen nem olyan nagy szám, ha azt vesszük, hogy ezt a fajta kompatibilitást már kénytelen volt összehozni a Valve a Steam PS3-as változata miatt.

"A partnereink és a vásárlóink arra kértek minket, hogy tegyük elérhetővé a Steamet még több helyen. Miközben a Steam megjelent Mac-en, és a PS3-ra is jön a Portal 2, éppen ezt csináljuk" - mondta Doug Lombardi a Valve-tól.

A cég egyébként megerősítette, hogy a héten többek között a Team Fortress 2 keretein belül elindított Steam Microtransactions rendszer kapcsán szerzett tapasztalatait is meg fogja osztani a szakmabeliekkel, valószínűleg azzal a céllal, hogy a modellt más fejlesztők is alkalmazzák a saját programjaikban.

8.
8.
a3a
http://www.vgcats.com/comics/
Pedig nagyon bejöhet a képregény alapján
7.
7.
Extol
Ekkora nagy durranás volt a Team Fortress 2 Microtransactions? Én sosem éreztem késztetést hogy valódi pénzért játékbeli fegyvereket vegyek. Egyszerűen baromság.
5.
5.
Berencsit
#3: ja énis így voltam vele... :D
4.
4.
futurenoise
Az Apple meg tévét tervez, lesznek még itt furcsaságok. :)
Bár engem annyira nem érint, 6 éve adtam el a tévémet és nem tervezek újat venni. Egyszerűen nem érdekel.
3.
3.
JoHnNiEE
oh, pedig már Gordon bá' fejét megpillantva a főoldalon picit megugrott bennem az adrenalinszint :O , de úgy tűnik ok nélkül :)
2.
2.
TzuQ
Én egy Laptop és egy bőrfotel vásárlása után egy HD TV-re pályázom a közeljövőben, hogy legyen min nézni a filmet. a HD monitor kicsi, és közel van D:
1.
1.
Zserigta
Már minden nagyobb cég a TV-re hajt?
Pedig én a TV-t évente 2 szer ha bekapcsolom. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...