Levédette az Alpha Centauri nevet az EA

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 11.
  • Érdekesség
Link másolása
A Syndicate után egy újabb reménysugár hasíthatja ketté az éjszakát a "régen minden jobb volt" elv képviselői számára. Az Electronic Arts ugyanis a minap levédette a szabadalmi hivatalnál Sid Meier egyik egykori klasszikusának nevét, így visszatérhet az Alpha Centauri.

Két legendás játéktervező, Sid Meier és Brian Reynolds alkotta meg azt, ami talán úgy írható le legjobban, hogy Civilization az űrben. Ez volt az Alpha Centauri, ami ugyan a Civvel ellentétben nem kapott folytatásokat (csak egy kiegészítőre futotta), de így hatalmas népszerűségre tett szert a maga idejében. A maga ideje pedig 1999 volt.


Hogy miért pont most nyújtotta be az Electronic Arts a szabadalmi kérvényt, az egy jó kérdés, mindenesetre, ha már ott voltak, akkor rögtön kétféle verzióban tették meg a foglalást: az egyik egy online, interneten keresztüli játékra utal, a másik pedig digitálisan terjesztett, letölthető anyagra.

Mindez persze egyelőre semmit nem jelent, hiszen a nagy kiadók, főleg az Electronic Arts szeret mindent bebiztosítani, így akár csak "biztonsági" okokból is levédethették a nevet. Persze mi annak örülnénk a legjobban, ha tényleg készülne egy új Alpha Centauri.

1.
1.
daenath
Egy mai kontosbe bujtatott Alpha Centaurinak en is orulnek, anno sokkat jatszotam vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...