Okostelefonnal jelentkezik a Commodore

  • Írta: fojesz
  • 2015. július 17.
  • Hardver
Link másolása
Két olasz vállalkozó megvette a Commodore nevét és logóját, és hamarosan be is mutatják az első Commodore-terméküket: egy olyan okostelefont, amelyen egyébként Commodore 64- és Amiga-emulátor is lesz.

Az olasz Massimo Canigiani és Carlo Scattolini még márciusban csapott le a Commodore nevére és logójára, így készülhet most el az első Commodore-okostelefon, amely a Pet fantázianevet kapta.

Az Android 5.0 egy módosított változatát futtató készülék érdekessége, hogy előtelepített Commodore 64- és Amiga-emulátorral érkezik majd, a készítők több fejlesztőcsapattal is együttműködnek, hogy minél több klasszikus játék lehessen elérhető a telefonra, amikor az boltokba kerül.


Európában egyébként ez még ebben a hónapban meg fog történni, és a Pet kétfajta változatban kapható majd. A drágábbik, 365 dolláros verzióba 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely került, míg a 300 dolláros kiadásba már csak 2, illetve 16 GB, ha pedig bővítenénk őket, legfeljebb 64 GB-os microSD-kártyát etethetünk meg velük.

Mindkét változat 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott, és egy 64-bites, 1,7 GHz-es Mediatek-processzor található bennük. A fekete, fehér és bézs színben is megvásárolható Pet LTE-kompatibilis lesz, az előlapi kamerája egy 8, a hátlapi egy 13 megapixeles darab.

14.
14.
greenmelon
#12: Ez is androiddal jön, hol itt a probléma?
13.
13.
Nothing
Kamerás zseb-C64...?
Húsz éve a lelkemet is eladtam volna érte! :D
12.
12.
MrLentoFan
Ez mind szép és jó de nem fogja tudni felvenni a versenyt a mai "Nagyokkal"! Aki figyeli a híreket olvashatta pár napja, hogy még a Blackberry is fontolgatja az androidra való áttérést mert nem veszik a készülékeiket pedig ők sem ma kezdték!

Magánvéleményem szerint nekem bejön csak tudjon mit felmutatni!
11.
11.
Juha
Jó, ok, de hova megy bele a kazetta? :-)
9.
9.
arcadia
De rég láttam ezt a logót:) wizard of wor, usagi, imposible mission, lords of doom... Jó idők voltak!
6.
6.
mindeképpen érdekes, ha jól megcsinálják, még az is lehet hogy nagy dologba nyúltak a srácok, csa nagyon magasan van a léc... de ezt vsznű ők is tudják
4.
4.
zozo76hun
ugyan meg soha nem vettem magamnak telefont, a jelenlegi nexus 5-ot is az ocsemtol kaptam (termeszetesen ujjonan, ahogyan elotte az s2-t is), de egy ilyet elfogadnek, mar csak nev meg a logo miatt is ha a telefon amugy jo.
3.
3.
zozo76hun
1988-ban kaptam elso szamitogepemet, egy Commodore 64-est. Orok emlek marad, es bar azt valamikor 1994 kornyeken eladtam, beazereztem egy szep allapotut azota dobozzal, leieassal, drive-al, mindennel.
2.
2.
Marxista
Szomorú dolog ezt a patinás, egykor olyan sokat jelentő logót egy kínai telefon hátlapján látni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...