A CD Projekt fejlesztőinek kétharmada már a The Witcher 4-en dolgozik

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 29.
  • Biznisz
Link másolása
A kiadó legutóbbi pénzügyi évére vonatkozó konferenciáján kiderült, hogy a Solaris munkacímen futó játék a fejlesztése hamarosan a gyártási státuszba lép. A összes emberi erőforrás kétharmada már a The Witcher új részét fejleszti.

A kiadó vezérigazgatója, Michał Nowakowski a vállalat 2023-as pénzügyi évét taglaló konferencián árulta el a befektetőknek, hogy a The Witcher 4-en jelenleg 403 fő dolgozik, de a projekt elérte a megcélzott létszámot. A stúdió teljes létszámának kétharmada már a Project Polarist kalapálja.

A CEO elárulta, hogy a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty megjelenését követően már csak 17-en dolgoznak a csapat legutóbbi játékán, a többieket más projektekhez osztották ki.

"A Polaris csapata ezzel szemben több mint 400 fejlesztőre növekedett, és elérte a gyártási fázisba lépéshez szükséges méretet. Ezt az év második felére tervezzük." - fogalmazott Nowakowski.

A legóvatosabb becslések szerint is több mint két év, mire játszható formába kerül a The Witcher negyedik része, amiből természetesen Ríviai Geralt sem hiányzik majd. A Molasses Flood által vezetett The Witcher-mellékágon, a Siriuson dolgozó csapat létszáma nem változott, alig 40 fő dolgozik rajta.

Viszont a lengyel vállalat szívesen kiszervezné külső fejlesztőknek a legnépszerűbb IP-it egy-egy mobiljátékhoz egyszeri licencdíjért cserébe, vagy profitrészesedésért. Bejelentés nem történt, de a szándék már megvan. 

A Cyberpunk 2077 és a Phantom Liberty kiegészítő együttesen 750 millió dolláros bevételt hozott a lengyel vállalat konyhájára, de a 2023-as esztendő is kimondottan jónak számított, hiszen 206 millió dollárt termelt az alapjáték és a DLC. Ezzel a Cyberpunk 2077 második legnagyobb évén van túl (2020, a megjelenés éve hozott ennél többet).

4.
4.
alratar
#1: Elvileg a REDEngine nagyon nehezen volt kezelhető + https://www.pcgamer.com/cd-projekt-explains-why-the-witcher-4-is-using-unreal-engine-5/
2.
2.
Doomsayer
#1: Igen, az új rész és az első remake-je is UE5-re készül.
1.
1.
chris8800
így is baromi jól nézett ki a witcher, vajon már UE5 lesz a witcher 4 alatt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...