A World of Warcraft rendezője "kísérletnek" nevezi a fizetős korai hozzáférést

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 18.
  • Biznisz
Link másolása
A hamarosan érkező The War Within kiegészítőhöz hamarabb hozzáférnek majd azok a játékosok, akik többet fizetnek. Ez a közösségben komoly viharokat keltett, a játék rendezője azonban kiállt a döntés mellett.

Hamarosan érkezik a World of Warcraft: The War Within, a népszerű MMORPG legújabb kiegészítője. A játékosok nem fogadták kitörő lelkesedéssel azt a hírt, hogy három nappal korábban férnek hozzá a játékhoz azok, akik többet fizetnek érte. A rendező azonban a védelmébe vette a döntést.

A WoW több fizetőkapuval is rendelkezik. Ingyenesen lehet játszani egészen 20-as szintig, majd havi 15 dollárért lehet folytatni. A jelenlegi, Dragonflight névre hallgató kiegészítőért 50 dollárt kell fizetni (ez az új kiegészítő megjelenésével ingyenessé válik), illetve ennyibe kerül a The War Within is, legalábbis az alapkiadás.

Azonban a Blizzard ajánlatában szerepel egy 70 és egy 90 dolláros verzió is, ez utóbbi pedig számos extra tartalom mellett garantálja azt is, hogy a megjelenés előtt három nappal már játszhatnak a játékosok a kiegészítővel. A közösséget főleg az zavarja, hogy mivel a WoW elég időigényes játék és kifejezetten számít, hogy az ember mennyi időt fektet bele, ezért sokan úgy érzik, hogy lényegében rá vannak kényszerítve az extra 40 dolláros kiadásra.

Az IGN beszélt Ion Hazzikostasszal, a játék rendezőjével, aki elmondta, hogy lényegében ez egy kísérlet. Elmondása szerint több tartalmat adtak az alap, illetve a Heroic kiadáshoz, így valamivel növelni kellett az Epic kínálatát is. Elmondta azt is, hogy szerinte nem fog előnyt jelenteni majd az Epic kiadás tulajdonosainak a három nap, mivel a végjáték elemei majd csak később nyílnak meg.

2.
2.
Kamukaze
Egy újabb pénzéhes, patkány húzás a Bliztől. Bármit is írt az 1. hozzászóló, egyetértek vele!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...