Sword of Justice - magyarok a világháborúban

  • Írta: InGen
  • 2011. február 1.
  • Hír
Link másolása
Ha a történelem órán hozzám hasonlóan csak röhögtél azon, ahogy a magyarok szerencsétlenkedtek az egész második világháború során, most itt a lehetőség megváltoztatni a dolgokat. A Sword of Justice magyar fejlesztőktől érkezik, és kis hazánkat helyezi a világháború középpontjába.

A kissé ismeretlen, 4villanás néven futó magyar fejlesztőcsapat úgy döntött, hogy a jó hazai hagyományokat folytatva RTS-játék fejlesztésébe kezd. Ez még annyira nem is lenne meglepő dolog, mint ahogy a második világháborús téma sem, az már viszont annál inkább, hogy az anyag a magyarokat állítja főszerepbe.

A fejlesztőket ezek szerint tehát nem túlzottan érdekli az anyagi siker, mert lássuk be, hogy a magyarokon kívül ez nagy valószínűséggel nem sokakat fog érdekelni - a Sword of Justice mindenesetre rendületlenül készül, amire a legjobb példa az alant látható előzetes.


A játék főbb jellemzőit szemérmetlen módon kimásolom a hivatalos oldalról:

  • Átlátható számú egység, egyértelmű, a játékos felé kommunikált paraméterekkel.
  • Nem csal a gép.
  • Minden egység 3 kategóriában (védelem, támadás, irányítás) 6 szinten fejleszthető.
  • Valódi szerep jut a parancsnoknak, akik alatt harcoló egységek számos előnyt élvezhetnek.
  • A gyalogos egységek fedezéket keresnek.
  • Egységek lövésének pontossága, távolsága, nagyban függ az adott egység fejlettségi szintjétől.
  • Manuálisan gombokkal is irányíthatóak az egységek, egérrel való célzással.
  • Minden egységnek van egy az életén kívül egy morál értéke, ami a harci helyzettől függ. A morál elfogyásával akár meg is futamodhat az adott egység.
  • Az egységek állapota (mennyire sérül), vizuálisan megjelenik (füst, lángok).
  • Javítható gyógyítható egységek, fejlesztésektől függően akár maguktól is visszamennek a bázisra javítani. (parancsnok hatósugarában lévő egységek)
  • Parancskésleltetés. Ez a körökre osztott játékokhoz hasonlóan, megadhatjuk egy egységnek hogy akkor menjen a megadott pontra, ha erre globális parancsot kap, addig várakozik. A parancs kiadásakor minden egység elindul.
  • Csoportos egységek mozgása, idomul a leglassabb járműhöz. Minden egységnek külön be lehet állítani,  milyen harcmodort alkalmazzon.
  • A kampány hadjáratot nem csak egyedül, hanem egy másik emberrel cooperative is végig lehet játszani.
  • Nincs nehézségi fokozat, a játékos szintjéhez igazodik a gép. Annál több pontot kap a játékos, minél jobban játszik.


A hírért köszönet Mikinek.

68.
68.
Ooorky
Ui.: InGen te egy ritka nagy faszparaszt vagy.
67.
67.
Ooorky
Az, hogy a magyar katonák nagy része biciklivel ment harcolni akkoriban óriási dolog volt, mivel a román, szlovák, olasz, de még a német katonák nagy része is gyalog menetelt át a Szovjetunión!
Másik, hogy az átlag magyar katona felszerelése semmivel sem volt rosszabb, mint a német, vagy amerikai társáé, az angol és orosz (de legfőképp román) katonákat pedig jóval felül is múlta.
Harckocsi fejlesztésünk nem volt a német vagy szovjethez fogható, de tegyük hozzá, hogy háborús körülmények között kerültek kifejlesztésre, ráadásul mi a kis-antant elleni háborúra készültünk, akik közül egyedül a csehszlovákoknak volt normális hadiiparuk.
66.
66.
stany
ingen te ritka nagy paraszt vagy öreg...
65.
65.
ghost_88
van új video !!! itt már legalább van valami harc
http://www.youtube.com/user/4villanas
64.
64.
orolt
Cikkíró netán nemzetiségi iskolába járt magyar történelmen röhögni?
Ráadásul ma divat érzékenynek meg toleránsnak lenni, kérem alkalmazza ezeket a gazdanéppel szemben is.
63.
63.
Irasalgor
Ez nem a King Arthur motorjával készült? nekem nagyon arra hajaz :D...de kíváncsian várom mit tudnak belőle kihozni
62.
62.
karmancs
gratulálok... tanubizonyságot tettél az alacsony értelmi szintedről ingen ;)
61.
61.
bacilus
#50: maximálisan egyet értek

#58: ez szerintem dupla vagy semmi alapon ment, mert ha nyerünk, demennyire örültünk volna azoknak a visszacsatolt területeknek. Nem akarok Trianonról prédikálni de így nemzettel még szinte soha nem b***tak ki mint akkor a magyarokkal, és hogy a nép revízióra vágyott teljesen érthető... Én magam is iszom a levét Trianonnak és nap mint nap szembesülök vele, hogy hogy verik tönkre ezer év munkáját és gyalázzák meg Európa egykor egyik legvirágzóbb régióját, amit szászok és magyarok építettek fel. Csak oda akarok kilyukadni, hogy én ezt az revíziós dolgot nem ítélem el, és mikor beléptünk a háborúba még talán jó esély volt rá, hogy német győzelem lesz(hogy mik lettek volna a következményei az más lapra tartozik).
59.
59.
miki1105
Hű basszus ha tudom hogy a beküldött hírem ilyen nagy vihart fog kavarni be se küldöm :-). Szerintem meg igenis kell egy magyar szemszögből való 2.vh játék, nem csak azért hogy játszunk és azt mondjuk hogy nem csináltunk semmit abban a szar világban. Legalább megemlékezünk HŐSI halottjainkról, és nem csak azt látjuk hogy így amerika úgy amerika.(Elismerem hogy sokat tettek a 2.vh-ban) Igenis voltak nagy csaták Magyarországon pl.: a hortobágyon nagy tankcsata volt amit nekem a töri tanárom úgy tanitott hogy Kursk után a 2. legnagyobb tankcsata volt, vagy igaz vagy nem.
58.
58.
Scoo
Ez jó nagy OFF, de tanító jellegű és érdemes picit elgondolkozni rajta. Teleki Pál mondta 1938-ban: „A németekkel kell mennünk, mert másképp nem lehetséges, de csak egy bizonyos pontig. Ez a pont (…) a háborúban való részvétel. Ezt semmi esetre nem fogjuk megtenni, mert idegen érdekekért nem fogunk elvérezni hiába. (…) A revízió (…) a legnagyobb veszély, ami fenyeget, de ez ellen nem tehetek semmit, mert belebukom. A közvéleményünk meg van őrülve. Mindent vissza! (…) A revízióba bele fogunk pusztulni, ez fog minket a háborúba belesodorni. Visszakaptuk a Felvidéket, jó, vissza Ruszinkót is (…) Most Erdélyen a sor (…) Ha Erdély visszajő, ezzel örökre elköteleztük magunkat a németeknek, akik majd azután követelik az árát. És ez az ár a velük együtt való háborúzás lesz, az ország maga lesz az ára a revíziónak.”
55.
55.
tjames
50.
50.
Scoo
Atyaég! Gondoltam, hogy sokan fognak ugrani a témára. Egyébként értettelek James, meg InGen-t is értem.
Csak hát a net nem olyan értelmes, szerény, megértő emberekkel van tele, mint én, hanem tele van billihuszárokkal aki azt lesik mire lehet lecsapni, így ha az ember nem akarja, hogy egy halom szitkozódó off bejegyzés szülessen akkor odafigyel arra, hogy esetlen nem sértőek a szavai.
ON: ez a hivatalos oldaluk:
http://soj.web4.hu/

Szerintem ez egy lelkes garázsbanda. Szurkolok nekik, mivel szeretem a magyar vonatkozású játékokat. Úgyis ritka, mint a fehér holló.
47.
47.
Mortician
#44: Ugyanezt gondolom a hozzászólásod tartalmáról. Igazán megtarthattad volna magadnak, nem vesztettünk volna vele semmit.

#38: Pedig van értelme annak, amit ért. Az már más kérdés, hogy ki az, aki érti is, hogy mire gondolt...
46.
46.
bacilus
Remélem benne lesz Kolozsvár visszafoglalása, és vissza lehet majd állítani a Trianon előtti határokat... Ha csak virtuálisan is kicsit jó lenne ha az ország és a haza kicsit újra ugyan az lenne:). Node nem akarok csöpögni, voltunk mi már virtuálisan világhatalom, pl. az erepublik-on, ami megjegyzem egy román fejlesztésű MMO:D.. Ennek amúgy nagyon érdekes és tanulságos története van, akit érdekel utánajárhat...
44.
44.
Miseew
Most komolyan milessz a csepel cangákkal bevonulunk Normandiáig és komppal megyünk át angliába utána usába... vicc ez a game...-.-'
43.
43.
hakydakillah
Mikor egy hírnél a rengeteg okoskododó kommentet, és ilyen kioktatásokat olvasok:

"az irónia lényege a gúnyos humor, de alapvető kelléke a hanghordozás. leírva az irónia szó szerint értendő, amit gyakran kever mindenki a szarkazmussal és a cinizmussal. "

Olyankor kérdeném az illetőktől, hogy látjátok oldalt azt a kék ablakot, azzal a szöveggel, hogy Küldj egy "hírt"? Ha igen, és ennyire profik vagytok, miért nem küldötök be hírt? Tanulhatnánk tőletek. Én is ha tudok, akkor küldök be híreket, és megjelennek... Szóval bárkinek szabad a pálya, tessék nyugodtan bizonyítani...
42.
42.
Teutonknight
A kedves cikk írója, ha röhögés helyett a történelem tanulásával foglalkozott volna középiskolai évei alatt, akkor bizonyára nem írt volna akkora égbe kiáltó baromságot mint amit írt... Örömmel látom, hogy nem csak nekem szúrt szemet a dolog... És a cikk írójának helyében sűrgősen meg változtatnám azt a bekezdést... És igen is SOKAT ki lehet hozni ebből... Például én kiváncsian várom, lesz-e benne a tas harckocsi:) Az elöttem szólók is elmondták, hogy nem egy csata zajlott nálunk amit igen is FELKELL dolgozni, mert személy szerint elegem van a partraszállásból és dicsőséges amerikai és egyéb nemzetnek a masírozásaiból... Remélem ki tudják majd adni a játékot én nagyon várom!
40.
40.
wildláma
most akkor nézzetek körül, hogy hányan kommenteltek a játék miatt, és hányan a "botrányos mondat" miatt? Bevallom én is röhögtem töri órán, hogy a magyarok biciklivel mentek ki a frontra, de 13-14 éves fejjel ez még érthető is volt. És valljuk be, Magyarország eléggé semmitmondó volt a világháborúban, de az a fejletlensége miatt volt. Biztos ez sem fog sokaknak tetszeni, de leszarom.
39.
39.
I
Én is nagyon örülök neki, főleg azért mert magyar tankok is lesznek benne. Ugyan sok csak licensz gyártmányként kezdte de a 44m tas, 44m tas rohamlöveg, turán III és a zrínyi II vagy a csaba felderítő már teljesen magyar volt. Biztosan beszerzem! :) A címe az tényleg nem kellene, hogy angol legyen.
35.
35.
Gabesz 17
Szeretem a stratégiai játékokat, de eddig kevésnek volt magyar vonatkozása.
Remélem, a Medieval II-höz hasonlóan el lehet majd foglalni Európát. :)
34.
34.
Mortis
Hehh furcsa. A trailer-ben sok orosz tank is feltűnik...
Az ötlet nagyon jó és dicséretes, hogy valakinek eszébe jutott.
Hogy mások nem lennének vevők rá? Talán, bár szerintem a játékosok legtöbbje a játékélményt nézi és nem azt, hogy milyen frakció zászlója alatt vonul. Akkor én, a sok amerikai főszereplő miatt, nem ismerném az eddigi játékok felét. :)
32.
32.
lackosor6
#29: Szerintem csak elég lenne annyi,hogy "Bocs Srácok, legközelebb nem fordul elő!" vagy valami hasonló. Nem is érdekelne utána egyáltalán, de úgy látszik le vagyunk szarva...
30.
30.
lackosor6
#20: Szerintem meg nem kéne félreérthetően fogalmazni! Gondolom ezt is elmagyarázták a suliban, ahol tanultak az önmagukat olyan nagyra becsülő, agyoniskolázott újságírók! Biztos a "Szövegértés" fejezet után volt, csak addigra úgy lefáradtak, hogy nem tudtak koncentrálni! :P:P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...