Rosszul viselték a fejlesztők a Mojang felvásárlását

  • Írta: fojesz
  • 2015. június 7.
  • Hír
Link másolása
Készül az új könyv, amely a Minecraft fejlesztésének kulisszatitkaiba enged betekintést, és ez már a Mojang tavalyi felvásárlásával is foglalkozik. Nagyon érdekes részletek derülnek majd ki belőle, íme, egy kis ízelítő.

Valószínűleg sok Minecraft-játékost megdöbbentett, amikor a Microsoft bejelentette a Mojang felvásárlását, a június 16-án boltokba kerülő Minecraft: The Unlikely Tale of Markus Notch Persson and the Game that Changed Everything -- Second Edition (huhh) könyv szerint azonban magukat a svéd fejlesztőket is rosszul érintette a 2,5 milliárd dolláros ügylet.

A Wired előzetese szerint a csapat morálja a mélyben volt, a legtöbben árulásként élték meg, hogy Notch odaadta őket a redmondiaknak, és úgy érezték, valaminek akkor és ott vége lett. Erre persze az is rásegített, hogy a Microsoft is ügyetlenül kezelte a viszonylag hirtelen jött helyzetet: amikor például a Microsoft Game Studios fejese, Matt Booty Svédországba utazott a felvásárlás után, egy megbeszélésen több alkalommal Minecraftnek nevezte véletlenül a Mojanget, ami csak erősítette az érzést a srácokban, hogy itt nem ők, hanem egyedül a Minecraft az, ami érdekes.

A könyvből és Notch egy tweetjéből aztán az is kiderült, hogy hogyan sikerült feloldani ezt a helyzetet: Notch szerint ő, személyesen ajánlottfel minden munkatársnak egy nettó 300 ezer dolláros bónuszt, aminek a felét csak akkor kaphatták meg, ha maradnak még hat hónapot a csapatnál, és nem lépnek le a felvásárlás hírére. Emellett a Mojang és a Microsoft arról is biztosította a készítőket, hogy függetlenül a csapat jövőjétől (beleértve mondjuk egy esetleges irodabezárást), két évig mindenkinek biztosítják a fizetését. Úgy tudni, egy ember utasította vissza az ajánlatot.

26.
26.
mestermagyar
#25: Parasztok szoktak olyan véleményt adni, na azok tényleg meg sem tudják magyarázni.
25.
25.
mestermagyar
#24: Egy vélemény elmondja miért.
24.
24.
kopic
#19: Nevezz, aminek akarsz, de nekem ez a véleményem.
23.
23.
GabrielK
Eléggé Freudi elszólás volt Bootytól. Nem a Mojang kellett nekik, hanem a Minecraft franchise, azt vették meg a cég csak hozzá járt. A Mojang meg örülhet, kb egyjátékos fejlesztőcsapat akik a Minecraftból éltek.
22.
22.
ADMlN
Mint a cikk végére kiderült nem morális problémájuk volt a srácoknak, csak szarul esett nekik, hogy nem kaptak a nagy zsozsóból.
18.
18.
kopic
#13: +1
Az egész játék egy irritáló szarkupac. Videót sem vagyok képes nézni róla, mer egyből rám jön a hányatnék. Faszért dobott ki a MS ezért 2,5 milliárdot.:/
17.
17.
l4cyk4
#16: Elnézést, dcakeenek szól.
16.
16.
l4cyk4
#12: "Matt Booty Svédországba utazott a felvásárlás után, egy megbeszélésen több alkalommal Minecraftnek nevezte véletlenül a Mojanget, ami csak erősítette az érzést a srácokban, hogy itt nem ők, hanem egyedül a Minecraft az, ami érdekes."

Ez?
13.
13.
PaprikaJancsi
Ki a szart érdekel, tőllem el is áshatják magukat.
12.
12.
randall13
#9: Mert ők még a kommunizmusban éltek.
10.
10.
mestermagyar
#9: Úgy van, pl hogy játszak a minecrafttal.
8.
8.
Gykrizsi
Most miért is kéne sajnálni őket? Mert kaptak egy halom pénzt? Notch meg mindig azt mondta, hogy őt nem a pénz érdekli, ja persze. Most meg Los Angeles legdrágább lakásában lakik. Nem az a bajom, hogy szereti a pénzt, mert ki nem, csak ne legyen ilyen képmutató.
7.
7.
tardisen98
Szóval, ha egy jó játékstúdióra teszi a Microsoft a kezét, arra negatív hatás vár. Nem kelett megvennie a Rare-t sem (tutira ez a esemény zúzta szét a GameCube-t).
5.
5.
mestermagyar
Én kiverem a balhét ha egy centet is elmerészelnek kérni a minecraft tartalomért. Ugyan dehogy, csak onnantól warezolom.
3.
3.
JcGross
Jaj, milyen kis önérzetesek, de pénzért azért ők is képesek mindenre...
2.
2.
kukac450
Én annak a fejlesztőnek adnék egy pacsit, amelyiket nem törte meg a pénz, és a csábos ajánlat ellenére jól otthagyta őket.
1.
1.
medson
Sikerült feloldani a helyzetet.. pénzel :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...