A fejlesztők is aggódnak a live service miatt

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 18.
  • Hír
Link másolása
Egyre szaporodnak a live service címek, azonban a modellt sokan kritizálják. Most egy friss felmérésből az derült ki, hogy a fejlesztők sem kifejezetten vannak oda érte.

A live service játékok egyre gyakrabban képezik vita tárgyát a játékiparban. Ehhez a diskurzushoz ad most hozzá a Game Developer Collective kutatása, ami szerint a fejlesztők 70%-a aggódik a live service játékok fenntarthatósága miatt.

600 fejlesztőt kérdeztek meg februárban és márciusban. A megkérdezettek 39 százaléka közepesen, 31%-a pedig komolyan aggódik a live service üzleti modell fenntarthatósága miatt. A legnagyobb problémaként azt emelték ki, hogy a játékosok elvesztik az érdeklődésüket, aminek némileg ellentmond, hogy nemrég kiderült, kifejezetten szeretünk régi játékokkal játszani.

A kutatás során rákérdeztek arra is, hogy melyik monetizációs modellt alkalmazták a legutóbbi és a következő játék során, amin dolgoztak. Ezen a téren toronymagasan nyert a digitális kiadás, amely lehetővé teszi az előzetes monetizációt is (előrendeléseken keresztül), ezt követték a fizetős DLC-k, amelyeknek a népszerűsége várhatóan növekedni fog. A fejlesztőknek csupán 21 százaléka alkalmazta a legutóbb kiadott játék esetén, viszont már 30 százalékuk fogja bele építeni a következőbe.

Bár a live service modell népszerűsége megkérdőjelezhető, az ipart jelenleg biztosan meghatározza. Február elején szintén egy felmérés mutatott rá arra, hogy a stúdiók nagy része dolgozik, vagy tervez dolgozni live service játékon, igaz sokan úgy gondolják nincs megfelelő technikai hátterük a megvalósításhoz.

2.
2.
sanada
Az egész live service arról szól, hogy a kiadók minimális befektetett munkával akarják eladni a masszívan túlárazott skineket.
1.
1.
Turoscsusza
Kerdezzek meg a Rockstart hogyan is csinaljak ezt megfeleloen a GTA V online-al. A jatekosok akkor veszitik el az erdeklodesuket,mikor rajonnek hogy szutyok a jatek, lasd a fenti kepen levo jateknal(suiced squad) de a destynibol se kene meg 1 reszt csinalni, bezzeg a last of us multiplayer-t "lelotte" a sony, hogy szomorodjanak le.....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...