Aggódhatnak a Ubisoftnál, tovább nyomul a Vivendi

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 20.
  • Biznisz
Link másolása
Újabb részvénycsomagot vásárolt a Vivendi a Ubisoftban és a Gameloftban. Utóbbi esetében már a papírok 30 százalékát tudhatja magáénak, a törvények értelmében pedig fel kellett ajánlania, hogy vinné az egész céget is.

A Vivendi tavaly október óta borzolja a Guillemot-család idegeit, a vállalat ugyanis két körben 10,39, illetve 10,2 százalékos részesedést szerzett a Ubisoftban és a Gameloftban, ráadásul ki is jelentette, hogy nem áll le, szeretne komolyabb befolyáshoz jutni a két cégben.

Most újabb felvonásához érkezett a dráma. A Vivendi már 14,9 százalékos részesedéssel bír a Ubisoftban, míg a Gameloft papírjainak a 30,01 százalékát (és a szavazati jogok 26,72 százalékát) tudhatja magáénak.

Utóbbinak egy fontos következménye is van: a francia törvények szerint, ha egy befektető 30 százalékos részesedést szerez egy cégben, kötelező ajánlatot tennie a többi részvényre és így az érintett vállalat teljes felvásárlására.

Ennek megfelelően a Vivendi most papíronként 6 eurót kínál a Gameloftért, és bár az ajánlattétel kötelező, a többi tulajdonosnak nem kell elfogadnia azt.

A Guillemot-testvérek anno határozottan leszögezték, hogy szeretnék megtartani a függetlenségüket, az üzenet ugyanakkor egyértelmű a Vivendi részéről: vinnének mindent.

7.
7.
crytek
Még több Gameloft game-et pc-re!!!

Far Cry és Cold Fear HD Remasteredet a népnek.
Új prince of persiát a népnek.
6.
6.
patka21991
A zene iparban is ott vannak.
"A Universal Music Group a Vivendi francia médiakonglomerátum leányvállalata. Piaci részesedése alapján a négy nagy kiadói csoport közül a legnagyobb."
5.
5.
godach
#4: De most nézem, hogy telefonszolgáltatóként is működnek, stb.
Én azt hittem, hogy csak játékokkal foglalkoznak, de gondolom, valami kibeb*szott multiról van akkor szó.
4.
4.
godach
#3: Miért? A Nintendo is. Digitális korszak előtt, még kártyákat gyártottak, és most mégis a játékpiacból van a legtöbb pénzük. De a Vivendi Universal Pictures is rémlik nekem valahonnan. Minden esetre valamit biztosan jól csinálnak.
3.
3.
mestermagyar
#2: Hát nem hinném hogy a játékbiznic az elős náluk. Most nézem a wiki-t és a vivendi 150(!) éves.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...