Állítólag a sorozat eddigi legnagyobb költségvetésével készül a Resident Evil 9

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 31.
  • Pletyka
Link másolása
Egy Capcomnál dolgozó bennfentes azt állítja, hogy a Resident Evil kilencedik fő része már öt éve készül, és a széria eddigi legnagyobb büdzséjét költik rá. A sztori lezárja a Resident Evil 7-tel kezdődött történetet.

Az Insider Gaming kiszúrta, hogy a Discordon kezdett el szivárogtatásba a Dusk Golem nevű ismert szivárogtató, akinek a jelek szerint jó rálátása van a Resident Evil-széria jövőjére is. Az informátor szerint a kiadó nem fukarkodott a projekttel: a frencsájz történetének legnagyobb költségvetésével büszkélkedhet.

A monumentális játék egy folytatás lesz, amely lezárja Resident Evil 7-tel indított sztoriszálat, Annak ellenére, hogy már 2018 óta készül, a hírek szerint csak 2025-be kerül a boltokba, azaz még jó sokáig kell várni rá.

Ha minden igaz, nem a Resident Evil: Village közvetlen folytatásával lesz dolgunk, hanem egy teljesen új játékról, amely nem kis feladatot vállal magára: véget vet a jelenlegi történetnek, és bevezeti az új generációt. A Resident Evil 9 amúgy egy "nyugati szellemvárosban" játszódik, és a Village-hez hasonlóan mitikus lényekkel is összefutunk benne. Persze könnyen lehet, hogy mindez kitaláció, ám ettől függetlenül izgalmasnak hangzik.

5.
5.
FreeKatana
#4: A Resiben régen egész jó egyensúly volt a horror és akció között. Paráztatott, de ha jól csináltuk, akkor lehetett lövöldözni vastag végével, kipucolva az utcákat. Mindkét újítószellemű irányváltás azért lehetett olyan, mert közben kitolódott az ingerküszöb.

Az első irányváltásban az volt igazán problémás, hogy elvesztette az eredeti identitását. Borzasztó helyszínek, lövöldöző ellenfelek, begyorsult tempó. Viszont tartott egy minimum minőséget, amit a 6 már ebben is teljesen alulmúlt. Végül feláldoztak minden horrort az akció oltárán.
Aztán a 7 képében jött az új irányváltás, ami szintén nem találta meg a RE hangulatot, cserébe lemásolta az új-vonalas horrorok hangulatát. Ettől aztán kezdetben lett neki mindenféle texasi láncfűrészes meg ördögűzős benyomása, amolyan enyhén sétaszimes, menekülős jelleggel és nagyon lassú tempóval. Még szabadulószoba is került ebbe a kavalkádba. Gyakorlatilag egyféle, unalmas ellenségtípussal felvértezve. Nem nyert meg.
A Village már talált egy köztes ösvényt az egyensúly labirintusában, éppen ezért tetszett. Nem Resiként, de egy jó játék volt.

Aztán itt a remakeáradat. A 2 nem lett volna rossz, ha nem veszik ennyire „komolyan”. Ha nincs benne a 7 után megint egy levakarhatatlan főgenya, ami nem enged saját tempóban korzózni.
A 3 meglepő módon tetszett, pedig az eredeti Nemesis a nagy kedvenc, ami így ellentmond mindennek, ami szent. Ezzel is hasonlóan vagyok, mint a Village esetében. Nem sok RE hangulat volt benne, rengeteget variáltak rajta. Ellenben egy jó, rendhagyó, zombis, tömör csőjáték lett. Átvezetőkkel, várossal, meg miegymással, mint a régi szép időkben. Nem egy nyitottabb Dead Island-szerű szintezős valami, ahol egy kis videócskát se kapunk néha-néha a küzdelmeink jutalmaként.
A RE4R pedig most érett be. Most lett belőle megértett zseni.
Akármennyire jó is volt, én gyűlöltem, mert vártam egy következő Nemesist, RE2 élményt. A következő dugig berendezett, élő és lélegző környezetet. Helyette jött a szürke, nyirkos látkép az egy szék-egy asztal lakberendezésű vityillókkal. Jó sok hülyeséggel nyakon öntve.
Ismét: Nem lett Resi a remake sem, de rohadt jó mechanikákat kaptunk, igényes kivitelt, ami részletgazdagságban megközelíti a klasszikus trilógia környezeti prezentációját. Kiszűrtek szinte minden bagatell részt, ami nem volt jó az eredetijében. Sokkal szerethetőbb karaktereket adtak. Összességében rohadt élvezetes Capcom élmény lett (azért se RE). Egyedül a csipetnyi humort hiányoltam, ami az eredetire oly jellemző volt.

A 9 miatt azért vagyok kicsit izgatott, mert ugye felmerült a városi környezet behozása. Ha ezt valahogy ötvözni tudnák 7 csontig hatoló hangulatával a Village egyensúlyával a RE3R rendhagyóbb elemeivel és a RE4R erényeivel, akkor egy rohadt jó RE játék is lehetne belőle. Vagy egy RE6.2.
Akár még egy spinoffot is elviselnék Chrissel ami idézi a Villageből rövid szerepeltetését.
Az mondjuk Hunknak is jól állna. Régebben úgyis volt szó egy vele készülő címről.
4.
4.
Doomsayer
#3: Ezzel a játékkal megint az a baj, hogy az eredeti horror szériát a Capcom lövöldévé silányította, pedig senki nem kérte rá őket. A 6-al már semmi értelme nem volt az egész gagyi cuccnak. Aztán újra bejött és sikeres és szeretett lett a sorozat, ahogy egyre jobban visszatértek a horror gyökerekhez. A REmake 1 és 2, meg a Rezident Gonosz 7 visszapofozta a sorozatot a rendes kerékvágásba és elkezdett dőlni a pénz. Erre ugye mit csinál a Capcom? REmake 3 megint lövölde és a Rezident 8 meg félig lövölde... De amúgy a 8-ról mondták is, hogy fel voltak készülve a nagyon negatív visszhangra és pofára esésre. (Amiért félakció, de mint látjuk, bármikor egy azonnali gyors pénzért cserébe simán elföldelik az egész sorozatot... amúgy DLC-t sem terveztek hozzá pont emiatt). Aztán ők lepődtek meg a legjobban, hogy pozítvan sült el a 8. (Nekem is tetszett amúgy.) Ugye a REmake 3 után a 4 ismét rendes lövölde, amit megint megment az, hogy az már eredetileg is az volt... Na igen, de a labda most a 9-nél pattog, hogy vajon mit művelnek már megint vele. Mert vannak kiadók és stúdiók, akik sosem tanulnak. Szóval én nem merném előrendelni a Resi 9-et az tuti. De idővel majd többet fogunk tudni róla.
3.
3.
FreeKatana
Ez önmagában semmit nem jelent. Asszem' a RE6 is így kezdte, meg 600-an dolgoztak rajta. Aztán mégis egy rohadt nagy hátraarc volt. A mennyiséggel ezt nem kompenzálták.
Arról is volt pletyka, hogy végre megint városi környezetben játszódhat. Chris is előkerült, mint főszereplő. Volna miről beszélniük, látva a Village befejezését.
2.
2.
habo
Tuti belső lesz,de nekem mind1.
A 7 és a 8 is tetszett nagyon,a 9-et már csak nem szúrják el.
1.
1.
LANDI
Remélem nem belső nézetes lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...