HWSW: Samsung Galaxy Alpha teszt

  • Írta: fojesz
  • 2014. szeptember 26.
  • Hír
Link másolása
A Samsung okostelefonjainak anyagait és felépítését eddig valószínűleg kevesen sorolták az előnyeik közé. Ezt úgy látszik a gyártó is felismerte, és bemutatta első, anyaghasználat terén is prémium készülékét - írja a HWSW.

Felépítésüket tekintve az elmúlt években sok kritika érte a Samsung telefonokat, beleértve a gyártó csúcsmodelljeit is. A legtöbben főleg a belépőszinthez méltó anyaghasználatot kifogásolták a vállalat sokszor jóval 200 ezer forint fölötti árú termékeiben: az olcsó, kopogós műanyag hátlapok, és a króm festéket néhány hónap elteltével foltokban ledobó műanyag perem a Galaxy S5-ben és a Note 3-ban sem keltették éppen a prémium kategória érzetét.

Ennek dacára az első pozitív változást is a fenti két készülék hozta, amelyeken bár a plasztik keret nem volt túl elegáns megoldás, a hátlapok már sokkal igényesebb kivitelben érkeztek, még ha az anyaghasználat nem is változott. Bár a Note 3 a bőr hatású hátoldalának, illetve a Galaxy S5 “sebtapasz-mintás” hátlapjának esztétikusságát illetően megoszlottak a vélemények, azok már határozottan minőségibb hatású, szinte gumis műanyagból készültek.

Ez persze csak a teszt bevezetője, a lényegért tessék kattintani a HWSW-re!

9.
9.
dzsiádzsó
#8: Ezzel nagyjából egyet is értek, de csúcskészülékeknél kb. 3-4 olyan esetem is volt, hogy - két mobilt használok egy céges gyakran váltakozik, és otthonra egy iphone - kiszámíthatatlanul belassult, aztán idővel újra kellett húzni mindegyiket, mert teljesen kezdett szétesni a rendszer, máskor meg egyszerűen hardver adja fel, főleg Samsungoknál, és kb 3x pont a gari lejárta után nem sokkal :) Mostanában 2 éves gari van rájuk, de így meg szervizbe vannak mindig kb. LG mégrosszabb tapasztalat, egyedül HTC volt jó, de az meg berepedt :) szóval nem tudom hosszú távon mi lett volna vele.
De egyet értünk, ki lehet fogni, pl iPhone 5 nem véletlenül nincs már kínálatban, mint ahogy biztosan van minőségi LG, Samsung teló is, én úgy nagy átlagban gondolom jobbnak az ios-t és az applet, igaz akár csak pc-n van forgalomba 3 féle telójuk, nem 33, mint a samsungál és valóban prémium kategóriába mozog csak, így nincs rossz minőségű alkatrész a gyártónál, amit gazdaságossági alapon beépítenének a jobb telókba is, mint azért az a samsungál előfordult.
8.
8.
Csoki80
#7: Nekem évek óta egy fosdroid van, ráadásul a legaljából soha nem akadt még meg.
Szerintem, ha valaki jó szériát fog ki (márkától függetlenül) hosszú évekig használhatja a készülékét. Érdemes sok tesztet olvasni és nem egyből megvenni valamit.
Amúgy szerintem az alma olyan, mint a kocsik között a merci....
Egy viszonylag jó minőségű termék, ami kb az 1/3 éri amennyiért adják
7.
7.
dzsiádzsó
#3: Csak az a gond, hogy ez is 200 :) így már értjük egymást ugye? Mert ennyiért, meg inkább veszek egy 5s-t :) ami nem sz@rik be 1 év után.
3.
3.
JackBauer
#2: Inkább veszek egy fosdroidot 51 ezerért mint egy iPhone-t 200 ezerért, szerintem túlárazottak ezek a telefonok, nem is értem, hogy lehet, hogy itthon mindenkinél almás telefont látok, ennyire gazdagok vagyunk?:D
2.
2.
dzsiádzsó
Tesztben meg sem említik, hogy UHD videót tud venni, pedig kb. ez a legnagyobb parasztvakító ficsőrje, de mindegy. Szép telefon meg minden, csak android és samsung. Lehet kamuzni, de akinek egyszer volt iphone-ja, előbb utóbb mindig visszatér, hiába ezek a csábító kilengések, fosdroid idővel használhatatlan egy ios-hez képest, minőség pedig más gyártók mellet szól.
1.
1.
Blueberry
Jó "sok" embert érdekel ;) am ez a galax alpha ez valami új fajta telefon?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...