Húsz cím, amivel játszanod kell 2017-ben

Yooka-Laylee - mozgásban a multiplayer mód

A Yooka-Laylee tömve lesz mókás kooperatív lehetőségekkel. A kampányt lokálban ketten is végigjátszhatjuk, de kapunk négy főt támogató minijátékokat is, köztük a Kartos Kartingot, amit most élesben is megcsodálhatunk.

Hány letölthető játék fér el a Switch tárhelyén?

Az attól függ természetesen. Jobb esetben több is, rossz esetben pedig egy sem: a Dragon Quest Heroes két részét például esélyünk sem lesz feltelepíteni, ha nem toldjuk meg a Switch belső memóriáját.

Brit toplista: az élen nyitott a For Honor

A hét újoncai letarolták a brit játékeladási toplistát, a For Honoré lett az aranyérem, míg az ezüstöt a Sniper Elite 4 vihette haza. A Nioh alaposan visszaesett, de az efféle hardcore anyagoknál ez nem szokatlan.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Folytatjuk a februárt, a héten UNSC-t vezetjük majd csatába az Atriox vezette Banished seregei ellen, utána pedig visszatérünk San Franciscóba, hogy megoldjunk néhány kényes ügyet a DedSec oldalán.

Nintendo Switch - lopott gépek kerültek piacra

A kiotói vállalat szerint a múlt héten megjelent kicsomagolós videóban szereplő konzol egy lopott szállítmány része volt. Az amerikai forgalmazó néhány alkalmazottját gyanúsítják, az érintetteket már ki is rúgták.

Hét játékon dolgozik a Bethesda Game Studios

A The Elder Scrolls- és a Fallout-sorozat készítője jelenleg hét projekten dolgozik. Kettőt már ismerünk közülük: az egyik a Fallout 4 VR-változata, a másik a Skyrim Switch-portja lesz, de öt másik cím is készül, köztük a következő nagy dobás.

Nintendo Switch - mi a helyzet az eShoppal?

A japán gyártó végre egy nagy lépést tett a helyes irányba. Az eShopon történt vásárlásainkat már a Nintendo-accountunkhoz kötik, nem pedig magához a konzolhoz. Erre már régóta fájt a rajongók foga.

LEGO Batman - A film kritika

Gotham történetének legnagyobb veszedelmével néz szembe, amikor Joker kiötli minden idők legmesteribb és legördögibb tervét. Batman természetesen résen van, de úgy néz ki, ezúttal segítségre is szüksége lesz.

Amerikai toplista: a Resident Evil 7 vitte a hónapot

Megérkezett az amerikai játékpiac teljesítményét elemző NPD Group januári jelentése. Az év első hónapjában kisebb volt a forgalom, mint tavaly, a játékeladásoknak köszönhető, hogy nem lett nagyobb a visszaesés.

Van, aki már megkapta a Nintendo Switch-et

Egy NeoGAF-felhasználó két héttel a megjelenés előtt hozzájutott a Nintendo új konzoljához, melyet a nagyérdeműnek is megmutatott. Megnézhetjük a kibontás pillanatát, valamint működés közben is megcsodálhatjuk.

SaveGame élménybeszámoló

Az év kockulása volt múlt szombaton a Lurdy Házban. A SaveGame Független Videojáték Kiállítás egy rakat retro konzolt vonultatott fel, amire a 4-8 éves srácok úgy cuppantak rá, hogy nem hittem a szememnek.

Breath of the Wild - bemutatkozik a szezonbérlet

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild márciusi megjelenése után se maradunk majd további tartalmak nélkül, a Nintendo ugyanis ma délelőtt lerántotta a leplet a játék szezonbérletéről.

NES Mini - a Nintendo leállította a gyártást?

A NeoGAF egyik fórumozója jelezte, hogy a skandináv régiós disztribútor szerint a Nintendo leállította a NES Mini gyártását, és már csak pár szállítmányra számíthatnak az üzletek.

Kiszivárogtak a Nintendo Switch specifikációi

A Redditre felkerült egy állítólagos fejlesztői dokumentáció, amely részletesen kitér a Nintendo Switch hardveres specifikációra, kiváltképp a processzor, a RAM és a GPU teljesítményére.

FPS-mód az Ultra Street Fighter 2-ben?

Minden jel szerint a kizárólag Nintendo Switchre érkező Ultra Street Fighter 2: The Final Challengersben egy olyan játékmódot is találunk, melyben belső nézetből püfölhetjük a másikat, vagy dobálhatunk tűzlabdákat rá.

Mire jó majd a Switch mobilalkalmazása?

A Nintendo Switch mellé egy mobilalkalmazás is készül, amely arra hivatott, hogy mindenféle kiegészítő feladatot lásson el a multiplayer kapcsán - például voice chatelni is ezen keresztül lehet majd.

Brit toplista: ezüstéremmel kezdett a Nioh

Egy ezüstéremmel indított a Nioh a brit játékeladási toplistán, a Team Ninja akció-szerepjátékát végül a Grand Theft Auto V tudta csak megverni. Utóbbinak ez már a tizenkettedik első helyezése volt.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Kirobban a háború a szamurájok, a lovagok és a vikingek között, a második világháborús Olaszországban pedig egy rejtélyes mesterlövész tizedeli a nácikat. Lássuk, mivel játszunk ezen a héten!

The Champion élménybeszámoló

Egymást érik az interaktív kiállítások, szinte nincs is olyan időszak, amikor üresen állna a Millenáris. Legutóbb a The Championt néztem meg, és mivel azt mondták, hogy akár Federer is lehetnék, nyilván nagyon jól éreztem magam.

Tényleg visszatér a gyökerekhez a Call of Duty

A legjobb évén van túl az Activision-Blizzard. A kiadó legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy 2016-ban rekordösszegű bevételre tett szert, emellett a közelgő játékairól is megtudtunk pár érdekességet.

Ne várjuk Nintendo Switch-re a Project CARS 2-t

A héten hivatalosan is bemutatkozott a Project CARS 2, melyben nemcsak pályaversenyek, hanem ralikrossz is helyet kap. Sajnos a legfrissebb hírek szerint az autós cím biztosan nem jelenik meg a Nintendo új platformjára.

Dobozosan is megjelenik a Redout

Ahogy azt a tavalyi PC-s megjelenéskor belengették a fejlesztők, idén konzolokon is tiszteletét teszi a Redout. A digitális változatok mellett lesz dobozos verzió is, ráadásul Switchre is ellátogat a cím.

Böngésző nélkül rajtol a Nintendo Switch

Bár rengeteg érdekes funkcióval büszkélkedhet a Nintendo Switch, egyelőre mégis úgy tűnik, hogy hiányosan fog rajtolni a konzol. Nemrég kiderült, hogy internetes böngésző sem lesz a megjelenéskor.

A Kaptár - Utolsó fejezet filmkritika

Alice kénytelen visszatérni oda, ahol kalandos története elkezdődött. Washingtonból elindul Raccoon Citybe, az Umbrella központjába, hogy végre pontot tegyen a zombiapokalipszis végére.