Megvannak a BAFTA Games Awards győztesei

Több díjat kapott az Elden Ring és a Vampire Survivors is, illetve a Tunic is jól szerepelt, azonban 5 díjjal az egyértelmű győztes a God of War Ragnarök volt.

Bejelentették a Nobunaga's Ambition: Awakeninget

Hihetetlen, de a Koei Tecmo sorozata idén ünnepli 40. születésnapját. Az évfordulóhoz vadonatúj játék dukál: ez lesz a Nobunaga's Ambition: Awakening PC-n, PS4-en és Nintendo Switchen.

Tavaly is jól ment a CD Projekt RED szekere

A lengyel kiadó-fejlesztő is közzétette a 2022-es évre vonatkozó pénzügyi jelentését, ebből kiderült, hogy 66 százalékos nyereségnövekedést ért el a vállalat. Még mindig viszik a játékaikat, mint a cukrot.

A Diablo IV bétája is rekordot döntött

A sorozat történetében az eddigi legtöbb játékos csatlakozott a Diablo IV bétatesztjéhez - tudtuk meg a Blizzardtól. A fejlesztő emellett egy sor érdekes statisztikai adattal is szolgált.

Törölték az E3 2023-at

Miután az összes nagyobb konzolgyártó és kiadó úgy döntött, kihagyja az idei kiállítást, nem ért minket váratlanul a hír, hogy ebben az évben mégsem rendezik meg az eseményt.

Jövő héten érkezik a Disney Dreamlight Valley legújabb frissítése

A jövő héten megjelenő új bővítésben Az oroszlánkirály további karakterei csatlakoznak Dreamlight Valley lakóihoz.

Érkezik az Evil Dead - Game of the Year Edition!

Az Evil Dead-franchise 2020-as co-op és PvP videójátéka április végén egy újabb kiadással gazdagodik. A Game of the Year Edition többek között tartalmazza majd a korábban megjelent összes letölthető bővítést is.

Komoly elbocsájtások az EA-nél

Közel 800 embert, a munkavállalóinak 6%-át tervezi elbocsájtani a cég. Az ok a cég átstrukturálása és a portfólió átszervezése a vezérigazgató nyilatkozata szerint.

Az ausztrálok tovább szigorítanának a játékok besorolásán

A változtatást a szerencsejátékok és a lootboxok miatt akarják a hatóságok. Egyelőre még csak kampányolnak a törvénymódosítás mellett, így nem tudni, hogy mikor lesz belőle valami

Íme, az áprilisi PlayStation Plus Essential játékok listája!

A Sony Interactive Entertainment bejelentette a 2023. áprilisi PlayStation Plus Essential játékokat, amiben többek között feltűnik a Sackboy: A Big Adventure és a Meet Your Maker.

A Ubisoft is lemondta az E3-as fellépését

Mégsem vesz részt a Ubisoft az E3 rendezvényén. Ehelyett a franciák egy saját, élő Ubisoft Forward műsorral jelentkeznek, közvetlenül az E3 showja előtt. Ezzel az E3 elveszítette az összes igazán nagy fellépőjét.

Brit toplista: élen nyitott Resident Evil 4

Rengeteg brit játékost üldöztek a vasvillás ganadók a Resident Evil 4-ben a múlt héten. A legendás horrorjáték remake-je még az eredeti játék eladásait is túlszárnyalta a dobozos piacon, nem is beszélve a digitális eladásokról.

Júniusban leáll a MultiVersus, és csak jövőre indul újra

Hát erre mi sem számítottunk. A Player First Games bejelentette, hogy júniusban leállítják a MultiVersus online szervereit. A játék egy jókora szünet után, valamikor csak 2024-ben tér vissza.

2024-re csúszhat az Assassin’s Creed: Mirage

Egy megbízhatónak mondható adatbányász szerint csak jövőre jelenhet meg az Assassin’s Creed: Mirage és a The Crew Motorfest. Ennek nem fognak örülni azok rajongók, akik a hagyományos formula visszatérésére vágynak.

Ingyen adják a Final Fantasy XIV Stormblood kiegésztőjét

A Square Enix jóvoltából mától egészen május 8-ig ingyen lecsaphatunk a Final Fantasy XIV második nagyobb expanziójára, a Stormbloodra. Csupán a Starter Edition megléte szükséges hozzá.

Új stúdiót alapított a Playground Games egykori vezetője

Gavin Raeburn, a Forza Horizon-sorozatért felelős Playground Games egykori vezetője új stúdiót alapított Lighthouse Games néven. Igazi iparági veteránok csatlakoztak hozzá, hogy AAA-kategóriás játékokat készítsenek.

Ada Wong DLC-re utaló nyomok vannak a Resident Evil 4 fájljai között

Érthetetlen módon kimaradt a remake-ből a Separate Ways mód, amelyben magát, Ada Wongot irányíthattuk az eredeti játékban. Ám az adatbányászok felfedezték, hogy hamarosan DLC-ként megkapjuk majd.

Avatar: Frontiers of Pandora - friss képek szivárogtak ki

Régen hallottunk utoljára az Avatar: Frontiers of Pandora felől, most azonban a szivárogtatók akcióba lendültek. Friss képeken láthatjuk a Ubisoft készülő játékát.

Elképesztő látványra számíthatunk a Ghost of Tsushima-filmben

A John Wick-filmeket is jegyző Chad Stahelski él-hal a látványos filmekért, ehhez pedig kiváló táptalaj lesz a Ghost of Tsushima. Stahelski egy interjúban mesélt a készülő alkotásáról.

Még meg sem jelent, de már most őrülten népszerű a Honkai: Star Rail

A Genshin Impact fejlesztőinek új játéka csak áprilisban jelenik meg, a legutóbbi előzetes után azonban elözönlötték a játékosok az előregisztrációt.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Március utolsó hetére is maradtak igazi nagy dobások. Érkezik egy őrült bűnözőszimulátor, kiegészül a Forza Horizon 5, stratégák lehetünk az első világháborúban, a PC-sekhez pedig végre megérkezik a The Last of Us: Part I.

John Wick: 4. felvonás filmkritika

A John Wick-sorozat legújabb darabja a folytatások alapelveinek mentén több, nagyobb, látványosabb, ugyanakkor ezzel együtt ostobább is lett, amely miatt lényegében önmaga karikatúrájává vált.

Watson is fontos szereplő a Sherlock Holmes: The Awakenedben

A Frogwares gyakorlatilag a nulláról építi újra a klasszikus detektívjátékot, és most ti is megcsodálhatjátok, hogy milyen jó munkát végzett. A két főszereplőre, Sherlockra és Watsonra koncentrál az új előzetes.

A Bungie játékfejlesztő-vállalat tiszteleg az elhunyt Lance Reddick előtt

A Bungie egy blogbejegyzésben beszélt arról, hogy Lance Reddick továbbra is része lesz a Destiny játékoknak, a jövőben érkező tartalmakban is hallható lesz a hangja.

Diablo IV - indul a nyílt béta, de nem lesz zökkenőmentes

Ma este veszi kezdetét a Diablo IV nyílt korai próbaköre, de a Blizzard már előre figyelmeztette a játékosokat: valószínű, hogy hosszú várakozási időre és hálózati problémákra kell számítanunk.