Új pályaszerkesztő és szupererők érkeznek a Fall Guys-ba

A legújabb „Survival” frissítés egy rég várt pályaszerkesztő funkciót hoz el a játékba, illetve érkeznek új felvehető szupererők is, mint a láthatatlanság, sőt a divat szerelmesei sem fognak csalódni, eddig még nem látott kosztümök is kerülnek a játékba.

Call of Duty inspirálta plakát miatt magyarázkodik az amerikai rendőrség

A közösség elég hamar felkapta a posztot és nem a jó értelemben. Egy fiatalabb generációhoz akartak szólni, mondta el a rendőrkapitány, a végeredmény azonban visszafelé sült el.

A vezetői fizetések felfüggesztése sem tudta megakadályozni a leépítést a KeokeN-nél

A Deliver Us The Moon és a Deliver Us Mars játékok indie stúdiója is kénytelen volt megválni pár fejlesztőtől, annak ellenére, hogy a tulajdonosok mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy ezt elkerüljék.

Már idén érkezik a Dragon Age: Dreadwolf?

Komoly változások vannak a BioWare háza táján is, azt azonban már korábban is megerősítették, hogy a Dragon Age: Dreadwolf fejlesztése nagy erőkkel zajlik, most pedig arról pletykálnak, hogy már idén megjelenhet.

Önállósodik a Toys for Bob

A Spyro-játékokról ismert stúdió független csapatként folytatja a működését, azonban szoros partneri viszonyban maradnak majd a Microsofttal. Egy új játékon is dolgoznak, de címe egyelőre titok.

A Mass Effect 5 továbbra is készül

Úgy néz ki, hogy az EA-nél történt leépítések nem érintik a Mass Effect 5 fejlesztését, illetve a Dragon Age Dreadwolf is biztonságban van.

A Remedy megvásárolta a Control franchise jogait

A fejlesztők gyakorlatilag kiváltották az 505 Gamestől a Control 2 és a Condor fejlesztési költségeivel a sorozat jogait, így innentől kezdve semmi akadálya, hogy a RCU két ága hivatalosan is összeérjen.

2 millárd dolláron túl a Black Desert franchise

A 2014-es indulás óta 55 millió játékost vonzott be a koreai MMO, és igen szép bevételt is termelt a Pearl Abyssnak. Az évfordulót nemcsak játékbeli eseményekkel, de igen komoly akciókkal is megünneplik a készítők.

Itt vannak a PlayStation Plus Essential márciusi címei

Ahogy az lenni szokott a Sony közzétette a jövő havi játékok listáját, melyeket a PlayStation Plus Essential előfizetéssel fogunk tudni elérni. Harcművészet, horrorisztikus bújócskázás, lövöldözés és a versenypálya vár ránk márciusban.

Az Assassin’s Creed: Codename Hexe lehet a sorozat legsötétebb darabja

A Hexe kódnéven futó játékot még az Assassin’s Creed: Red mellett jelentették be 2022-ben. A friss információk szerint a Ubisoft sötétebb tónusokkal vértezi fel a boszorkányperek korszakában játszódó új fejezetet.

Ed már elérhető a Street Fighter 6-ban

Végre megjelent a Street Fighter 6 harmadik DLC-karaktere, Ed, aki a Year 1 Character Pass tulajdonosai számára máris birtokba vehető. Kemény stílusa van az úriembernek, pusztító ütésekkel rak rendet a csatatereken.

Áprilisban jön a TMNT Arcade: Wrath of the Mutants

Az 2012-es Nickelodeon sorozat alapján készült 2017-es játéktermi alkotás áprilisban az előző és jelen generációs gépekre és PC-re is megjelenik, mindenhol 4 fős co-op élményt kínálva.

Érkezhet a Sifu a PlayStation Plusba

Ráadásul a legalacsonyabb Essential csomagban a márciusi ingyenes játékok egyikeként. Hivatalosan majd csak holnap, február 28-án jelentik be az érkező címeket.

A Black Flaghez térnek vissza a Skull and Bones-ban csalódott játékosok

A több mint tíz éves Assassin's Creed játék, aminek alapján eredetileg elindult a Ubisoft live-service játékának fejlesztése, most reneszánszát éli, és bár adatokkal csak a Steam szolgál, nem kizárt, hogy más platformokon is hasonló a helyzet.

Globális elbocsájtások a Sony-nál

A PlayStation háza tájáról küldenek el nagyjából 900 munkavállalót globálisan, sőt a London Studio pedig végleg bezárja kapuit. A hírt a leköszönőben lévő Jim Ryan osztotta meg.

30 millió eladott példányon túl a Stardew Valley

Az 1.6-os frissítés hivatalos megjelenési dátuma is kiderült, ami egészen pontosan március 19-én érkezik PC-re, a konzol és a mobil játékosoknak azonban még majd várniuk kell az újításra.

Jobban fut a Pentiment PlayStation-ön, mint Xboxon

Kiderült, hogy a Sony konzolján 120 fps-t tud a játék, míg Xbox-on csak 60-at. Az ok elvileg egy bug és hamarosan a Microsoft konzolján is elérhető lesz a magasabb képkocka ráta.

Bob Marley: One Love filmkritika

A rasztafári vallás globális ismeretségéért felelős Robert Nesta Marley-ról életrajzi film készült tele ikonikus slágerzenékkel, gyönyörű tájakkal és remek színészi alakításokkal, viszont sajnos az egész csak egy jól sikerült biztonsági játszma lett.

Miyazaki a jövőben szívesen átadná a Souls-játékok rendezését

Hidetaka Miyazaki szerint "nagy esély van rá", hogy átadja a gyeplőt a jövőbeli soulslike játékok rendezésére a feltörekvő generációnak. Eddig csak a Dark Souls II volt az egyetlen játék, amit nem ő dirigált le.

A Techland nem bánja, hogy a Dying Light több játékost vonzott, mint a folytatása

Az idő múlásával a Dying Light első része jobb játékosszámot produkált, mint a Dying Light 2: Stay Human, ami csak az utóbbi időben változott meg. A Techland fejese szerint nincs semmi gond ezzel.

Jöhet a NieR 3?

Nemrég megtartották a NieR: Orchestra koncertet Londonban, ahol feltűnt Yoko Taro is, a NieR-játékok atyja, sőt magával vitt pár rajongót, hogy nagy zajt csapjanak és mutassák a Square Enix elnökének, hogy lenne igény még egy NieR címre.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten több újrakiadás vagy felújított változat is érkezik, melyeket érdemes lehet elővenni azoknak, akik nosztalgiázni szeretnének vagy egy modernebb megjelenéssel lépnének be az adott szériába. Természetesen a Final Fantasy VII Rebirth is most érkezik.

Új operatiönnel indul a Rainbow Six: Siege 9. éve

Az Operation Deadly Omen márciusban érkezik új operátorral és több játékmenet változtatással. A hír azután érkezett, hogy a Ubisoft megerősítette: nem terveznek új Rainbow Six: Siege játékot.

“A Rainbow Six: Siege örökké fog tartani”

A játék idén már a kilencedik évét tölti, azonban a Ubisoft egyértelműen elmondta, továbbra is csak folyamatos frissítésekkel terveznek, újabb résszel nem.

Madame Web filmkritika

Nincs új a nap alatt. A Sony megint kidobott egy élőszereplős Marvel-filmet, megint elégetett egy csomó pénzt, megint körbe röhögte őket a fél világ, és megint üresen konganak a mozitermek. Egyetlen vonzereje, hogy nem fog zavarni a popcornos dobozok csörgése, a többi néző beszélgetése, és oda ülsz, ahova csak akarsz - már ha valami őrült okból kifolyólag megpróbálkozol vele.