A PlatinumGames játékai mindig kitűntek a többi cím közül egyediségükkel, ez alól pedig a NieR: Automata sem kivétel. A robotos, posztapokaliptikus világban játszódó folytatás szerencsére csak nyomokban emlékeztet elődjére.

A birodalom romokban. Hyrule csodálatos tájait gonosz erők uralják, egy ősi ellenség tért vissza, elpusztítva azt, amit évezredekig építettünk. De felébredt egy hős, egy fiatal fiú is, aki megváltoztathat mindent.

A Ubisoft szintet lépne a nyitott világú játékokkal, a kísérletezés alanyának pedig a Ghost Recont választotta. Habár Bolívia kipucolásába bele lehet feledkezni, a váltás mégsem sikerült zökkenőmentesen.

2185-ben az emberiség túllépett addigi határain. A Marson talált idegen technológia új kapukat nyitott az űrutazásban, és míg egyesek a Tejútrendszer feltérképezésén kezdtek dolgozni, addig mások ennél is messzebbre indultak.

Megépíthetjük álmaink városát, tűzoltósággal, repülőtérrel, sárkányokkal és kalózhajókkal. A LEGO Worlds megérkezett, a képzelőerőnknek pedig most már tényleg semmi nem szabhat határt.

Tizenhét év sok idő, de soha sem késő váltani. A Guerrilla Games fejében is ez járt, amikor a Killzone-sorozat után egy teljesen új IP-vel jelentkezett, a Horizon: Zero Dawn ráadásul a nyitott világú akciójátékok új viszonyítási alapja lett.

Apró távirányítós autók száguldoznak az íróasztalon, tűzijátékokat szórva, üdítős dobozokat borogatva egymásra. A ReVolt és a Micro Machines megvolt? Ha őket bírtad, akkor a Table Top Racing is be fog jönni!

Megérkezett a legendás Planescape: Torment szellemi örököse, és pont annyira lenyűgöző, mint anno az előd. A klasszikus szerepjátékok tényleg visszatértek, megkaptuk az eddigi legerősebb versenyzőt!

Folytatódik a Rebellion-féle Sniper Elite-sorozat, melyben ezúttal a napfényes, ám háború által sújtott Olaszországban tehetünk kirándulást. Karl Fairburne egyszemélyes hadseregként próbálja megsemmisíteni a náci szuperfegyvert.

Soha nem látott részletességgel csodálhatjuk meg a középkor legfélelmetesebb harcosainak világát. Nagy kár, hogy a gyenge kampány, a sovány tartalom és a technikai baklövések hosszútávon beárnyékolhatják a játék jövőjét.