A Talos I elesett. Az állomáson zajló, idegen fajokon végzett kísérletek félresikerültek, a legénység többsége halott. Visszavágunk vagy magunkat feláldozva próbáljuk megoldani a rejtélyt? Csak rajtunk áll, hogyan döntünk.

Gamearth háborúban áll. A véres invázióban a túlélők száma elenyésző, a hadsereg egyelőre tehetetlen. A kilátástalan helyzetben egy kisfiú, Rise, és megörökölt különleges fegyvere, Shine jelentheti az utolsó mentsvárat.

A The Walking Dead harmadik évada az első két felvonásával letette az alapokat a minőségi folytatások útján. Ha a történet lendülete még három részig kitart, a New Frontier személyében az eddigi legjobb szezont kaphatjuk.

A gonosz mágus-hadúr, Kyros, szinte az egész világot uralja már. Az utolsó ellenálló vidékért most kezdődik a harc, a mi feladatunk azonban az ellenállók porba tiprása lesz, a zsarnok alattvalójaként.

Termékeny esztendőt tudhat maga mögött a Pokémon-sorozat: a mobilpiac letarolása után Nintendo 3DS-en is új epizóddal bővült a széria, a készítők ráadásul generációváltó felvonással készültek a huszadik szülinapra.

Megérkezett az utolsó évzáró anyagunk, immár hatodik éve gyűjtjük össze nektek az elmúlt esztendő legfontosabb játékipari történéseit. Öveket becsatolni, és tessék kapaszkodni: lássuk, mi történt 2016-ban!

Happy end nélkül zárult a Batman: The Telltale Series első évada. A Telltale ezúttal sem tudott egyről a kettőre lépni, kezet csókolhatnak az íróiknak, amiért már-már rutinosan mentették meg a játékot.

Megint elrepült egy év, és ezzel együtt ti megszavazhattátok 2016 legjobb játékait. Rengetegen adtak nyomatékot akaratuknak, így lassan kikerekedett a végeredmény - olykor mi is meglepődtünk rajtuk.

Szinte minden fantáziavilág szilárd, mégis elhanyagolt oszlopai a keményarc, sörimádó, bunyó- és szakáll-megszállott törpök. Ez most változott: egy, a zömök harcosokra koncentráló regény adaptációját teszteltük.

Az olvasói szavazás mellett a Gamekapocs szerkesztői is elárulják, melyek voltak idén a kedvenc játékaik. Ahány kolléga, annyi meglepetés, de 2016-ban is akadt néhány cím, amire testületileg is sikerült rácuppannunk.