Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Tűzgyújtó filmkritika

Hollywood újra feldolgozta Stephen King egyik legjobb regényét, amelyből rengeteg mozifilm és tévésorozat táplálkozott. Az alapsztori, a koncepció és a karakterek mind-mind agyonhasználtak, így a végeredmény szinte minden téren megbukik.

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya filmkritika

A szebb napokat látott Nicolas Cage letette az asztalra az idei év egyik legjobb moziját, ami akár egy visszatérésként is felfogható - lenne, ha eltűnt volna, de, ahogy ebben a filmben is kihangsúlyozza, erről szó sincs.

Halo sorozatkritika

Sokáig vártunk rá, de idén végre az Xbox elsőszámú kabalája, Master Chief is elfoglalta a rég megérdemelt helyét a tévéképernyőkön. A Halo-sorozat hamar lángokba borította az internetet, de sajnos nem az érdemei miatt.

Múltidéző: Hellraiser-filmek

Az idén érkező legújabb rész örömére elővettük Clive Barker kultikus horrorsorozatát, és alámerültünk a kéj és a kín vérgőzös, húscafatos kampókkal és széttépett testrészekkel kirakott birodalmába.

Moon Knight sorozatkritika

Steven Grant, a múzeumi ajándékboltos emlékezetkiesésekkel küzd. Rádöbben azonban, hogy amit ő alvajárásnak hisz, olyankor valójában Holdlovagként küzd a gonoszság ellen egy ősi egyiptomi isten parancsára.

Doctor Strange az őrület multiverzumában filmkritika

Amikor a halálos veszélyben lévő, dimenziókon átutazni képes America Chavez felbukkan Stephen Strange világában, a mágikus doktor a védelmére vállalkozik. Ezzel azonban az egész multiverzum sorsát megpecsételheti.

Thor: A mennydörgés istennője képregénykritika

Thor Odinson egy fülébe súgott szörnyű titok után méltatlanná vált az isteni erejű fegyver, a Mjölnir forgatására, de az univerzum nem sokáig marad védtelen. Egy titokzatos nő felemeli a pörölyt, így elnyeri a mennydörgés istenének erejét a múlt évtized egyik legjobb Marvel-képregényében.

Batman: Az utolsó lovag a Földön képregénykritika

A méltán népszerű Scott Snyder/Greg Capullo páros három évvel a New 52-es Batman-képregénysorozat után újra összeállt, hogy pontot tegyenek saját Denevéremberük történetének a végére.