Kult - filmajánlók, vélemények, kritikák

Bob Marley: One Love filmkritika

A rasztafári vallás globális ismeretségéért felelős Robert Nesta Marley-ról életrajzi film készült tele ikonikus slágerzenékkel, gyönyörű tájakkal és remek színészi alakításokkal, viszont sajnos az egész csak egy jól sikerült biztonsági játszma lett.

Madame Web filmkritika

Nincs új a nap alatt. A Sony megint kidobott egy élőszereplős Marvel-filmet, megint elégetett egy csomó pénzt, megint körbe röhögte őket a fél világ, és megint üresen konganak a mozitermek. Egyetlen vonzereje, hogy nem fog zavarni a popcornos dobozok csörgése, a többi néző beszélgetése, és oda ülsz, ahova csak akarsz - már ha valami őrült okból kifolyólag megpróbálkozol vele.

Érdekvédelmi terület filmkritika

Jonathan Glazer legújabb alkotása merész megközelítéssel veszi elő a holokausztot, és a mindennapos családi életet körbejárva mutatja be a népirtás eddig alig látott oldalát. Elgondolkodtató film lett, ami nem való mindenkinek.

Echo sorozatkritika

A Marvel-moziverzum idei termésének első darabja a Netflixes adaptációkhoz hasonló földhözragadt, kemény és véres sorozatot ígért, ám végeredményben egy újabb tizenkettő-egy-tucat MCU-termék lett, amelyben már sokadjára áldozzák fel a karakterfejlődést és az akciójeleneteket a családi pszeudo-dráma és a modern hollywoodi szabálykönyv kitételeinek oltárán.

Argylle: A szuperkém filmkritika

Matthew Vauhgn egy újabb kémfilmmel jelentkezik - ezúttal a brit esernyősöket egy íróra és egy globális szintű kémszindikátusra cseréli, a fő kérdés pedig: megérte-e? A válasz kissé felemás.

Szegény párák filmkritika

Yorgos Lanthimos legújabb filmje egy Frankenstein inspirálta felnövéstörténet, tele groteszk, gyomorfogató, esetenként megbotránkoztató, viszont kifejezetten humoros, és mindenek felett ösztöni mozzanatokkal és elemekkel.

Cliffhanger - Függő játszma visszatekintő kritika

Idén töltötte be harmincadik életévét Sylvester Stallone ikonikus akciófilmje, amely egyben a nyolcvanas évek egyik legjobbika is - azzal a pikantériával, hogy ez már a kilencvenes években készült.

Rebel Moon: 1. rész - A tűz gyermeke filmkritika

Zack Snyder legújabb agymenése egy, az utóbbi ötven-hatvan esztendő fontosabb sci-fi és fantasy műveiből összekotyvasztott űropera, amely teljesen olyan benyomást kelt, mintha egy gyerek két órán keresztül akciófigurákkal játszana, majdnem 200 millió dollárból.