Lehúzták Steamen az Earth Defense Force 6-ot

Az általános indoklás meglepő, ugyanis nem a játék optimalizációja az ok, hanem az, hogy a kiadó kihagyta azt a követelményt a játék adatlapjáról, hogy egy aktív Epic Games fiók is szükséges hozzá.

Megvan az Epic Games Store következő heti játéka

Ha mindig is arra vágytunk, hogy fejszés medvével vágjunk rendet az erdőt és annak vadvilágát veszélyeztető, kizsákmányoló emberek között, akkor a LumbearJacket nekünk találták ki.

13 percnyi játékmenet szivárgott ki a Star Wars Outlawsból

Az, hogy a kiszivárgott videó már nem elérhető, elegendő bizonyíték annak eredetiségéről, ráadásul olyan játékmeneti elemek is kiszivárogtak, mint a Sabacc-játék.

A taktikán van a hangsúly az EA Sports FC 25 új videójában

A játékmeneti mélymerülés a realizmusra és a valós taktikák implementálására helyezi a hangsúlyt, az új rész mechanikák terén több és jobb lesz, mint az elődje.

Augusztusban jön a hivatalos PS VR2 Steam app

Az alkalmazás lehetővé teszi a Sony virtuális valóság szemüvegének és a hozzá tartozó kontrollereknek a használatát olyan PC-n elérhető VR-játékok esetében, mint a Half-Life: Alyx.

Késik a S.T.A.L.K.E.R 2, megint

A korábbi tervekhez képest is majdnem három hónappal később, november második felében jelenik csak meg a GSC Game World játéka. De legalább a bejelentés egy stílusos trailert is kapott.

Előzetessel jelentették be az Angst: A Tale Of Survival érkezését

Hangulatos új túlélő játékot mutatott be az ingyenes mobiljátékairól híres Cherrypick Games, a sejtelmes átvezetőkből viszot nem derül ki milyen lesz a játékmenet.

HWSW: Ingyen elérhető a Meta eddigi legfejlettebb nagy nyelvi modellje

Eddig még egy cég sem tett közzé szabadon ennyire komplex, helyben futtatható modellt, ami ráadásul hasonló szintet képvisel, mint a versenytársak jelenleg elérhető legerősebb modelljei - írja a HWSW.

Apex Legends - az EA visszavonja az új szezon kapzsi változtatásait

Az Electronic Arts a közfelháborodást generáló bejelentése után inkább visszalép a 22. szezont érintő változtatásától, mégis hozzáférhető lesz Apex Coin-okért a Premium Battle Pass.

Deadpool és Rozsomák filmkritika

Mondhatjuk csak pár év várakozásnak is, de igazából a rajongók már egy jó ideje arra vágynak, hogy képregényhűen láthassák Deadpool és Rozsomák párosát nagyvásznon is, ha már ez anno a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas esetében nem jött össze. Kétség sem férhet hozzá, hogy megérte a sok év várakozás.

Szakszervezetbe léptek a World of Warcraft fejlesztői

Napokkal később a Bethesda Game Studios szakszervezetének megalakulása után több mint 500 Blizzard dolgozó is meglépte ugyanezt a World of Warcraft részlegén.

Concord - nem érkezik hozzá Battle Pass

A fejlesztők teljesen világossá és nyilvánvalóvá tették, az augusztusban megjelenő játékuk már az első naptól teljes élményt fog nyújtani, nem készül hozzá fizetős Battle Pass a jövőben.

Nem fog megjelenni Nintendo Switchre a Monster Hunter Wilds

A Capcom megerősítette, hogy a szörnyvadászos játék legújabb epizódja nem fog megjelenni a Nintendo kézikonzoljára. Ennek pedig igazán egyszerű oka van.

MultiVersus - újabb crossoverek nyomaira bukkantak adatbányászok

Egy rakás újabb crossover nyomaira bukkantak adatbányászok a WarnerBros. közkedvelt szereplőit felvonultató verekedős játékban, a MultiVersusban. Van köztük Harry Potter, Barbie, sőt még Kalandra fel! is.

Bleak Faith: Forsaken - új generációs konzolokra látogat a dark fantasy játék

Új generációs konzolokra látogat az Archangel Studios dark fantasy kalandja, a Bleak Faith: Forsaken. A játék a jövőhónapban fogja tiszteletét tenni a 9. generáció konzoljain. A bejelentés mellé ráadásul egy ízelítőt is kaptunk.

Ratten Reich - augusztusban lép korai hozzáférésbe

Megtudtuk mikor lép korai hozzáférésbe a METALLADLERSTUDIO patkányos első világháborús stratégiai játéka, a Ratten Reich. A bejelentés mellé egy ropogósan friss trailer is társul.

Érkeznek a LEGO Fortnite készletei

Miután az Epic Games sikercímében önálló játékként jelent meg a LEGO Fortnite, csak idő kérdése volt, hogy a LEGO is piacra dobja az első Fortnite témájú készleteit. Négy szuper szettet kapunk, köztük az ikonikus Battle Bust is!

Bejelentették a Bounty Sisters-t

Bejelentette legújabb játékát a PiXEL. A Bounty Sisters című steampunk lövölde igazi retro, játéktermi gameplay-t és lengén öltözött macskalányokat ígér. A bejelentés mellé néhány koncepciós képet is kaptunk.

Bekerült az Olimpiai játékok közé az eSport

Nagy nap volt a tegnapi a kompetitív videojátékok számára. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan is meghozta a döntést, miszerint megalakítják az Olimpiai eSport játékokat.

Sokkal több Mega Man-játék készülhet a jövőben

Az ikonikus kékember léte egybefonódott a Capcom nevével, és ezt a cég is jól tudja, ezért dolgoznak azon, hogy megpróbáljanak egy kis rendszert vinni a Mega Man-játékok megjelenésébe.

HWSW: Feladja a Google a sütik kivezetését

A technikai kudarcok és a szabályozói nyomás miatt a Google felhagy a harmadik féltől származó cookie-k Chrome-ban való fokozatos megszüntetésére vonatkozó tervével, és más megoldást dolgoz ki - írja a HWSW.

Roblox - több mint 13 000 incidens történt tavaly, melyben gyermekeket veszélyeztettek

Hatalmas platformmá nőtte ki magát a Roblox az évek alatt és napi szinten 77 millióan használják a virtuális univerzumot, a felhasználók 40 százaléka pedig 13 év alatt van.

Egy volt Rockstar fejlesztő szerint csalódni fogunk kicsit a GTA VI-ban

Hatalmas várakozás övezi a készülő Grand Theft Auto-játékot, ami nem meglepő, hiszen a Rockstar sztár-játéksorozatának a legújabb epizódjáról beszélünk, azonban egy volt Rockstar fejlesztő szerint kicsit csalódni fogunk a játékban.

Shadows of the Damned: Hella Remastered - megvan a megjelenési dátum

A Shadows of the Damned: Hella Remastered régóta várt felújított változata végre megjelenési dátumot kapott, sőt már élnek is az előrendelések. Nézzük is meg a bejelentővideót.

Darkest Dungeon II teszt (PS5)

A Darkest Dungeon II játékmenete ugyan teljesen megváltozott az első részhez képest, annyi viszont bizonyos, hogy a sötét, rémálomszerű világában barangolni legalább annyira szórakoztató konzolokon, mint PC-n.

Rengeteg újítással jön a Madden 25

Az amerikai futball egyik legnevesebb sorozatának új része augusztusban érkezik, most pedig egy igen komoly betekintést kaptunk a játékmenetet érintő újítások listájáról.

Nyilatkozatot adott ki a Ubisoft az Assassin's Creed Shadows kapcsán

A francia kiadó egy hosszú posztban reagált a játékot ért kritikákra, tette mindezt úgy, hogy a lehető legkevesebb ellenérzést váltsa ki a sorozat rajongóiból.

Holnap bekerül a Game Passbe a Call of Duty: Modern Warfare III

Ami eddig csak pletyka volt, immár valóság: a tavalyi CoD-epizód teljes egészében elérhetővé válik az Xbox Game Pass előfizetői számára, és csak egyet kell aludni.

Roadmapet kapott az EA Sports WRC

Az ősszel megjelent ralis játék még ebben a hónapban bővül a hatodik szezonnal, de az ősszel érkezik a szezonális kiegészítő, illetve még két további DLC-re is számíthatunk.

Augusztusban érkezik a Helldivers 2 első nagyobb frissítése

A hónap elején még több küldetéstípussal, még több nehézségi szinttel és még több bogárral érkezik a játék eddigi legnagyobb tartalmi frissítése, de számíthatunk pár meglepetésre is.

Steamre tart a Skull and Bones

Egy hónap múlva a Ubisoft AAAA-játéka befut a Valve kikötőjébe, és a kalózos móka immár a Steamen is elérhetővé válik. Ettől még ugyanúgy kelleni fog egy Ubisoft-fiók.

Cataclismo - már itt az early access

Tegnaptól már elkezdhettük felhúzni várfalainkat korai hozzáférésben a rémségek hordái ellen, a Digital Sun tower defense játéka végre elérhető PC-re.

Deviator - érkezik a korai hozzáférés

Augusztus elejétől kerül early access fázisba a Gami Studio által fejlesztett oldalnézetes metroidvania, ami akár a Hollow Knight ikertestvére is lehetne, annyira megdöbbentő a hasonlóság.

Pletykák szerint jöhet a felhőalapú és a hirdetés orientált Game Pass

A Windows Central szerint a Microsoft fontolóra vette a Game Pass kategóriák kibővítését, a teória szerint egy felhőalapú és egy hirdetésekkel tarkított verzión gondolkodnak elsősorban.

A Warner Bros. felvásárolta a MultiVersus fejlesztőit

Szerződéses, de alapvetően független külsős stúdióból a Warner Bros. saját fejlesztőbrigádjává vált a Player First Games - az a csapat, akik összedobták a Warner-karakterek mashupját felvonultató MultiVersust.

Fortnite - érkezik a Cybertruck

Elon Musk sokszor vitatott autója, a Cybertruck is tiszteletét teszi az Epic franchise-kavalkádjában és nemsokára a Fortnite-ban is csapathatjuk az ezüstös monstrummal – ha már a való világban szinte lehetetlen szerezni egyet.

Été teszt

Mi lenne, ha a művészetről és művészekről úgy beszélnénk, ahogy megérdemlik? Hogy a depressziós zenész, az alkoholista író, és a fülét levágó festő helyett azt éltetnénk, amit a műveik adnak nekünk?

Július 24-én érkezhet a Game Pass katalógusába a Modern Warfare III

A híresztelések, pletykák szerint eddig is lehetett sejteni, hogy még ebben a hónapban elkezdenek becsorogni az Xbox előfizetésébe a Call of Duty-játékok, a sort pedig a tavalyi Modern Warfare III kezdheti, és most több forrás is egy konkrét dátummal állt elő.

Reagált a Microsoft az FTC vádjaira

A hatóság a múlt héten élesztette fel a vita lángját, viszont a cég sem hagyta annyiban az FTC bírósághoz intézett levelét, és a vádakat félrevezetőnek titulálta.

Vendégkarakter érkezik a Street Fighter 6-ba

Az ősszel a Fatal Fury egyik ikonikus szereplője, Terry Bogard is tiszteletét teszi a Capcom bunyós mókájában, kapott is egy kis kedvcsinálót az alkalomból. A karakter az ősszel érkezik.

Tekken 8 - Heihachi lesz a következő DLC karakter

A széria ikonikus főgonoszát a hetedik rész végén győzték le végleg, most azonban már tudjuk, hogy valahogyan sikerült feltámadnia, és a nyolcadik rész harmadik DLC karaktere lesz.

A Cyberpunk: Edgerunners karaktere is csatlakozik a Guilty Gear: Strive-hoz

Az Arc System Works lerántotta a leplet a Guilty Gear: Strive negyedik szezonjának tartalmairól. Négy új karakterrel bővül a bunyós játék, köztük Night City egyik legtehetségesebb netrunnerével, Lucy-vel.

A nagy stúdiókról beszélt a Warframe feje

Meglátása szerint azonnal megtérülő befektetést és tökéletes indulást várnak el, ez viszont nem életszerű. A kiadók túl gyorsan kihátrálnak a játékaik mögül, így azok nem tudnak kiteljesedni.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Rengeteg új megjelenésnek örülhetünk a héten, de akkor sem kell szomorkodnunk, ha inkább néznivalóra vágyunk, igaz, ezt a vágyunkat főleg a streamingszolgáltatók fogják tudni kielégíteni.

Warframe: 1999 - még idén megjelenik a retrofuturisztikus kiegészítő

Még több infót kaptunk a Warframe ingyenes kiegészítőjéről, ami 25 évvel fogja visszarepíteni a játékosokat az időben. Az erősen retro hangulatú trailert a Tennoconon mutatták be.

Hunt: Showdown - kiszivároghatott a next-gen update

Az ESRB oldalán tűnt fel a Hunt: Showdown 1896 című játék. Sokan úgy gondolják a Crytek lövöldéjének augusztusra ígért next-gen frissítését takarhatja a cím.

SNK vs. Capcom: SVC Chaos - több platformra is megjelenik a kultikus verekedős játék

Több platformra is bejelentették a 2003-as kultjátékot, a SNK vs. Capcom: SVC Chaos-t. Az eredetileg árkád játékgépekre megjelent játék holnap fog elstartolni a három újabb platformon.

2XKO - nem lesz pay-to-win a Riot Games új játéka

Nem lesz pay-to-win a League of Legends készítőinek új játéka, 2XKO. Az ingyenes verekedős játékról a vezetőproducer, Tom Cannon és a kreatív igazgató, Shaun Rivera osztott meg részleteket.

MultiVersus - Szamuráj Jack és Beetlejuice is ringbe száll

Az EVO 2024 alkalmával a Player First Games lerántotta a leplet a MultiVersus legújabb hőseiről. A második szezon sztárja Szamuráj Jack lesz, akit később Beetlejuice követ a csatatérre.

Így harcol Juno, az Overwatch 2 legújabb hőse

Egyenesen a Marsról érkezik az Overwatch 2 legújabb támogató hőse, Juno. A korábban csak Space Rangerként emlegetett karakter a tizenkettedik szezonnal csatlakozik az online lövöldéhez.

17 percig mozog a Soulframe

Végre mozgásban is láthattuk a Digital Extremes készülő MMO-ját, a Soulframe-et. A fejlesztők az idei Tennoconon streameltek több mint negyedórát a játékból.

VLADiK BRUTAL - augusztusban megjelenik az indie disztópikus FPS

A S.T.A.L.K.E.R. nyomdokaiban jár a Narko Games disztópikus lövöldéje, a VLADiK BRUTAL. Az augusztusban megjelenő indie FPS a címéhez hűen ultraerőszakos játékmenetet ígér.

Érkezik az Endzone 2 korai hozzáférése

Nyár végén indul a Gentlymad Studios túlélő szimulátorának, a posztapokaliptikus környezetben játszódó Endzone 2-nek az early access fázisa. Most ránézhetünk a friss előzetesre.

Sonic X Shadow Generations - visszatér pár ismerős helyszín

A legújabb előzetesben Shadow főszereplésével a SEGA egymás mellé rakva szemlélteti a három korábbi Sonic epizódjából áthozott, és jelentős ráncfelvarráson átesett pályáit.

Alien: Rogue Incursion - Itt vannak az első screenshotok

Nagy erőkkel készül a Survios VR-os Alien-játéka, ami ha minden jól megy, még idén a frászt hozza majd a vállalkozó szellemű játékosokra. A stúdió végre megosztott pár képet a közeledő projektből.

Tekken 8 X Chipotle - paprikás lesz a hangulat

Újabb kollaborációval rukkolt elő a Bandai Namco, ezúttal a mexikói ételeiről híres Chipotle étteremlánccal álltak össze, a játékban néhány kiegészítőt tudunk megszerezni teljesen ingyen.

Visszatérne a Capcomhoz két befejezetlen ügy miatt Hideki Kamiya

Hideki Kamiya szívesen elkészítené a PlayStation 2 egyik gyöngyszemének, az Okaminak a folytatását, sőt a Viewtiful Joe 3-at is időszerűnek érzi az öreg róka.

Fortnite - Jack Sparrow is tiszteletét teszi az Epic Games sikerjátékában

A Karib-tenger kalózaival lépett kollaborációra a Fortnite, aminek következtében a mai naptól elérhetővé vált a Curse Sails Pass. Így most már a Disney méltán híres kalózai is részei lettek az Epic battle-royale játékának.

Surfpunk - bejelentették a tengerparti kooperatív akció-szerepjátékot

Bejelentette új játékát a Double Stallion. A Surfpunkban óriási rovarokat kell majd irtanunk, power armor helyett azonban szörfdeszka, sivatagos bolygó felszín helyett pedig tengerparti környezet fogja jellemezni a játékot.

Megmutatta magát az Overthrown

Traileren a Minecraft és a The Legend of Zelda játékmenetét ötvöző akció-kaland játék, az Overthrown. A Brimstone játéka gyűjtögetésről, városépítésről és persze harcról fog szólni, 6 fős kooperatív móddal megspékelve.

Bejelentették a The Good Old Days-t

Bejelentésre került a Yokogo Systems platformere, a The Good Old Days. A metroidvania stílusú játék a 80-as évek ifjúsági filmjeit idéző hangulattal és csodás pixelart grafikával fog visszarepíteni minket a "régi szép időkbe".

Traileren a .45 Parabellum Bloodhound

Trailert kapott a Sukeban Games új játéka, a PS1-es érát idéző .45 Parabellum Bloodhound Cyberpunk Active Time Action. Az ízelítőből jól látható, hogy a címhez hűen egy sötét cyberpunk hangulatú retro játékról van szó.

Konzolokra tart a The Mortuary Assistant: Definitive Edition

A PC-s és a Switch verzió után most a nagy otthoni konzolokra is megérkezik a pszichológiai horror játék, ráadásul most minden eddiginél több tartalommal. A meglévő platformokon ingyenes frissítést kap a játék.

Integrálta az Xbox a Geforce NOW-t

Az Xbox.com-ról indítva a támogatott játékokat, választhatunk, hogy melyik felhő alapú megoldást szeretnék igénybe venni, ezzel újabb lehetőséget ad a játékosok kezébe a platform.

A Wizards of the Coast elnöke lett a World of Warcraft egykori direktora

Hosszú ideig Warcraft-főnök volt, most pedig a Dungeons & Dragons és a Magic: The Gathering első emberévé vált John Hight. A Wizards of the Coasthoz igazoló ipari veterán a márka videojátékaiért is felel majd.

SCHiM teszt

A SCHiM már az első pillanatban elvarázsolja az embert az elképesztően gyönyörű, absztrakt látványvilágával, a valódi csoda azonban akkor kezdődik el, amikor végre irányításunk alá vehetjük a címszereplő árnyéklények egyikét.

HWSW: Masszív leállásokat okoz világszerte a CrowdStrike hibája

Tömeges leállásokat jelentettek péntek reggel óta a repülőtereken, bankokban és áruházakban, miután a Windows-alapú PC-k és szerverek váltak használhatatlanná egy hibás frissítés miatt.

Diablo IV – bemutatkozik a Spiritborn

Még van pár hónap az első kiegészítő és az új kaszt érkezéséig, azonban már most meghozza az ember kedvért a Spiritborn bemutatkozó videója egy kis dzsungeles bélontáshoz.

Bejelentették az Elflockot

A magyar fejlesztőcsapat játéka egy érdekes koncepciót ígér, bár a játékmenetből leghamarább decemberben láthatunk valamit, maga a játék pedig jövőre jelenik majd meg.

Beleszállt az FTC a Game Pass átalakításába

A hatóság levelet küldött a bíróságnak, amelyben kiemelik, hogy a szolgáltatás áremelése és az első napos megjelenések kivétele az alapcsomagból pont azok fogyasztókat érintő dolgok, amelyek miatt támadták a felvásárlást is.

Így fest az Unknown 9: Awakening játékmenete

A fejlesztők kommentárjával érkezett nyolc percnyi játékmeneti betekintés az akció-kaland játékba, ahol a lopakodás mellett az ellenfelek manipulálása lesz a legfontosabb fegyverünk.

Tíz percig mozog az A Quiet Place: The Road Ahead

A vérengző űrlények érkezése után hónapok hangulatát is meghozza a videó, amelyben hősnőnknek egyedül kell teljesítenie egy rendkívül egyszerű dolgot: ki kell jutnia.

Warhammer 40.000: Speed Freeks - augusztusban lép korai hozzáférésbe

Augusztusban lép korai hozzáférésbe a Caged Element Warhammer 40.000 játéka, az orkos-versenyzős Speed Freeks. A bejelentés mellé trailer is érkezett, mely brutális és lendületes játékmenetről árulkodik.

Guayota - augusztusban megjelenés

Megjelenési dátumot kapott a Team Delusion kalandjátéka, a puzzle elemeket is felvonultató Guayota. Az augusztusban megjelenő játék bejelentése mellé trailer és ingyenes demo is társul.

Dragon Age: The Veilguard - majdnem készült multiplayer mód a játékhoz

Majdnem kapott multiplayer módot a készülő új Dragon Age epizód, a The Veilguard. Azonban a BioWare inkább úgy döntött, marad a jól bevált formulánál és egy teljesen singleplayer kalandot fog készíteni.