Csúszik a Dredge kiegészítője

A hajókázós kaland kiegészítője eredtileg 2023 utolsó negyedévében jelent volna meg, most viszont a fejlesztőcsapat bejelentette, hogy a The Iron Rig névre keresztelt DLC előreláthatóan csak 2024-ben fog megjelenni.

Konzolokra is beesik a Warm Snow

A roguelike akciójáték még januárban jelent meg, azóta Steamen felettébb pozitív felhasználói visszajelzéseket kapott, így nem meglepő, hogy nemsokára konzolokra is beesik a meleg hó.

A Microsoft nem támogatja tovább a Minecraft Dungeonst

Bár a megjelenés óta alig pár év telt el, a Microsoft máris úgy döntött, hogy leveszi a kezeit a Minecraft Dungeons-ről. Ezentúl nem készül új tartalom a játékhoz.

Érkezik a Meta Quest headsetekre az Xbox Cloud Gaming

A szolgáltatás decemberben lesz elérhető a jelenlegi és a hamarosan érkező Quest 3 modellre is, amelyekkel egy virtuális képernyőn játszhatunk majd a Game Pass katalógusával.

Launch traileren a Sonic Frontiers legújabb bővítése

A Sega nyilvánosságra hozta a Sonic Frontiers: The Final Horizon című bővítésének launch trailerét: az új sztorit és karaktereket is tartalmazó DLC a mai napon jelenik meg.

Rengeteg alkalmazottól búcsúzik az Epic Games

A Bloomberg értesülései szerint közel 900 alkalmazottól készül megválni az Epic Games csapata: elbocsátások nélkül nem tudták volna átvészelni ezt az időszakot.

Így tiszteleg a Cyberpunk 2077 az id Software munkássága előtt

A Cyberpunk 2077 2.0-ás frissítése nemcsak a várva várt járműves harcokat hozta el, de rengeteg apróságot is, melyek közül pár jól el van rejtve. A szóban forgó tiszteletadás is ilyen, hiszen könnyen elkerülheti figyelmünket az az elhagyatott templom, melyben egy árkádgép található, rajta egy DOOM-hasonmással.

Launch traileren feszít az Assassin’s Creed: Mirage

Az október 5-én érkező bérgyilkos-kaland megtöri a szinte már sorozatgyártott epikus méretű játékok sorát és egy fókuszáltabb, a gyökereihez visszanyúló élményt kínál. Ha nagyon türelmetlenek lennék a megjelenésig, ajánlott megnézni a kedvfokozó launch trailert.

A Netflix animációs szériát készít a Devil May Cryból és a Tomb Raiderből

A streamingóriás a Drop 01 nevű eseményén jelentette be, hogy animációs szériát kap a Capcom népszerű akciójátéka, illetve a Square Enix Tomb Raidere. Igazi veteránok jegyzik a sorozatokat.

Az EA eltávolította a korábbi FIFA-játékokat a digitális boltokból

Pár nappal az EA Sports FC 24 megjelenése előtt az EA masszív tisztogatásba kezdett a digitális boltokban: többé már nem lehet megvásárolni a korábbi évek FIFA-játékait. Egy közel 30 éves történet ért véget.

Októberben kapjuk meg a High on Life horror kiegészítőjét

Még márciusban kaptuk a teasert, hogy a megbotránkoztató humorral rendelkező High on Life DLC-t kap, nem is akármilyet, hiszen Knifey a pszichopata beszélő kés lesz a főszerepben.

VED - sztoritrailer érkezett

A VED egy oldalnézetes platformer lesz, RPG-elemekkel és egy olyan különlegesen szép látványvilággal tálalva, ami versenybe szállhatna az akvarell festészet nagyjaival. A játék valamikor 2024-ben érkezik.

Novemberben érkezik a Nickelodeon All-Star Brawl 2

Meglepetésszerű bejelentést tettek egy X-posztban, miszerint az All-Star Brawl 2-t már betehetjük Steamen a kívánságlistánkba és megjelenési dátumot is kaptunk: november 3-at. A többi platformon októberben fog megkezdődni az előrendelés.

Az Alkotó filmkritika

Az elmúlt pár évben digitális forradalmunk hatalmas ugrásba kezdett. A probléma valós, a világ pénzügyi rendszerének újragondolásától sokan megváltást várnak, vannak, akik a mesterséges intelligenciában látják a jövőt vagy épp pusztulásunkat. Az alkotó is ebben a témában próbál szerencsét.

Hamarosan sztrájkba foghatnak a videójátékok színészei is

A színészek szinte teljesen egyhangúlag támogatták a sztrájk videójátékokon dolgozó színészekre való kiterjesztését, azonban egyelőre még nem tervezik, hogy beszüntetnék a munkát

Túl a 10 millión a Sekiro: Shadows Die Twice

Négy évvel a megjelenése után lépte át a jelentős eladási számot a FromSoftware sokak által legnehezebbnek tartott játéka, ami még ma is nagy népszerűségnek örvend.

Már elérhető a Starfield legújabb frissítése

A Bethesda fokozta a lehetetlent: ezentúl még gyönyörűbben ragyognak majd a csillagok a Starfield sötétkék egén. Az 1.7.33-as frissítés a mai naptól elérhető, hogy még szebbé tegye a sci-fi kalandot.

PlayStation 5-re tart a The Last Case of Benedict Fox

A Rogue Games és a Plot Twist bejelentették, hogy egy újabb platformon is játszhatóvá válik a The Last Case of Benedict Fox: egy új trailer mutatja be a játék PlayStation 5-ös verzióját.

Problémák vannak a Destiny 2-vel

A múlt hét elején kezdődő kálvária a hétvégére csak átalakult, de nem szűnt meg, a játékosok tömegesen jelzik a Bungie-nak, hogy a játék egyszerűen játszhatatlanná vált.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Beindult az ősz év vele együtt a játékdömping is, a mennyiségre nem lehet panaszkodni, sőt filmek terén is több premiert kapunk a szokásosnál, lássuk, mi vár ránk a héten!

"Elkerülhetetlen" a Game Pass drágulása

Phil Spencer a Tokyo Game Show után beszélt egy helyi lapnak a szolgáltatás jövőjéről a jelenlegi gazdasági helyzetben, és hát nem meglepő a felvázolt jövőkép.

Mortal Kombat játékok: a legrosszabbtól a legjobbig

Idén újra beköszönt a Mortal Kombat mánia, ennek örömére rangsoroltuk minden idők egyik legnagyszerűbb verekedős játéksorozatának eddigi epizódjait.

Mozgásban a Mineko’s Night Market

Gameplay traileren mutatja meg magát Mineko éjszakai butikja, ahol nemcsak árusok leszünk, de a mi feladatunk lesz portékáink megtalálása és előállítása is. Hihetetlenül aranyosnak tűnik a játék megvalósítása, miközben a Japán kultúra előtt is tiszteleg.

TGS 2023: Sword Art Online: Last Recollection demót kapunk

Több trailerrel és egy demó dátummal jelentkezik a Sword Art Online: Last Recollection. A 2023-as Tokyo Game Show keretein belül leplezte le a demó érkezését a Bandai Namco. Az előzetesek egy nyitó animációt és két karaktert mutatnak be, nézzük is meg őket!

Vajon a Take-Two megveszi a Gearbox Software-t?

Iparági pletykák szerint az Embracer Group megválna a Borderlands mögött álló stúdiótól, és sokak szerint a Take-Two-nál jó kezekben lenne a csapat. Most a kiadó vezérigazgatója is megszólalt az ügyben.