SGF 2024: További részletek érkeztek a Dragon Age: The Veilguardról

A tegnapi 20 perces bemutató után számos kérdést megválaszolt a BioWare a Dragon Age: The Veilguarddal kapcsolatban. Kiderült, hogy küldetésalapú játékról van szó, de még véletlenül sem nyitott világú címről. Minden kézzel készített.

Már 25 millió példányban kelt el az Elden Ring

Noha az Shadow of the Erdtree a jövő héten érkezik, a FromSoftware előtte csak eldicsekedett azzal, hogy az alapjáték eladásai újabb mérföldkövet értek el. Az Elden Ring már átlépte a 25 milliós eladott darabszámot.

SGF 2024: Itt a Dustborn demója és a premierdátuma

Pax és jöttment csapata az alternatív Amerikai Köztársaságon utazik át egy punk-rock banda tagjaként, miközben egy titokzatos csomagot is el kell juttatnia valahova. PC-n már kipróbálhatjuk az augusztusban érkező Dustbornt.

SGF 2024: Az első képek a Jurassic Park: Survivalról

Nem meglepetés, hogy az Isla Nublaron próbálunk meg túlélni a Jurassic Park: Survivalben, amiről most még több részletet osztottak meg a fejlesztők. Ezen kívül megérkeztek az első kézzel fogható screenshotok is róla.

SGF 2024: A Star Wars Outlaws fő sztoriszála 25-30 órás lesz

A nyitott világú Star Wars-játék nem lesz szükségtelenül nagy, nem is keressünk benne töltelék-küldetéseket, sem egyéb időhúzó elfoglaltságokat. A kreatív rendező most elárulta, mennyi ideig tart végigjátszani a fő kampányt.

Már tudjuk, mikor érkezik a Visions of Mana

Amellett, hogy egy újabb játszható karaktereket erősített meg, a Square Enix végre elárulta a Visions of Mana megjelenési dátumát. A nyár végén érkező jRPG-ben Palamenát, a Mélység Királynőjét és a Julei-t, az Erdők Őrzőjét is irányíthatjuk.

Shin Megami Tensei V: Vengeance

Az angyalok és démonok háborújában embernek lenni igen csak veszélyes vállalkozás, ráadásul az sem egyértelmű, hogy kik is lesznek azok, akikben ténylegesen bízhatunk.

Path of Exile 2 - ilyen lesz a boszorkánnyal harcolni

A Path of Exile 2 fejlesztőcsapata egy új játékmenet-felvételt tett közzé, melyben megmutatják az egyik legújabb kasztot, a Witch-et és azt, hogy milyen is lesz vele játszani. Érdemes megnézni a majd’ 10 perces videót.

Leépítések történtek a Sumo csoportosulásnál

Egy napra, hogy számos játékot bejelentett a cégcsoport a Summer Game Fest keretein belül, azt is közzétették, hogy az üzletiélet érdekében megválnak alkalmazottainak 15 százalékától.

Assassin’s Creed Shadows – a térkép nagyjából akkora lesz, mint az Origins-ben

A Ubisoft Forward során végre mozgásban is láthattuk a legújabb Assassin’s Creed-játékot, a műsor után viszont több információ is kiderült hála a VGC interjújának.

SGF 2024: Lássuk, miben fejlődött a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater!

Noriaki Okamura producer kézen fogott bennünket, és mélyrehatóan is bemutatta a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater játékmenetét. Számtalan fejlesztésen esett át a remake, de a régi rajongók választhatják az eredeti szinkront is.

SGF 2024: Húsz percen át nézhetünk bele a Dragon Age: The Veilguardba

A BioWare végre részletesen is bemutatta az idén ősszel érkező Dragon Age: The Veilguardot, pontosabban a szerepjáték egyik korai szegmensét vehetjük górcső alá. Szó esik a harcról, a sztoriról és a választási lehetőségekről is.

SGF 2024: Már elérhető a PC-re az The Alters demója

Főhősünkre, Janra nagy feladat hárul: egy idegen bolygón működőképes bázist kell működtetnie, ám ehhez saját klónokat gyárt magáról, akik mind-mind más szakmában jeleskednek. Nehéz döntések várnak ránk a The Alters-ben.

SGF 2024: Lineáris élményt kínál a Gears of War: E-Day

Noha a 2019-es Gears 5 félig nyitott játékmenettel kísérletezett, a The Coalition úgy döntött, hogy az előzményjátékként funkcionáló Gears of War: E-Day visszatér a lineáris élményhez. Sőt, a horrorisztikus gyökerekhez is.

SGF 2024: Novemberben érkezik az Empire of the Ants

A fotorealisztikus hangyaboly-szimulátor is ősszel veszi be a boltokat, hiszen a Tower Five csapata egy új trailerben árulta el az Empire of the Ants napra pontos dátumát. Eléggé összetett élmény vár ránk rovarként.

SGF 2024: Teljesen átdolgozták a trükköket a skate.-ben

Noha a Full Circle csapata továbbra sem árulta el a free-to-play gördeszkás játék megjelenési dátumát, most néhány új részletet osztottak meg róla. Teljesen átépítették a Flick-It rendszert, amely a trükkök kivitelezéséért felel.

Továbbra is javulni fog a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 minősége

A Konami folytatta a Metal Gear Solid Legacy videósorozatát a második résszel, melyben leginkább az érkező Delta: Snake Eaterről volt szó, azonban egy miniinterjú keretein belül Noriaki Okamura is megszólalt és elnézést kért a Master Collection Vol. 1 minőségéért.

Megkapjuk majd mindenképp a Suicide Squad: Kill the Justice League jövőbeni tartalmait

A Warner Bros. Games megerősítette, hogy a játékosszám ellenére nem hagyják magára a projektet és a roadmap-ben ígért tartalmakat le is fogják majd szállítani.

SGF 2024: Kitudódhatott a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater megjelenési dátuma

Egy napra az Xbox Games Showcase-re már előrendelhető a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater fizikai kiadása, azonban a bejelentő X-posztban egy dátumot is mellékeltek a játék megjelenéséről.

SGF 2024: 30 percig pörög az Avowed

Az Xbox úgy döntött, hogy egy mélymerüléssel ajándékozza meg a játékosokat és a fókuszba az Avowed-ot állította. 30 percen keresztül nézhetjük a játékmenetet, illetve azt, ahogy azt elemzik a fejlesztők.

SGF 2024: Ezek voltak még a Ubisoft Forward műsorán

Ugyan egyértelmű, hogy a műsort az Assassin’s Creed: Shadows és a Star Wars: Outlaws uralta, de akkor is vétek lenne elmenni a kisebb, viszont ugyanúgy érdekes címek mellett, amik még ott voltak a Ubisoft idei műsorán. Most ezeket gyűjtöttük össze nektek.

SGF 2024: Bejelentették az Anno 117: Pax Romanát

117-ben járunk Rómában, és a birodalom két provinciájának is mi vagyunk a kormányzója. Hogy mi a feladatunk? Irányítani a területünket, fejleszteni azt és olyan döntéseket hozni, hogy polgárjaink is elégedettek legyenek velünk, mert ez itt az Anno 117: Pax Romana.

SGF 2024: Három Prince of Persia szerepelt a Ubisoft Forward műsorán

Nemcsak a januárban megjelent The Lost Crown kapott számos ingyenes frissítést és kap ősszel egy történeti DLC-t, de a friss The Rogue Prince of Persia is alakul. És van itt még valami...

SGF 2024: Mozgásban az Assassin’s Creed: Shadows

Az idei Ubisoft Forward során egyértelműen esett szó a készülő Assassin’s Creed-játékról, a Shadows-ról, ami végre a feudális Japánba kalauzol el minket. Számos újdonságot elárultak a fejlesztők, mint például, hogy változó évszakokra számíthatunk majd a szamurájkalandban.

SGF 2024: Avatar: Frontiers of Pandora - a jövő hónapban érkezik az első sztoribővítmény

A nyár második felében ideje lesz újra vennünk az Avatar: Frontiers of Pandorát, hiszen hamarosan megérkezik a The Sky Breaker. Az első sztoribővítmény friss előzetesben mutatkozott be.

SGF 2024: Rengeteg tartalom érkezik a The Crew Motorfestbe

A Ubisoft saját fesztiválos autóversenyzős játéka rengeteg újdonságot kap – jelentették be az idei Ubisoft Forward során, és mindezek mellé most akár 5 órán keresztül ki is próbálhatjuk majd a kalandot.

SGF 2024: Erre számíthatunk a Skull and Bones második szezonjában

Az idei Ubisoft Forward során természetesen feltűnt a Skull and Bones, a francia cég legendásan kemény fejlesztési poklot megjárt kalózjátéka, melyhez most jelentették be a második szezont és azt, hogy mit várhatunk majd a frissítéstől.

SGF 2024: Hatalmas bemutatót kapott a Star Wars Outlaws

A Massive Entertainment Star Wars-játéka nyitotta a Ubisoft Forwars nyári műsorát. Friss gameplay trailert és egy komoly adag nyers játékmenetet kapott Kay Vess kalandja a messzi-messzi galaxisban.

SGF 2024: Új tartalmak érkeznek az XDefiant-ba

Egy új frakció, több új fegyver, három új pálya és egy új játékmód is érkezik a Ubisoft franchise-okból építkező ingyenes lövöldébe a játék július elején érkező első szezonjával.

SGF 2024: Nézd vissza a Ubisoft Forward műsorát!

A francia kiadó saját műsorának kínálata egyelőre nem ismert, viszont van pár elég jó tippünk, hogy milyen címekre számíthatunk az este kilenckor kezdődő élő adásban. Tartsatok velünk!

SGF 2024: A szokásos hosszúságú kampánnyal érkezik a Black Ops 6

A játék a "szokásos Call of Duty kampányhosszal" rendelkezik majd, tehát nem ez az epizód fogja elhozni a tíz óránál hosszabb történetszálakat. Cserébe az eddig látottak alapján egy igazán intenzív élményben lesz részünk.

SGF 2024: Megismerhettük a Destiny 2 következő évének tartalmait

Ugyan a Light and Darkness saga lezárult, a kaland, ami a Destiny 2, még távolról sem ért véget. Az utolsó kiegészítő következményeit taglaló epizódok teljesen új mechanikákat és történeteket is hoznak.

SGF 2024: Nem boldogok a rajongók a Starfield Creation Kit árai miatt

A Shattered Space hivatalos bemutatása mellett egy új frissítés is érkezett a játékhoz, amelynek hála nemcsak a Creation Kit vált elérhetővé, hanem az ezzel gyártott modok is, igen borsos áron.

Szerdán jelentik be a Visions of Mana megjelenési dátumát

Több mint másfél évtizede nem kapott új fősodorbeli epizódot a franchise, így nem csoda, hogy ekkora feneket kerít neki a kiadó. A megjelenési dátumhoz egy új trailer is érkezik, amit egyelőre még nem élesítettek.

SGF 2024: Elszólhatta magát az Obisidian az Avowed megjelenése kapcsán

Egy blogbejegyzésben véletlenül a konkrét megjelenési dátumot is leírták, azonban gyorsan kitörölték azt. Hogy mennyire reális az immár törölt dátum, egyelőre nem tudni.

SGF 2024: Call of Duty: Black Ops 6 - állandó online kapcsolat szükséges a kampányhoz is

Ez persze nem feltétlenül újdonság a PC-s játékosok számára, idén ősszel azonban már Xboxon és PS-en sem lesz elég bedobnunk a lemezt egy offline konzolba. Mindezekre a Treyarch szerencsére érthető magyarázatot adott.

SGF 2024: Hol maradt tegnapról az Xbox sokat pletykált kézikonzolja? Phil Spencer válaszolt.

Ha még egy nagy bejelentésnek örültünk volna az Xbox Games Showcase tegnap esti műsorán, az a régóta pletykált Xbox handheld bejelentése lett volna. A leleplezés elmaradt, de Phil Spencer nem hagyta szó nélkül a dolgot.

SGF 2024: Friss trailert és dátumot kapott a MechWarrior 5: Clans

Októberben veszi kezdetét a klánok inváziója a MechWarrior 5 következő nagy, standalone felvonásában. A Piranha Games egy látványos sztorielőzetessel erősítette meg a megjelenés pontos dátumát.

SGF 2024: Októberben konzolokra is befut a Starship Troopers: Extermination

Ősszel kilép a korai hozzáférésből a Starship Troopers: Extermination, a hivatalos megjelenésre pedig nemcsak a PC-s tábor, de a konzolos játékosok is készülhetnek. Addig is, itt egy új kedvcsináló.

SGF 2024: Több mint 70 játékot láthattunk a PC Gaming Show-n

Idén lett 10 éves a PC Gaming Show, és a jubileumra alaposan odatették magukat a szervezők. Több mint 70 előzetes láthattunk a nem feltétlenül csak PC-re érkező játékokról, köztük 15 friss bejelentést is. Most mindet összeszedtünk nektek.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Friss játékmegjelenések szempontjából gyenge lesz ez a hét, a sorozatnézők azonban két hatalmas sikerű széria visszatérésének örülhetnek. A The Boys és a House of the Dragon rajongói is okkal várhatják a hét második felét.

SGF 2024: Ezek is ott voltak még a Microsoft műsorában

Az idei Summer Game Festről elmondható, hogy az Xbox adása eddig toronymagasan uralja a mezőnyt, a legnagyobb durranások közt pedig akadtak kisebb nyalánkságok is, melyeket ebben a cikkben gyűjtöttünk össze.

SGF 2024: Nézd vissza az Xbox Games Showcase-t és a Call of Duty: Black Ops 6 Directet!

Dupla gubanccal vár minket a Microsoft ma este 19 órakor, hiszen megtartják a saját műsorukat temérdek újdonsággal felszerelkezve, majd egyből utána mélyebben is belemennek az érkező Call of Duty: Black Ops 6-ba. Érdemes lesz követni majd az eseményeket!

SGF 2024: Három új konzolt villantott a Microsoft

Nem, nem egy sokak által várt handheld masináról, sem pedig next-gen jövevényről van szó, viszont még így is közönségkedvencek lehetnek a tárhely szempontjából ráncfelvarrott gépek!

SGF 2024: Ez láthattuk a Call of Duty Black Ops 6 Directen

Az idei Call of Duty egy közel félórás önálló műsort kapott, és még így sem láttunk mindent abból, amivel a Treyarch csapata készült. Még a nyár végén is kapunk egy adag információt a játékról.

SGF 2024: Bemutatkozott a Gears of War: E-Day

Na, erre nem számítottunk! A Gears of War: E-Day ütős előzetesével zárult az Xbox Games Showcase műsora. A játék egy előzménysztori lesz, 14 évvel az első rész előtt, a Locustok elleni háború hajnalán.

SGF 2024: Dátumot és gameplay trailert kapott a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Nem kell már sokat várnunk a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl megjelenésére, a további jó hír pedig az, hogy még mindig piszkosul jól fest játék! Lássuk, milyen veszélyek leselkednek ránk a Zónában!

SGF 2024: Először nézhetünk bele az Assassin's Creed: Shadows játékmenetébe

Japánba veszi az irányt a következő Assassin's Creed, most pedig először nézhetünk bele a játékmenetébe! Naoe és Yasuka harcmodora élesen eltér majd egymástól

SGF 2024: Posztapokaliptikus idill vár az Atomfallban

Újabb világpremierrel folytatódott az Xbox Games Showcase műsora. Leleplezték a Rebellion legújabb játékát, az Atomfallt, ahol még a gyilkos mutánsoknak és a nukleáris sugárzásnak is megvan a maga szépsége.

SGF 2024: Újra bemutatkozott a Wuchang: Fallen Feathers

Három év után újra megmutatta magát a "kínai Dark Souls", ami jóval többnek tűnik annál, mint amit elsőre hittünk. Ha szeretitek a zsánert, akkor érdemes lesz szemmel tartani a játékot.

SGF 2024: Sztori traileren az Avowed

A még az idén érkező RPG-ben központi szerepet kap az, hogy melyik fél oldalára állunk majd a Living Lands nevű szigeteket érintő kérdésben, no meg persze harcolni is fogunk.

SGF 2024: Kiadós előzetest kapott az Indiana Jones and the Great Circle

Mindenki kedvenc régész-kalandora idén ismét visszatér, csak ezúttal nem a mozivásznon. Egy jókora kedvcsinálóval jelentkezett ma este az idén megjelenő Indiana Jones and the Great Circle.

SGF 2024: Bemutatkozott a Life is Strange: Double Exposure

A méltán kedvelt sorozat új résszel bővül az ősszel, ezúttal egy gyilkosság áll a középpontban. A csavar a dologban, hogy a bűntény csak az egyik valóságban történt meg, a másikban még megakadályozható.

SGF 2024: Bemutatkozott a FragPunk

Vadiúj hero shooter mutatkozott be az Xbox Games Showcase műsorán! A FragPunk nagyban követi a zsáner alapvetéseit, azokra viszont új lapot húz, egyből a feje tetejére állítva mindent.

SGF 2024: Megjelenési dátumot kapott a Microsoft Flight Simulator 2024

Késő ősszel újra pilótákká válthatunk egy minden eddiginél szebb, részletgazdagabb és eseménydúsabb kalandban, ahol szó szerint csak a csillagos ég lesz a határ.

SGF 2024: Bámulatosan fest a Fable játékmenete

Átvezetőkkel és játékmenettel mixelt előzetest kapott a Fable 2025-ben érkező rebootja. Rengeteg megmérettetés vár majd ránk, ha ismét Albion legnagyobb hősévé szeretnénk válni.

SGF 2024: Kegyetlen előzetest kapott a Diablo IV: Vessel of Hatred

Az expanziót felvezető cinematic előzetessel köszönt be a ma esti műsorra a Diablo IV: Vessel of Hatred. Mephisto már egész biztosan alig várja, hogy kiszabaduljon a lélekkő fogságából

SGF 2024: Bemutatták a Perfect Darkot

Több évnyi fejlesztés és már-már kínos csend után végre újra életjelet adott magáról a játék, ráadásul egy játékmentet is megvillantó trailerrel. Hogy mikor jelenik meg, az viszont továbbra is kérdéses.

SGF 2024: Szeptemberben érkezik az Age of Mythology: Retold

Az Age of Empires-játékok után alaposan felújított remake-et kap az Age of Mythology is. Egy látványos, játékmenetből ollózott előzetes kíséretében ismertük meg a megjelenési dátumot is.

SGF 2024: Gameplay traileren a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

A Konami az Xbox műsorán mutatta be a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater gameplay előzetesét. A sokak által a széria legjobb darabjának tartott epizód remake-je továbbra sem néz ki rosszul.

SGF 2024: Megjelenési dátumot kapott a Flintlock: The Siege of Dawn

Az isteneket pisztollyal és baltával aprító Nor kalandjaira kicsivel több mint egy hónapot kell csak várnunk. A mágiát és a puskaport vegyítő soulslike egyre ütősebben néz ki.

SGF 2024: Így fest játék közben a South of Midnight

A Compulsion Games cajun akció-kalandjátéka végre megkapta az első gameplay bemutatóját! Valahogy így nézne ki az, ha Louisianát elárasztanák a helyi folklór démoni lényei!

SGF 2024: 2025-ben jön a Clair Obscur: Expedition 33

Egy kilátástalan helyzet és a sötét, mégis csodás világ vár ránk a 33-as expedíció kalandjában, ahol egy, a valóságot újrafestő lény megállításán kell ügyködnünk.

SGF 2024: Előzetest kapott a Starfield: Shattered Space DLC

A korábbi ígéreteknek megfelelően az Xbox Games Showcase adásán mutatta meg magát először a Starfield első DLC-je is. A Shattered Space-ben végre előkerül a House Varuun és a Great Serpent titokzatos hívői.

SGF 2024: Traileren a Dragon Age: The Veilguard

Végre mozgásban is láthattuk a BioWare új játékát, még ha csak előre renderelt videóról is van szó. Egy színes és sokrétű társaság, a Veilguard, a játék voltaképpeni főszereplői kerültek a középpontba.

SGF 2024: Beköszönt a State of Decay 3 is

Az Xbox külön bejáratú zombis szériája trilógiává bővül, ám azt egyelőre nem tudjuk, hogy mikor. Most egy remekül festő és meglepően érzelmes előzetessel jelentkezett a State of Decay 3.

SGF 2024: Bejelentették a Doom: The Dark Ages-t

Zúzós dallamokkal és brutális harcokkal érkezik majd a Doom: The Dark Ages, igaz, csak 2025-ben. A trailer alapján szintén egy day-one Xbox Game Pass címről beszélhetünk, de a PS-es játékosoknak sem kell félniük.

SGF 2024: Sztorielőzetest kapott a Call of Duty: Black Ops 6

A Call of Duty: Black Ops 6 nyitotta az Xbox Games Showcase műsorát. A szériától megszokott, őrületesen látványos, akciófilmekbe illő jelenetek ezúttal sem maradnak el, ahogy a Black Opstól elvárható sötét történetszál sem.

SGF 2024: Ezeket tudjuk a Nobody Wants to Die-ról

2329 New Yorkjába kalauzol majd el minket a Nobody Wants to Die, ahol a halhatatlanság árát valakinek meg kell fizetni... Az IGN Live 2024 során új trailert kaptunk, illetve számos információ is kiderült a világgal kapcsolatban.

SGF 2024: Nemsokára láthatjuk a Lollipop Chainsaw RePOP-ot

...legalábbis Yoshimi Yasuda szerint június 13-án hivatalosan is bemutathatják a 2012-es játék felújított változatát, amit még tavaly halasztottak el és azóta nem hallhattunk róla semmit.

SGF 2024: State of Decay 3 trailer érkezhet az Xbox Showcase-en

Szivárgások szerint nemsokára akár mozgásban is láthatjuk az Undead Labs következő dobását, a legújabb State of Decay-játékot, méghozzá az Xbox Games Showcase keretein belül.

SGF 2024: A Valorant konzolos verziójában nem lesz giroszkópos célzás

Miután bejelentették a Summer Game Fest műsora során, hogy konzolokra is befut a Valorant rengeteg kérdés felmerült a rajongókban a portolással kapcsolatban, az egyik ilyen a „gyro aiminggel” kapcsolatos.

SGF 2024: Ezt láthattuk a Future Games Show bemutatóján

Ezúttal is két videójátékokból ismert színész, Britt Baron és Roger Clark prezentálta a közel másfél órás műsort, ahol ismét rengeteg új, várhatóan az idén érkező játékot jelentettek be.

SGF 2024: Nézd vissza a Wholesome Games Direct adását!

A barátságosság és az optimizmus áll a Wholesome Games műsorainak középpontjába, idén sem lesz ez máshogy, mikor ma 18:00-kor elkezdődik a műsor és számos aranyos játék tárul majd szemünk elé.

SGF 2024: Nézd vissza a Future of Play Direct adását!

A GLITCH rendezésében idén ismét eljön a Future of Play Direct, mely során új és izgalmas Toonami inspirálta alkotásokat láthatunk majd. Az idei lesz az ötödik alkalom, hogy megtartják a műsort.