Remasterelik a SaGa Frontiert

A Square Enix bejelentette, hogy remasterelt változatot kap a SaGa Frontier. A PlayStation 1 idejéből származó JRPG feljavított grafikát, sosem látott jeleneteket és egy vadonatúj főszereplőt is tartalmazni fog.

A The Last of Us II volt a Golden Joystick sztárja

Tegnap este került megrendezésre az idei Golden Joystick díjátadó, ahol öt kategóriában is győzött a The Last of Us: Part II, míg a Naughty Dog az év stúdiójának járó díjat vihette haza.

Fortnite - decemberben jön az előfizetéses rendszer

Egy hét múlva élesedik a Fortnite ötödik szezonja, amelyben többek között egy újfajta előfizetéses opció, a Fortnite Crew is helyet kapott. Az előfizetőket játékon belüli valutával és egy exkluzív skincsomaggal várja többek között az Epic Games.

Mobilra érkezik a következő Tomb Raider

Újabb Tomb Raider-játékot jelentett be a Square Enix, ezúttal azonban elkanyarodunk a főszériától, egészen a mobilplatformokig. A Tomb Raider: Reloaded látszólag a sorozat első részei előtt hajt fejet.

Fortnite - Galactus érkezése zárja az aktuális évadot

A Fortnite aktuális évada a Marvel karakterei körül forgott, és nem is érhetne stílszerűbben véget, mint Galactus érkezésével. A Világevő minden bizonnyal alaposan felforgatja majd a játszóterünket.

Jöhet a Dragon's Dogma 2 és a Street Fighter 6 is

A múltkori hackertámadást követően újabb részletek szivárogtak ki a Capcom terveit illetően, ezúttal ráadásul a következő négy év megjelenéseiből kaptunk ízelítőt. Az amerikai IGN saját forrásból több cím érkezését is meg tudta erősíteni.

HWSW: Felére csökkenhet az Apple-adó mértéke

Csökkenti az Apple az App Store alkalmazásbolton keresztül forgalmazott digitális termékek és javak után fizetendő jutalékot - igaz, nem azok számára, akik a legtöbbet bírálták és bírálják jelenleg is a céget.

iOS-re is becsempészik a GeForce Now-t

Beigazolódtak a pletykák, az NVIDIA böngészőkön keresztül hozza el a GeForce Now szolgáltatását az iOS-es eszközökre, ezzel pedig a Fortnite-ot is játszhatjuk majd a platformon.

Befutottak az idei év The Game Awards jelöltjei

Hamarosan vége a 2020-as évnek, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, megérkeztek a Geoff Keighley nevével fémjelzett The Game Awards díjkiosztó jelöltjei. A győzteseket december 10-én hirdetik ki.

Star Wars-kiegészítővel erősít a Minecraft

A Csillagok háborúja elől nincs menekvés! Ezúttal a Minecraft kap egy Star Wars tematikájú DLC-t, amely új játékos- és mobskineket, átmaszkírozott kezelőfelületet és ikonikus dallamokat hoz magával.

Gwent - minden vaják idejöjjön!

Decemberben ismét kiegészül a The Witcher világán alapuló kártyajáték, a Gwent. Ezúttal vajákokból egyáltalán nem szenvedünk majd hiányt, ugyanis a különleges szörnyvadászok körül forog majd a Way of the Witcher nevezetű szett.

Star Wars-játékon dolgozik a Zynga

Új fejlesztőcsapatot alapított a Zynga, amely egy mobilokra szánt Star Wars-játékon szorgoskodik majd a NaturalMotionnel karöltve. Az adaptációról egyelőre semmi konkrétum nem derült ki.

Amerikai toplista: az élen kezdett a FIFA 21

Közzétette a szokásos havi jelentését az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group. Jól ment a játékiparnak az október, és jutott érdekességből is: a FIFA 21 például a sorozat történetében először tudott az élen rajtolni.

Evakuálták a Ubisoft Montréal irodáját

Félelmetes szituáció alakult ki a tegnap esti órákban a Ubisoft Montréal főhadiszállásán. Egy fegyveres túszejtés bejelentése miatt vette körbe a rendőrség az irodát, miközben a stúdió dolgozói a tetőn kerestek menedéket.

Ismét perelik az EA-t a sportjátékai miatt

Az Electronic Arts képviselői szinte már visszatérő vendégek a bíróságon az ilyen-olyan lootbox-botrányok miatt, a legújabb vád szerint azonban a stúdió szándékosan nehezíti a sportjátékait, hogy ezzel vásárlásra ösztönözze a játékosokat.

Megvan az Alba: A Wildlife Adventure megjelenése

A Monument Valley mögött álló ustwo games következő játékában, az Albában egy csodás mediterrán szigetre látogatunk el. Nemcsak, hogy felfedezhetjük a helyi állatokat, de olykor meg is kell őket védenünk.

Plague Inc. - mostantól harcolhatsz a vírus ellen

Noha a 2012-ben megjelent játékban általában az emberiség ellen küzdünk, az új Cure játékmódban megfordul a feladatunk: a vírust kell legyőznünk. A játékmódban sok minden visszaköszön, amit az elmúlt évben a saját bőrünkön tapasztalhattunk.

Launch traileren a The Pathless

Holnap válik elérhetővé az Abzû fejlesztőinek legújabb alkotása, a The Pathless. Ebben a nyílt világú kalandjátékban csakis két dologra számíthatunk: a sólymunkra és az íjunk pontosságára.

A Bridge Constructor a sétáló halottakkal találkozik

Daryl, Michonne és a többiek hamarosan egy teljesen új közegben néznek szembe a zombikkal: hídépítés közepette. A Bridge Constructor: The Walking Dead azon crossoverek sorát bővíti, amire kevesen számítottunk volna.

Fortnite - jöhet az előfizetéses rendszer?

Az Epic Games elkezdte szondázni a játékosokat, arra kíváncsi a csapat, hogy érdekelné-e őket egy előfizetési lehetőség a Fortnite kapcsán. A játék persze maradna ingyenes, a havidíjért cserébe különféle extrákat kapnánk.

Frissítve: A Take-Two megveheti a Codemasterst

Lapértesülések szerint a Take-Two illetékesei ajánlatot tettek a Codemastersnek, a kiadó közel egymilliárd dollárért vásárolná fel a versenyjátékokra szakosodott céget. A Codies igazgatótanácsa az ajánlat elfogadását fogja javasolni a részvényeseknek.

Kerülőúton térhet vissza a Fortnite az iOS-re

A BBC jelentése szerint hamarosan visszatérhet a Fortnite az Apple operációs rendszerére, méghozzá az NVIDIA-féle GeForce Now böngészőben futtatható variánsának hála.

2030-ig maradhatnak az EA-nél a UFC-jogok

Az Electronic Arts bejelentette, hogy sikerült meghosszabbítania a megállapodását az NHL-lel és a UFC-vel is. Az utóbbi kapcsán egy érdekes konkrétumra is fény derült, eszerint 2030-ig a kiadó szállíthatja a UFC-játékokat.

Az Activision minden franchise-át elvinné mobilra

Daniel Alegre, az Activision Blizzard operatív igazgatója egy befektetői konferencián erősítette meg ismét, hogy a cég nagy lehetőséget lát a mobilos játékpiacban. Előbb-utóbb minden franchise-ukat szeretnék eljuttatni a telefonokra.

Decemberben léphetünk be az Állatfarmra

A Reigns alkotóitól érkezik George Orwell Állatfarm: Tündérmese című örök érvényű regényének legújabb videojáték-adaptációja. Egy stílszerűen az amerikai elnökválasztásra időzített videóval árulták el a fejlesztők a megjelenési dátumot.