A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Alaposan meghúzzák az október végét a kiadók és fejlesztők, egy sor izgalmas fejlesztés landol a boltokban a következő napokban! Szokásunkhoz híven most is összeszedtük a heti premierek listáját.

Kiderült, hogy mikor rajtol a PUBG: New State

Napra pontos megjelenési dátumot kapott a PUBG-franchise következő vadhajtása, a jövőben játszó PUBG: New State. A battle royale több mint kétszáz országban rajtol majd el egyszerre.

Erősebb hardvert kap a GeForce Now

Az NVIDIA hamarosan bevezet egy újabb előfizetési szintet a GeForce Now szolgáltatásában, amely a GeForce RTX 3080 videokártyákéhoz hasonló teljesítményt és alacsonyabb késleltetést ígér.

Star Wars: Visions sorozatkritika

“Ez már nem is igazi Star Wars!” Hányszor hallottuk ezt a mondatot az elmúlt években, amikor valaki röviden megindokolta, hogy miért nem éli igazán a franchise Disney-éráját. A Star Wars: Visions ennek tükrében különösen bevállalós kísérlet.

Felhőalapú MMO-n dolgozik a Microsoft?

A The Xbox Two vendége volt a Windows Central szerkesztője, Jez Corden, aki elárulta, hogy a Microsoft beállt a finn-izlandi Mainframe Industries 2019-ben bejelentett MMO-játékának a fejlesztése mögé.

Itt az Uncharted-film hivatalos, teljes előzetese

Tegnap már ugyan kiszivárgott egy teaser hozzá, de most kristálytiszta kiadásban is megnézhetjük a jövőre esedékes Uncharted-filmadaptáció első előzetesét. Nathan Drake egyértelműen készen áll, hogy végre meghódítsa a mozit is.

Mobiljátékos stúdiót nyitott a Square Enix

Londonban nyitott új stúdiót a Square Enix, amely free-to-play mobilos címekre fog koncentrálni elsősorban. Máris két játékon dolgoznak, amelyek közül az egyik a tavaly bejelentett Tomb Raider: Reloaded.

Dűne filmkritika

Az Arrakis felszínét borító fűszer a világegyetem legfontosabb nyersanyaga. A császár parancsára az Atreides család kap felhatalmazást a kiaknázására, de akadnak uralkodóházak, akik nem nézik jó szemmel a döntést.

Kissé hiányos a Resident Evil 4 VR

Holnap jelenik meg a Resident Evil 4 VR-os változata, de az utolsó pillanatban kiderült: a játékból kimarad majd az eredeti tartalmak egy része. Az extra játékmódok elhagyása mellett néhány szöveget és animációt is lecsonkítottak.

Íme, az idei Golden Joystick Awards jelöltjei

Idén már harminckilencedik alkalommal rendezik meg a Golden Joystick Awards díjátadót, amelynek a minap kihirdették a jelöltjeit. Már lehet szavazni, az eredményeket pedig november végére várhatjuk.

Jövő héten cégnevet válthat a Facebook

Lapértesülések szerint jelentős bejelentésre készül a Facebook, a vállalat ugyanis egy, a jövőbeli terveit jobban tükröző márkanevet vehet fel. A közösségi oldal elnevezése nem változik.

Amerikai toplista: megtorpant a Switch menetelése

Az amerikai játékpiac teljesítményét monitorozó NPD Group közzétette a szeptemberi jelentését, amely több érdekességgel is szolgált. A legfontosabb fejlemény: a PlayStation 5 véget vetett a Nintendo Switch menetelésének.

Mit hoz még nekünk a Game Pass októberben?

Tíz nap van még hátra az októberből, és remélhetőleg egy percig sem gondoltátok, hogy friss Xbox Game Pass-megjelenések nélkül kell kihúznotok ezt az időszakot! A Microsoft elárulta, hogy minden újdonságokra számíthatnak még az előfizetők.

HWSW: 10 gigabites otthoni net jön a Diginél

A lakossági szegmensben egyedülálló sávszélességet kínáló, száloptika alapú internetszolgáltatást vezet be kínálatába a Digi - írja a HWSW. Havi pár ezer forintért a 10 gigabites net is elérhető lesz az előfizetők számára.

Négy év után kibővült a Monument Valley 2

A Monument Valley-sorozat az egyik legemlékezetesebb mobilos franchise, és bár a harmadik rész még várat magára, azért a rajongók így sem panaszkodhatnak: a minap kaptak egy meglepetésfejezetet a legutóbbi játékhoz.

A FIFA is odaszúrt egyet az EA-nek

Miután napvilágot láttak a pletykák arról, hogy a FIFA és az EA nem tudnak megegyezni, a szövetség közleményt adott ki, amelyben jelezte: nem szerencsés, hogy egyetlen cég uralja a focis jogokat a piacon.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezen a héten sem lesz hiány játékmegjelenésekből, igaz, nagyágyúból jóval kevesebbet kapunk ezúttal: a következő napok legnagyobb gurításának a The Dark Pictures-sorozat következő felvonása ígérkezik.

Bemutatkozott a DC Heroes & Villains

Nem várt játékbejelentésre is futotta a tegnapi DC FanDome-on, bár nem biztos, hogy a rajongók pont arra számítottak, hogy a DC Heroes & Villains képében a Marvel Puzzle Quest kap majd kihívót.

GTA-trilógia - újdonságok és gépigény

Felújított kiadásban tér vissza a GTA III, a Vice City és a San Andreas. Hivatalos forrásból továbbra is keveset tudunk a csomagról, most azonban kiszivárgott néhány részlet a grafikai újításokról, a gépigényről és az achievementekről.

Az EA és a FIFA nem tud megegyezni a jogdíjban

A napokban szárnyra kelt a hír, hogy az Electronic Arts megváltoztatná a FIFA-sorozat elnevezését – és mint oly sok mindennek, ennek a döntésnek is a pénz áll a hátterében a lapértesülések szerint.

Filmadaptációt kapnak a Raw Fury játékai

Egymás markába csapott a Raw Fury és a dj2 Entertainment. A játékkiadó és a filmstúdió partnerségének hála hamarosan filmként vagy sorozatként elevenedhet meg a képernyőn a Sable, a Mosaic és a Night Call.

Rég benne lehetne a FIFA-ban a magyar bajnokság

Hosszú idő után újra van magyar csapat a FIFA-ban, nagy öröm ez - pedig már rég benne lehetne a sorozatban a teljes magyar bajnokság is. A Telex derítette ki, hogy annak idején az MLSZ halasztotta el ezt a lehetőséget.

Az Apple-től igazolt mobilos vezetőt a PlayStation

A Sony Interactive Entertainment az elmúlt hónapokban többször is jelezte, hogy felpörgetné picit a mobilos jelenletét, ehhez pedig megtalálták a tökéletes vezetőt: az Apple Arcade egykori tartalomfelelősét.

Elképzelhető, hogy film készül a Fortnite alapján

Lapértesülések szerint a filmek irányába is nyitna az Epic Games, amely egy új divíziót is létrehozna, hogy megtámogassa a törekvéseit. Természetesen a Fortnite feldolgozása is felvetődött már ötletszinten.

Nagyon drága lehet majd a felújított GTA-trilógia

A Base.com áruházlánc honlapján már fogadják a múlt héten bejelentett Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition előrendeléseit, amiből az is kiderült, hogy platformtól függetlenül elég borsos árcetlit kapott a felújított kollekció.