A Battlefield alá rendelték a Criterion Games csapatát

A Burnout- és Need for Speed-játékok fejlesztőcsapata korábban is besegített a korábbi Battlefieldek fejlesztésénél, mostantól azonban hivatalosan is támogatóstúdióvá válnak Vince Zampella vezetése alatt.

Tripla A-s játékokat is futtat majd a frissen bemutatott iPhone 15 Pro

Az Apple Wonderlust Event során szó esett arról is, hogy milyen lesz az iPhone telefonok következő generációja, az iPhone 15. Több érdekesség is elhangzott, de a legizgalmasabbak a játékbejelentések voltak, amik a telefon Pro és Pro Max változatára fognak érkezni.

A játékosok harmada használt már cloud gaming szolgáltatást

Egy nemzetközi felmérés vizsgálta a játékosok szokásait, a megkérdezettek túlnyomó többsége újra használna streaming megoldást játékhoz, igaz, java részük telefonon játszik eleve.

Novemberben jön a Football Manager 2024

A játék technikailag három verzióban fog napvilágot látni, és két előfizetéses szolgáltatásban is elérhető lesz, na nem abban, amelyikre elsőre gondolnánk, hanem egy másikban.

A Nintendo nem készít több tartalmat a Mario Kart Tour játékhoz

A Mario Kart Tour utolsó tartalmi frissítése négy évvel azután érkezik, hogy maga a játék 2019-ben elindult. De senki ne aggódjon: továbbra is játszható marad!

Vörös zsaru visszatekintő kritika

Harmincöt esztendős lett a nyolcvanas évek akciófilmjeinek egyik legkellemesebbike, amelyben a nyugati-keleti összeborulás jegyében egy szovjet rendőrtiszt és egy nagydumás amcsi zsaru veszi fel a harcot mindkét nemzet akasztanivaló gazfickóival.

Megvan, ki játssza Abby-t a The Last of Us második évadában

Craig Mazin showrunner egy interjúban erősítette meg, hogy kiosztották Abby szerepét a The Last of Us második szezonjában. Ha figyelünk az apró jelekre, talán kiderülhet, hogy melyik színésznőről van szó.

Libabőrös leszel Az ördögűző: A hívő második előzetesétől

Az idei ősz emlékezetes lesz a horrorrajongók körében, hiszen érkezik a legújabb Ördögűző, amiben már két megszállt kislány kálváriájának lehetünk szemtanúi. Itt az legfrissebb szinkronos előzetes.

25 éves a Metal Gear Solid

Negyedévszázada került fel a boltok polcaira Hideo Kojima vitathatatlan mesterműve, amely annak idején minden korábbinál filmszerűbb élményt kínált, egyúttal újra is értelmezte az akciójáték fogalmát.

A Nintendo és a Niantic egy Pikmin AR-játékkal jelentkezett

A japán kiadó és a Pokémon Go fejlesztője a semmiből egy Pikmin AR-játékot dobott ki, amiben a mobilunk kamerájával kell megtalálnunk a pikmineket az otthonunkban vagy a közvetlen környezetünkben.

Sztrájkolhatnak a videójáték-színészek is

A SAG-AFTRA kilátásba helyezte, hogy olyan cégeknél is sztrájkra szólítanak fel, mint a Take Two vagy a Warner, mivel nem sikerült megállapodniuk a videójátékos színészek érdekeit illetően.

Hivatalosan is bemutatkozott a Lenovo Legion Go

Minden pletyka igaznak bizonyult, a Lenovo hivatalosan is bemutatta a saját Steam Deck-kihívóját. A Legion Go névre keresztelt handheld PC októberben kerül a piacra. Lássuk, mit tud!

TGS 2023: Íme, a Square Enix műsora

Ahogy nemrég a Bandai Namco felhozatala is nyilvánosságra került, úgy most a Square Enix is bejelentette, hogy mire számíthatunk tőlük az idei Tokyo Games Show alkalmából.

Bezár a sikert sikerre halmozó Mimimi Games

A Shadow Tactics: Blades of the Shogun, a Desperados III és a Shadow Gambit: The Cursed Crew fejlesztői nem panaszkodhatnak a játékaik fogadtatását illetően, ennek ellenére azonban mégis kénytelenek lehúzni a rolót.

A Microsoft visszavonta az 1 eurós Game Pass-t a Starfield megjelenése előtt

Az Xbox Game Pass még mindig hatalmas deal, de úgy tűnik, hogy a Microsoft sem szeretné, ha mindenki fillérekért jutna hozzá a Starfieldhez. A redmondiak visszavonták a szolgáltatás legütősebb akcióját.

A következő Gyűrűk Ura-film is csúszni fog

A lapértesülések szerint a hollywoodi írók sztrájkja miatt a közelgő The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim sem veszi be a mozikat jövő áprilisban, és csak nyolc hónappal később válthatunk jegyek rá.

GC 2023: Folytatódik a Broken Sword

Tiz évvel a legutolsó rész után végre új részt kap a népszerű poin-and-click kalandjáték-sorozat. A Broken Sword: Parzival's Stone nem rendelkezik dátummal, addig a Shadow of the Templars remake-jének örülhetünk.

GC 2023: Megérkezett a Project Mugen első trailere

A múlt héten már felfigyeltünk a NetEase új nyitott világú JRPG-jére, amely a Genshin Impactet ötvözi a Grand Theft Autóval. A Gamescom apropóján befutott az első konkrét látnivalók a Project Mugenről.

50 főtől válik meg a BioWare

A cég bejelentette, hogy nagyjából 50 embert fog elbocsátani, vagyis 20 százalékát a teljes állományának, egy gyorsabb és fókuszáltabb stúdió létrehozásának érdekében.

GC 2023: Megmutatta magát az Assassin’s Creed Jade

A Level Infinite Showcase műsorán megmutatta magát a Ubisoft következő mobilos bérgyilkoskalandja, ami eddig csak Codename Jade néven volt ismerhető. Most már tudjuk a hivatalos címét is, Assassin’s Creed Jade.

GC 2023: Nézd vissza a Gamescom nyitóceremóniáját!

Eljött az idő, kezdetét veszi az év legnagyobb videojátékos expója! Bő kétórás műsorral, friss bemutatókkal és rengeteg gameplay-jel vár minket a ma esti show. Ne maradjatok le semmiről!