Naruto: Ultimate Ninja Storm

  • Írta: Ca$h
  • 2008. november 19.
Link másolása
Hosszadalmas várakozás után, mindenki kedvence, a 9 farkú rókadémon által megszállt, (minden férfiember álma ugyebár) narancssárga pizsis Naruto, végre megjelent PS3-on is. A korábban írt demótesztemből már várható volt, hogy nagyot fog ütni a stuff, lássuk hát mennyire nagyot!
Miután kivártuk azt a röpke negyed órát, míg felkúszik négy giga install a HDD-re, rögtön bele is vethetjük magunkat a játék sűrűjébe. Látni fogjuk, hogy két lehetőség közül lehet választani, az egyik az Ultimate Mission Mode, a másik pedig az annyira várt szabad verekedés opciója. Természetesen egy ilyen jól sikerült demó után - vörösen lángoló szemekkel - mindenki az utóbbi mellett dönt majd. Ekkor azonban szomorúan fogjuk konstatálni, hogy sajnálatos módon a választható karaktereknek csupán csak a fele elérhető, és ha ez még nem lenne elég nagy csalódás, akkor azt is, hogy nincsen lehetőség online összemérni az erőnket másokkal. Viszont maga a harc és a látvány mindenért kárpótolni fog minket, de erről majd később.

Egy Ninjákkal telített városka unalmas hétköznapjai

A történet ott kezdődik, hogy Narutóból végre Ninja lett, büszkén viseli a fején azt a bizonyos híres nevezetes fejdíszt, és ég a vágytól, hogy végre küldetésekben vehessen részt. Ezekből lesz is bőven, több mint 100, úgyhogy nem fogunk unatkozni az már egyszer biztos. A teljesen szabadon bejárható városka gyönyörű szépen meg van rajzolva, teljesen olyan érzésünk lesz, mintha magában az Animében lennénk. Kalandozásaink során bárkivel leállhatunk beszélgetni, igaz mindenki meglepően szűkszavú lesz velünk, de a mi lelkesedésünket semmi sem lohaszthatja le ugyebár. Ilyenkor információmorzsákat tudunk szerezni, illetve mellékküldetésekben vehetünk részt.


Kalandozásunk javarészében a várost fogjuk bejárni, különböző berendezési tárgyakat széttörni - egy kis potyapénz beszerzésének a reményében - illetve rejtett tekercseket, ládákat és felszereléseket gyűjtögetünk. Minél több küldetést teljesítünk, minél több emberrel beszélgetünk, annál több elérhető feladat fog megjelenni a térképen, ezzel együtt természetesen meg fogjuk ismerni az összes mini-játékot is. Tudunk majd bújócskázni az ifjú tanítványokkal, versenyezhetünk a többiekkel fárafelfutósdit, illetve ágról-ágra való ugrálósdit, de lesz dögivel csatákban is részünk. Ezek közül is a leglátványosabbak az ominózus Boss fightok, amikhez foghatóval nem igazán találkozhattunk idáig Naruto játékokban. Már csak ezek miatt is érdemes végigmenni a történeten, meg persze azért is, hogy elérhetővé váljon az összes választható karakterünk.


A Mission Mode-al sajnos sokaknak az lesz a legfőbb gondja, hogy szinte mindig ugyanaz fog történni velünk; megcsinálunk egy küldetést, megjelennek a rejtett tekercsek a városban, - amik nem is annyira rejtettek, hiszen a térképen látni lehet őket - ezeket összegyűjtögetjük, útközben szétverünk pár berendezést, kinyitunk pár titkos ajtót és már kezdődhet is elölről az egész. Sokan bele fognak fásulni ebbe, de akik szeretik Narutót, és imádnak gyűjtögetni – ahogyan én is – azokat ez egyáltalán nem fogja zavarni. Sőt élvezni is fogják a gyönyörű grafika, a remek hangulat és a szuper irányítási lehetőségek – falról-falra való ugrálás, magunkat ágyúgolyóként való kilövés, szárítókötélről-szárítókötélre való pattogás - miatt.


Ha harc hát legyen harc


Most jöjjön a lényeg, ami miatt mindenki megvásárolta ezt a játékot, és ami példátlanul jól sikerült, tehát a bunyózás. Látszik, hogy a készítők ebbe fektették bele minden energiájukat, mert egy alaposan átgondolt, rendkívül szép, folyékonyan működő és hihetetlenül élvezetes harcrendszert sikerült kialakítaniuk. Alaphelyzetben a kamera a karakterünk válla fölött helyezkedik el, amolyan „TPS" nézetben, ami folyamatosan, dinamikusan változni fog, de sosem lesz zavaró.  


A bal illetve jobb ravasszal tudunk védekezni. Ahogyan az lenni szokott, csak egy támadó gomb van, plusz egy a Shurikenek eldobására, egy az ugrásra és egy a Chakra használatára. Ha éppen minket ér támadás, és osztják nekünk az észt keményen, akkor próbáljuk meg felvenni az ellenfél ritmusát, és vele együtt nyomogatni a védekezést, ekkor szerencsés esetben elteleportáljuk magunkat pontosan az ellen háta mögé, és pillanatok alatt meg tudjuk fordítani a helyzet állását. Védekezés közben, ha megnyomjuk a támadó gombot, akkor tudunk eldobást alkalmazni. Chakra támadásokból meg összesen négy darab lesz, attól függően, hogy a háromszög megnyomása után mit választunk; Shurikent, ugrást vagy Ninjutsut. Ha kétszer nyomjuk a háromszöget és utána egy támadást, akkor jön elő a szuper Chakra képességünk. Ekkor nekünk is és az ellenfelünknek is egymás után kell nyomogatni véletlenszerűen kiosztott gombokat, és aki lassabbnak bizonyult, húzza majd a rövidebbet. Ezek javarészt hihetetlenül látványos és erőteljes támadások, amiknek még tovább lehet növelni az erejét abban az esetben, ha hosszabb ideig nem ért minket sérülés. Ezt egy mutató ki is jelzi nekünk, a nevünk melletti apró lángcsóvákkal, illetve ha elértük a hármas szintet, akkor már maga a karakterünk is lángokban úszva lesz látható. Ezzel is jelezve, hogy éppen rendkívül erősek vagyunk, szinte ki se lehet védeni a támadásainkat.


Plusz újdonságként beleraktak még a készítők két nagyon jó dolgot, az egyik az Awakening mode. Tehát ha nagyon alacsony az életerőnk, akkor képesek vagyunk amolyan tipikus Anime módon újraéledni – a háromszög rövid ideig való nyomásával, felvillan egy kis lámpa az életerőnk mellett - ezzel olyan erőre téve szert, hogy újfent meg tudjuk fordítani a csata állását. Illetve ott lesz még a két csapattársunk is, akiket az L1 és R1 gombokkal tudunk behívni segítségnek. Ők mindig mondani fogják verekedés közben, hogy mikor állnak készen, vagy mi magunk is láthatjuk, hogy felvillant-e az arcképük a bal felső sarokban vagy sem.


Úgy gondolom, hogy pár apróbb kellemetlenségtől eltekintve, egy rendkívül látványos és élvezetes játékkal lesz dolga azoknak a boldog vásárlóknak, akik beszerzik. Soha nem látott élményekben lesz részük, és hosszú napokra, hetekre le fogja kötni őket a Ninja Storm. Ha meg már rendelkezünk az összes választható karakterrel, végtelenül élvezetes csatákban lehet majd részünk cimboráinkkal. Egyedül csak az online rész hiánya az, amit nagyon nagy feketepontként kell, hogy megemlítsek. Ezt nem tudom miért kellett kihagyniuk. Sokkal nagyobb cím lehetett volna belőle, ha nem teszik. De igazából mindenkinek csak ajánlani tudom, rajongóknak meg egyenesen kötelezővé teszem!

Kapcsolódó cikk

11.
11.
szili.anna
Nem fer, hogy nincs ilyen PC-be!!!!
10.
10.
szili.anna
Én csak annyit mondok, hogy király!!!!!!!
8.
8.
Hegyomlas
Hol lehet kapni ezta játékot?
7.
7.
Ca$h
Na... végre egyszer egyet értünk 100%-ban! =)
6.
6.
F.E.A.R. Alma
Ez a játék látvány szempontjából valami zseniális. Szerintem az eredeti anime sorozatot (meg a Shippudent is) lazán hülyére veri ez a megjelenítés. A másik fontos tényező, hogy ráadásul rendkívül élvezetes a harc, gépi és hús-vér ellenfelek ellen is. Én abszolút nem vagyok a szőke róka rajongója, de ez a játék felkerült a beszerzési listámra.
5.
5.
Ca$h
most tudom csak igazán sajnálni a PC-seket, mert egy ilyen játékot kihagyni nagy veszteség!!!
4.
4.
3.
3.
Ca$h
batri: köszi =)



hopphopp: persze, az egyik küldetésben össze kell szedni az összes ramenhez való tartozékot és szépen megenni őket, ettől persze nő a chakránk mértéke is, úgyhogy érdemes teljesíteni! =)
2.
2.
hopphopp
Lehet benne Rament is enni?:d
1.
1.
Batri
Jó cikk^^ már alig várom hogy kipróbálhassam a játékot
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...