Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned

  • Írta: Daks
  • 2009. január 11.
Link másolása
Oly sok késés és rosszindulatú pletyka után február 17-én végre befut közénk a Grand Theft Auto 4 első kiegészítője, az Xbox 360 exkluzív The Lost and Damned. A játék egy teljesen új történetet nyit majd meg előttünk, megismerhetjük Liberty City egy eddig sosem látott oldalát, mindezek mellé pedig egy új főszereplő is érkezik. Ő Johnny Klebitz lesz, a The Lost Brotherhood motoros banda rettegett gengsztere!
A DLC-ben megismerhetjük a Grand Theft Auto 4 egyjátékos kampányában többször is feltűnt banda piszkos múltját, belekukkanthatunk a mindennapi életükbe, illetve az új küldetéseknek köszönhetően mi is kivehetjük részünket a melóból. Mocskosabbnál mocskosabb feladatok, drogügyletek, pénzbehajtás, emberrablás, zsarolás, megfélemlítés – a The Lost Brotherhood semmitől sem riad vissza.


A történet Niko Bellic meséjével párhuzamosan fog játszódni, így átfedésekre biztosan számítani lehet. Az ezúttal általunk irányítandó Johnny Klebitz háromszor is aktív szereplője volt a GTA 4-nek, egyszer az Elizabeta Torres-féle heroin ügyletek során tűnt fel, majd egy emberrablásos, illetve egy gyémántos küldetésnek volt a mellékszereplője – nem egyszer keresztbe téve a jó öreg Nikonak.


A csapat első számú embere, Billy Grey itt még szabadlábon lesz, úgyhogy nem kevés összetűzésre számíthatunk a The Angels of Death bandával. Ha még emlékeztek, akkor a GTA 4-ben lecsukták a körszakállas, bokszos képű vezért, ezt követően lett Johnny a csapat feje, és innentől kezdett csak kibékülni az addig háborúzó két nagy motoros banda. Ez ezúttal is így lesz, úgyhogy az orosz maffián és a Pegorino családon kívül a harmadik nagy ellenfelüknek is oda kell majd pörkölni alkalomadtán.


Grey és Klebitz mellett ott lesz majd még Jim "The Fitz" Fitzgerald, a pénztáros, aki a főszereplő legjobb barátjaként szintén a motoros háború lezárása mellett tette le voksát. Feltűnik továbbá Niko majdani áldozata, a folyton prostikat kergető Jason Michaels, az afro-amerikai háborús veterán Clay „Crowdog", valamint Grey talpnyalója, Brian „BJ" Jeremy is. A kör pedig nem is lenne teljes, ha kimaradna szeretőnk, az amfetaminfüggő Leila Sharpe.


A The Lost and Damned vérbeli kiegészítő lévén új fegyverekkel és új járgányokkal is kényeztet majd. Előbbiek csoportjában egy dobtáras, DAO-12 Armsel Striker típusú géppisztolyt és egy lefűrészelt csövű puskát köszönthetünk majd, utóbbiban pedig nyolc új choppert – az Angelt, a Lycant, Nightblade-et, a Revenantot, a Hexert, a Diabolus-t, a Wolfsbane-t és a Deamont. Az autók sora valószínűleg nem bővül majd, érthető módon a lényeg a motorokon lesz csak.


A Rockstar ígéretei szerint lesznek új multiplayer módok, valamint egy új, kemény rock és metal zenéket játszó rádióadó is debütál majd. Azt egyelőre nem tudni még, hogy mennyibe fog kerülni a DLC, de a netes közösség olyan 15-20 dollárra tippel. Ehhez hasonló árazást mondott nemrégiben Michael Pachter is, a Wedbush Morgan elemzője, aki 2-3 milliós eladást jósolt a kiegészítőnek.


Noha a The Lost and Damned előrendelhető játékként feltűnt már egyes külföldi webáruházakban, a dobozos verzió lemez helyett egy prepaid kódot tartalmazó igazolást ad majd csak, mellyel aztán a LIVE-ról leszívhatjuk magát a kiegészítőt is. A Microsoft internetes rendszere tehát nem kerülhető majd meg – ideje tehát meghosszabbítani a Gold előfizetést, és feltankolni az MS pontokat, hiszen ezek nélkül csak álom marad a játék.

22.
22.
HorvathD
SPOILER

Az a baj hogy a végére leég a klubház,meghal a banda(kivéve Clay és Terry) szóval a végére nem marad semmi gengelési lehetőség.
21.
21.
Dcrysis02
21:Szövegértelmezési adottságaidat csodálom.Elképesztő hogy az egyel,kettővel alattad lévő szöveget sem olvasod el.
20.
20.
NECROSMOKE
Zsir jatek :),de gondolom,hogy dobozos exkluziv ez a game,nem???
18.
18.
Daks
igy van, ahogy dcrysis mondja, nagyon kivancsi vagyok hogy mikor jön a Pc-s kieg... na meg hogy mi lesz a 2. addon :)
17.
17.
Dcrysis02
18:Arra nem jelentettek be semmit.Nem is vettek meg semmit.



A Microsoft vette meg a jogokat a DLC-hez,aminek két része lesz.Utána mondták egy interjúban hogy lesz DLC Pc-re is.PS3 úgy látszik egyenlőre kimarad.
16.
16.
hkjanos
PS3-ra milyen DLC lesz? Nem tudja valaki?
15.
15.
endreker
14.
14.
Daks
szia, http://www.electronicarts.hu/ - itt a menuben valaszd ki a termektamogatast, aztan a kapcsolat menut, es ott leirja mit kuldj el nekik, hogy megnezzek a hibat. OFF VÉGE.
13.
13.
endreker
bocsánat tudom, hogy nem egészen ide teartotik, de tegnap előtt vettem meg a harry potter éa a főnix rendjét, eredeti változatban, még csak nem is használt boltban vettem, és nem indul. Ezt írha ki :" nem lehet aktiválni egy szükséges biztonsági modult. Ez a program nem hajtható végre (7001)" kérlek segítsetek, mert nem tudom mit kéne csinálnom bevallom nem anniyra értek a számítógéphez.
12.
12.
McDuff
jo cikk,csak annyiba kötnék bele h a Striker az nem géppisztoly hanem sörétes...
11.
11.
Dcrysis02
11:Lesz DLC a Pc-re is,de nem tudni mi.Gondolom a The Lost and Damned lesz mert a Microsoft fizetett a kiegészítőért.Szerintem azt is átportolják aztán ennyi.
10.
10.
ptogamer
Es ez fog jonni Pc-re is?
9.
9.
ptogamer
Kivancsi vagyok a masodik kiegeszito mirol fog szolni!
8.
8.
Daks
dehogy veszited el :)
7.
7.
BTi
akkor ez kb a neten h lesz fent , mert gondolom valahogy fel dobjak h lehetsen a flashelt koznolokon is jatszani. Es ez kulon lemez lesz ? f fel kellesz frissiteni a regi GTA IV et amivel elveszitjuk jo kis NB baratunkat?
6.
6.
Mobalint
Megveszed a játékot, és akkor még csak 1 kódot kapsz, hogy szedd le a netről... (És még fizess azért is) Ez a marketing sem semmi...
5.
5.
Dcrysis02
Kiváncsi vagyok hogy Pc-re milyen DLC jön.Remérem marad a The Lost and Damned =)
4.
4.
Daks
A visa nemzetkozi .) De asszem csak a dombornyomatost fogadjak el.
3.
3.
Slik
Es magyar Visa-val is lehet fizetni?
2.
2.
Daks
Media markt, saturn, stb :). Otthonrol VISA, de az Uberkonzolban es a tobbi kisebb boltokban is szokott lenni.
1.
1.
Slik
Akkor most mi kell hozza LIVE Gold, Microsoft Points? Azt honnan lehet szerezni? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...