Uncharted 2: Among Thieves

  • Írta: Daks
  • 2009. március 4.
Link másolása
A Crash Bandicoot és a Jak sorozatokat követően a Naughty Dog úgy döntött, hogy ideje komolyabb vizekre eveznie. A 2006-os E3-on bejelentett, és a 2007-es karácsonyi szezonban megjelent Uncharted egy kincsvadász kalandor, Nathan Drake történetét dolgozta fel, a Playstation 3 exkluzív játék pedig olyan sikeres lett, hogy mára a konzol egyik legkelendőbb játékaként tartják számon. Ugye elképzelhetetlen, hogy ezek után ne legyen folytatása?
A második rész nem váratott magára sokat, a megjelenés után két hónappal már biztosra tudni lehetett, hogy folytatódnak a kalandok. Az igazi premier azonban tavaly decemberben volt, a Video Game Awards rendezvényen bemutatták a leleplező trailert, majd január beköszöntével befutottak az első igazi infók is. És hogy pontosan milyen lesz az Among Thieves? Azonnal kiderül itt, a Gamekapcson!


A történet szerint 1292-ben Marco Polo a kínai Kublai Kán palotájából tizennégy, arannyal megrakott hajóval indult vissza Európába, az út során azonban a flotta szinte teljesen megsemmisült, és mindössze egyetlen hajó ért vissza Velencébe. Polo sosem beszélt róla, hogy mi lett a többi tizenhárom tengerjáró sorsa, még a halálos ágyán is csak annyit mondott, hogy a felét se tudta elmesélni kalandjainak.


Drake a második rész alkalmával az elveszett hajók nyomába ered, első állomása pedig nem más, mint a legendás tibeti város, Shambhala, vagy más néven a Shangri-La lesz. A monda szerint itt van elrejtve az a hindu és buddhista vallásban is szereplő Cintamani Kő, ami valóra váltja az emberek minden kívánságát. A kalandok innen csak bonyolultabbak lesznek, Drake több dél-kelet ázsiai országban is megfordul majd, jár a háború sújtotta Nepálban, de ellátogat a teaser trailerben szereplő fagyos Himalájára is.


A készítők szeretnék tehát megmutatni, hogy a dzsungelen kívül is van élet, hogy a Lara Croft férfi hasonmásának is csúfolt Nathan Drake nem csak Rambóként tud érvényesülni a képernyőn. Egy teljesen idegen kultúra vad világa szippantja be őt ezúttal, egy olyan világ, ami merőben eltér az előzőtől. A helyszínek között lesznek háború dúlta városok, hóviharok nehezítette jeges fennsíkok, aranyba öltöztetett császári paloták, de kalandozásaink során még egy hatalmas, transzszibériai luxusvonaton is megfordulunk majd. Minden helyszín teljesen egyéni lesz, és külön háttérrel rendelkezik majd, ami a játék történetének szempontjából kulcsfontosságú lesz – nyilatkozta nemrégiben Rhob Ruppel, az Uncharted 2 art direktora.


A kalandozás mellett a főszereplő személyiségének mélyebb megismerésére is sor kerül majd az Uncharted 2: Among Thieves eseményei alatt. Drake a korábbinál sokkal nyitottabb lesz, mindig pontosan látni lehet majd, hogy milyen hangulata van, illetve mik azok a dolgok, amik számára kedvesek, és mik azok, amik felidegesítik. Főhősünk hangulatingadozásai a viselkedésén is látszanak majd, egyes alkalmakkor barátságos és előzékeny lesz, míg máskor igazi bunkó módjára fogja kezelni az őt körülvevő embereket. No persze, hiszen nem is lehet mindenki egy Indiana Jones!


A játékhoz készített Uncharted Engine 2.0 nem csak a grafikában és a megmozgatott terek nagyságában fog többet tudni elődjénél, de a karakterek animációja is sokkal szebb, és kidolgozottabb lesz neki köszönhetően. A mozgások a korábbinál finomabbak lesznek, de a lövések elöli vetődések alatt, és a hegymászások során hősünk például zihálni is fog, látszik majd, mikor fárad el. Csúszós talajon Drake az egyensúlyát keresve botorkál majd, veszélyes helyzetekben pedig a félelem és az aggódás szinte leolvasható lesz az arcáról – legalábbis ezt ígéri Bruce Straley rendező, aki egy játszható mozit akar kihozni a történetből.


Új epizódhoz új fő-gonosz is dukál majd, erről a kegyetlen tábornokról azonban egyelőre mindössze annyit tudni csak, hogy hősünkhöz hasonlóan ő is meg akarja kaparintani a Cintamani Követ. Ám míg Drake újságírónak kiadva magát csendes nyomozást végez, addig a tábornok egy egész hadsereget mozgósít az ügy érdekében. Hősünk azonban nem csak új ellenséget, de új társat is kap a második részben, az új szerelme pedig nem más lesz, mint a szépséges Chloe.


A folytatásban Drake sokkal fürgébben és hajlékonyabban fog mozogni, lesz majd például egy rész, melyben az ellenséget megkerülve háztetőkön és üzletek reklámtábláin kell majd szökdelnie, hogy elkerülje a lövöldözést. De ha tűzharcra kerül sor, akkor se fog megfutamodni. Visszatér a jól megszokott Gears of Waros fedezékrendszer, sőt emberünk ezúttal saját pajzsot is tud majd csinálni – egyszerűen felborít majd egy asztalt, vagy lerúg egy kocsiajtót, és máris kész a fedezék.


Kedvenc kincsvadászunk második eljövetelére azonban még sokat kell várni. Hivatalos dátum egyelőre nincsen, de ha minden igaz, akkor 2009 karácsonyán már a fa alá tudjuk tenni a lemezt, ami minden bizonnyal nagyszerű ajándék lesz minden PS3 tulaj számára. Csak aztán olyan jó is legyen a játék, mint amilyennek a készítők ígérik!

Cikkünk az EDGE magazin januári számának nyomán készült

Kapcsolódó cikk

13.
13.
kankadi
12.
12.
koffein
eszembe jutott meg valami. Pl 1 golyo 1 haläl, pälyäk horizontälis tükrözese, jätek sebesseg modositäsa. Meg pl van egy olyan vicces funkcio is, hogy ha meghalsz akkor mindig tükrözi horizontälisan a pälyät. Ötletes dolgok szerintem.
11.
11.
koffein
10: A jätekban van egy csomo bonusz. Pl modosithatod a kepet (szepia, fekete feher, next gen filter). Kivälaszthatod milyen fegyver legyen nälad kezdeskor, idölassitäs mint a max paynben, uj ruhäk, komplett mäsik karakterrel valo jätszäs, pl kaloz. Vegtelen löszer ( gränätvetövel vicces lenne (:-o) rengeteg art galeria, videok hogy hogyan keszült es meg sorolhatnäm de nemjut eszembe.
10.
10.
kankadi
9: ügyes vagy de nem tudod hha megszerzed mindegyik trofeát akkor mi lesz? megvan mindegyik, és ennyi? nem kapsz vmi pluszt h több töltény, több fegyver stb..? mert x360on én enm tudok rola és ps3mamra meg a lbp az amire össze akarom gyűjteni a trofeákat, de utána kapok vmit vagy csak azért jo ez mert látja mindenki h jaaaj te végigvitted hardon! (mert ugye ezért is kapsz trofeát dead space-ben pl)
9.
9.
Pain
Ez a játék eszméletlen, most készülök befejezni az 1et Crushingon, hogy végre bezsebeljem az utolsó trófeát is! Biztos nagyon jó lesz ez a rész is. Ahogy nézem Drake olyan, mint én, nem szereti a változatos ruhákat:D Úgy látom az 1 óta nem öltözött át, de igénytelenebb külseje lett! xD
8.
8.
Ca$h
Jó cikk lett kollega! ;) Nagyon nagyon várom mááááááááár!
7.
7.
koffein
tegnap jätszottam vegig. Hät nagyon kiräly jätek volt. Hozzä kepes Lara Croft egy kis csira. Nagyon izgalmas es vältozatos jätek volt, nemi fejtörövel es sok akcioval.
6.
6.
gyerecske
Ha az első szintjét hozza már nagy baj nem lehet, de ez alapján istenkirály játék lesz.

Várjuk sok szeretettel.
5.
5.
Leon
nagyon zsíros játék lesz, kötelező a megvétele. Viszont egy dolgot igazán sajnálok. Hová lett a szépséges Elena?
4.
4.
gerappa
Szerintem biztos lesz olyan jó, mint az első. És akkor csalódás már biztos nem érhet.
3.
3.
balazs912
nem tudja vki véletlenül hogy Sully visszatér-e ebben a részben?
2.
2.
HATRED
hát szégyellem bevallani de én még erről a játékról nem is hallottam se az 1. ről de ezek alapján csábítóan hangzik meg szépek a képek is remélem jó game lesz
1.
1.
Pezsgõ
Nagyon várom imádtam az első részt kurva jó volt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...