Flower

  • Írta: Ca$h
  • 2009. március 15.
Link másolása
Betondzsungel… bármerre nézünk csak szürke épületek, sikátorok, koszos utcák, rohanó világ… a száguldó autók végeláthatatlan fénycsíkot húznak maguk után, az emberek már elfeledkeztek arról, hogy honnan származnak, a természetnek nyoma sincsen.
Vagy mégis? Egy szűkös kis garzonlakásban, a mosogató feletti ablakban, egy apró pici cserepes virágban halványan pislákol még az élet fénye. Éppen elhervadni készül, nem bírja tovább, szirmai lekonyulnak és arról álmodik, hogy egy egészen más helyen van…


Ami ezután következik, az minden képzeletet felülmúl. Egy meseszép mezőn találjuk magunkat, vakítóan süt a nap, amerre a szem ellát, csak élettel teli, sűrű zöld fű vesz körül minket. Középen újra meglátjuk a kis virágot, ami ezúttal tündökölni látszik. Először azt sem fogjuk tudni, hogy mit kell tenni. Elég, ha csak hosszan megnyomjuk az egyik gombot, aminek az lesz az eredménye, hogy a virágról leválik egy kis szirom. Innentől fogva nem lesz más dolgunk, mint a mozgásérzékelős joyal szépen begyűjteni az összes fellelhető virágnak a szirmait. Közben olyan gyönyörű zene szól, hogy az embernek szinte könnybe lábad a szeme. Ekkor észre fogjuk venni, hogy igazából csak azok a területek vannak tele élettel, ahol virágokat találni, de ha szorgalmasan begyűjtjük az összes szirmot, akkor egy látványos effekt kíséretében - amihez foghatóval még sosem találkoztam – a környék tele lesz színekkel és burjánzó természettel. Talán csak az új Prince-ben volt ehhez hasonló, de ezután rájövünk arra, hogy az semmi volt ehhez képest. Nehéz lenne leírni, ezt egyszerűen át kell élni!


Akárcsak a Flow-nak, a Flowernek is az a célja, hogy egy fárasztó nap után teljesen kikapcsolja az embert. Képes arra, hogy megszabadítson minket minden feszültségtől, teljesen elvarázsoljon és közben még szórakoztasson is. Ahogyan haladunk előre a történetben, egyre több és több kisvirág fog megjelenni azon a bizonyos párkányon. A célunk az lesz, hogy mindegyikbe visszaleheljük az életet, mégpedig úgy, hogy átvezetjük őket ezeken a meseszép álmokon.  Ezzel együtt a körülöttünk lévő város is pályáról pályára szebb lesz a való világban. Természetesen egyre nehezebb dolgunk lesz, noha nem olyan módon, hogy ki akarjuk tépni az összes hajunkat a nehezedő kihívástól. A nehézség abban fog megmutatkozni, hogy egyre nagyobb területeket kell berepülnünk és egyre nehezebb nyomon követni, hogy az éppen soron következő virág merre is található. A gyűjtőknek lesznek eldugott helyen fellelhetőek is, amikért trófeával fognak majd megjutalmazni minket. Ha rám hallgattok, akkor nem siettek sehova, hanem megpróbáljátok minden egyes percét kiélvezni ennek a csodálatos utazásnak. Repüljetek el mindenfelé, szedjetek össze mindent és érjétek el, hogy az egész mező élettől tündököljön, mert sajnos a nettó játékidő igencsak kevés.


Érdekesnek tartom, hogy a Microsoft és a Sony között végtelennek tűnő harcok folynak azért, hogy megalkossák azt a játékot, amihez foghatóval még sosem találkozhattunk. Kiadták a Gearst, amitől mindenkinek leesett az álla. Azt hittük, hogy ennél jobbat már egyszerűen lehetetlen készíteni. Ezután jött a Killzone, ami rendesen visszavágott az XBoxnak, de senki sem foglalkozott azzal, hogy szinte semmi lélek nem volt benne, csak szép volt és semmi több. Valahogy az emberek elsiklanak egy olyan csodálatos alkotás felett, mint amilyen a Flow vagy a Flower. Ha a cégek azzal foglalatoskodnának, hogy ehhez fogható játékokat alkossanak, akkor ennek a nevetséges versengésnek még valami értékelhető okot is sikerülne adni. Hiszen mi lennénk a legnagyobb nyertesei ennek az egésznek. Ha az XBoxos arcade játékáradatot vesszük alapul és az új címekkel igencsak szűkölködő, mégis sokkal minőségibb PS3-as választékot, akkor szerény véleményem szerint a csata már rég eldőlt. De sajnos manapság nem ez a mérvadó.


Az ilyen és ehhez fogható ötlet a jelenlegi játékpiacon igencsak kihalófélben van. Manapság már csak az számít, hogy minél élethűbben és látványosabban legyünk képesek vagy szétlőni, vagy lerombolni az ellenfeleinket. A Flower mint ahogyan az cselesen a nevében is el van rejtve, a Flow több díjat is bezsebelt készítőinek a legújabb PS3-as arcade játéka. Mint ahogyan azt már többször is írtam nektek, semmi sem fogható ahhoz a művészi érdemekkel bíró játékélményhez, amit csak a Playstation-ös arcade játékok tudnak nyújtani. Látszik, hogy a ThatGameCompany ezúttal sokkal nagyobb költségvetéssel bírt, amikor nekiálltak ennek a gammának, hiszen mind grafikailag, mind pedig játékélményben magasan felülmúlja az ugyancsak zseniális Flowt.


A Flower egy gyönyörű, varázslatos, meseszerű, az embert teljesen rabul ejtő játékköltemény, amit egyszerűen bűn kihagyni. Azt hittétek, hogy nincsen tökéletes játék? Hát véleményem szerint ez az! Eszünkbe juttatja, hogy mennyire csodálatos a természet, hogy nincsen annál nagyobb kikapcsolódás, mint amikor szeretteinkkel, vagy egyedül lehetőségünk adódik egy kis kirándulásra. Nemsokára itt van a tavasz, tessék szépen kirobbanni a kuckóból és irány a zöld mező. Hátha éppen látni fogjátok ahogyan a virágszirmok lágyan szállnak az arcunkat melegen simogató tavaszi szellőben. Mert egy csodaszép világ van ott kint és csak titeket vár…

30.
30.
Vendu
Aztán a szép kis virágmező helyén hirtelen ott terem egy Sony gyár és ontja a sok magából a sok konzolt meg játékot.



Ezen az oldalan a kedves cikkírók annyi játékot lehúznak azzal, hogy TECHDEMO. Kérdem én akkor ez mi? Merthogy másnak nem igen nevezhető. Szép a grafikája. Szép zene szól alatta. És. Ennyi erővel Spectrum TV meg ambent vagy komolyzene alatta és ugyan az az élmény. Nem tudom elképzelni, hogy ezzel valaki játszani is fog leglább két napon keresztül. Olyan ez mint az Afrika azt is megcsinálták, hogy van benne orrszarvú és lehet nézegetni meg fényképezni nagy dolog. 10-est adni egy TECHDOMÓNAK szánalmas.
29.
29.
Ca$h
:( Hát arra tutira nem fog megjelenni... :(((
27.
27.
Ca$h
gyerekecske: ez ííííígy van! ;)
26.
26.
gyerecske
pc- nem ütne akkorát, a mozgásérzékelő nagyon sokat dob rajta.
25.
25.
Ca$h
24.
24.
tommy93
Kár érte :( Azt hittem még PSP-re is kivan adva:P
23.
23.
tommy93
Ööö ez a játék milyen platformra van?:D
22.
22.
Ca$h
Na jó... szerintem hagyjuk ezt abba, látszik, hogy Bubii nem próbálta ki a játékot, mert különben nem ilyen érzéseket váltott volna ki belőle!
21.
21.
gyerecske
23:Szerintem inkább te vagy szánalmas

Nem muszály itt írkálni mindenképpen, nyugodtan tartsd bent és ordítsd ki az erkélyen
20.
20.
Ca$h
FNorberto: köszönöm szépen! ;)
19.
19.
FNorberto
Kellemes cikk, néhol költői magasságokban.Grat!Bár a megjegyzések kicsit elfogultak szerintem.

Több féle játék kéne....olyan egyedi színfoltok mint ez.
17.
17.
Ca$h
he7edik: =)



kankadi: nem téged izélünk, hanem bubii-t, olvass vissza, és tényleg nem vagy már olyan mint régen, sokat javultál! ;)
16.
16.
kankadi
most olvasom h mért izéltek engem? semmit nem mondtam, scak amit mondtam... na mindegy... a lányeg h nem vagyok olyan mint régen...
15.
15.
kankadi
amugy jo cikk, csak ugye... nemtom kiprobálni és ezért mondom... nem lehet nagy szorakozás 30 percnél tovább... bocsánat, mindenkinek más a véleménye... amigy minden cikked jo, csak a killzone most van meg még nem toltam ki és sztem az év játéka! tudod h van ez... :)
13.
13.
Ca$h
Hát gyerekek, szerintem jól kiosztottuk ezt a kemény férfit. Mindnekinek köszönöm a kooperálást! ;)
12.
12.
Gula
szerintem meg tigrist ver és oroszlánokat hág XD
11.
11.
Batri
LOL elvileg enyém lett volna az első komment de vmiért nem küldte el XD mind1...mint mindig, most is minőségi cikk^^

Bubii: no comment -.-" te vmi 10éves hülyegyerek lehetsz akit otthon vernek a szülei és idegbeteg lettél

kankadi neked meg inkább nemis mondok semmit XD
10.
10.
Ca$h
Bubii: most két olyan információt tudtam meg magamról amivel eddig nem voltam tisztában. Hálás vagyok neked, hogy felnyitottad a szemem ezekre. Még szerencse, hogy nem haltak ki a magadfajta kőkemény macsó csávók, szerintem ezt ünnepeld is meg egy jó bő vérontással a csodatökéletes Killzone-ban. Köszönjük a tesztoszterontól fröcsögő hozzászólásodat tesó! =)



Mindenki másnak különösen köszönöm! ;)
9.
9.
wolf15
Grat a cikkhez,pofás lett! =)

Nekem tetszik.Jó kis nyugis játék,ráadásul a videó alapján nagyon szép is.

De ugye konzol híján...b.szhatom.
8.
8.
kankadi
killzone ennyi erővel 11 et kaphatott volna!
7.
7.
Daks
hat ez bizony nem volt szep :(
6.
6.
Bubiii
hát komolyan moondom ez szánalmas xD és erre kapott 10 et ez a szar ? -.-' kaj mondom ilyennel vagy a lányok játszanak vagy a buzik -.-' hát mi ez ? virágocskááák jajj ..-.-
5.
5.
Daks
Giga0509: azt mind? :D lol :P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...