Dead Rising 2

  • Írta: Daks
  • 2009. május 6.
Link másolása
Dead Rising. Emlékeztek még rá? Milyen beteg volt, mikor mamuszt húzva, LEGO álarcban gyilkoltuk a zombikat. De ezresével. Ütvefúróval szétfúrhattuk bárkinek az arcát, a nagy teljesítményű fűnyíróval száguldozva csak úgy repkedtek a testrészek, a szó legszorosabb értelmében vett vérfürdő pedig akkor indult meg, mikor a szaniterosztályon talált zuhanyrózsát belemélyesztettük egy tetszőlegesen kiválasztott zombi koponyájába. Micsoda idők voltak!
A Capcomnak és a Blue Castle Games-nek köszönhetően hamarosan folytatódik az agyzsugorító hent, Frank West és a Willamette pláza viszont immáron a múlté. Legsötétebb perverzióink megszemélyesítője Chuck Greene lesz, az új játszótér személyében pedig ezúttal a Las Vegas-ról mintázott Fortune Cityt köszönthetjük. Ezt a két cserét leszámítva azonban minden marad a régiben – ezúttal is teljesen szabad kezet kapunk a zombimészárláshoz, fegyverként pedig gyakorlatilag mindent felhasználhatunk majd, amit csak találunk a pályán.


A főszereplőcserével együtt elfelejthetjük a sokszor idegesítő, céltalan fotózgatást is. Chuck Greene nem újságíró, hidegen hagyja a környezetében történt dolgok dokumentálása, egyedüli célja, hogy megmentse elveszett kislányát, Katey-t, és közösen elmeneküljenek a zombifészekből. Nem maradunk azonban speciális képesség nélkül, Chuck motoros kaszkadőrként ugyanis remekül bánik a kétkerekűvel, ennek pedig sűrűn hasznát is veszi majd a kalandok során.


A Dead Rising 2-ben visszatér a sandbox játékmenet, tehát két küldetés között azt csinálhatunk majd, amit csak akarunk. Fosztogathatunk, ruhákat próbálhatunk, szívathatjuk a zombikat, vagy egyszerűen csak végignézhetjük a kezünk közé kerülő összes tárgyat, hogy milyen hatékonyan funkcionálnak gyilkos fegyverként.


Ami ez utóbbit illeti, természetesen most is bármit használhatunk az invázió megfékezésére, az irodai széktől kezdve az utcatáblán át egészen a rulettpörgetőig mindent felvehetünk majd. Sőt, egyes ruhadarabok immáron fegyverként is működnek, a nemrég bemutatott, alul is megtekinthető videóban van például egy hatalmas szarvasfej, melyet felvéve felöklelhetjük az utunkba kerülő ellenfeleket. Nagyon ötletes!


A fegyvereket immáron kombinálni is lehet majd. A trailerben egy evező két végére egy-egy láncfűrész van ráerősítve, majd később Chuck motorja is feltűnik, szintén láncfűrészekkel a kormányán. A Capcom már megerősítette, hogy ezeket nem csak a videó miatt találták ki, a játékban mi is párosíthatjuk majd a különféle eszközöket új, gyilkosabb találmányok létrehozásához. Mit szóltok például ahhoz, ha egy robbanó palackot összehoznánk egy nagydoboz százas szöggel? Merthogy a Dead Rising 2-ben ilyet is csinálhatunk majd!


A játék története ezúttal is három teljes napot ölel fel. Az előző részben nagy sikert aratott 72 órás határidőből bár a sztorinak köszönhetően nem lehetett kicsúszni, pszichológiai szempontból mégis fontos szerepe volt. Rányomta bélyegét az egész játékmenetre, néha úgy éreztük, hogy sosem fog eljönni a szabadulás pillanata, máskor pedig reménykedtünk, hogy bárcsak megállna az idő, és maradhatnánk még zombikat gyilkolni.


A cikk elején említettem a Blue Castle Games nevét. A sorozat rajongóinak feltűnhet, hogy nem ők készítették az első részt, sőt valljuk be, néhány 2K Sports címen kívül még nem is tettek le semmit az asztalra. A Capcom viszont megbízik bennük, állítólag nagyon klassz kis motort ütöttek össze a játékhoz, ami nem csak grafikában, de megvalósításokban is messze felülmúlja az elődöt. Állítólag lesznek részek, mikor egyszerre 7000 zombi fog mozogni a képernyőn, és az emberekkel se fognak már annyit trükközni, mint korábban. A pályák különböző régiókra lesznek osztva, úgymint utca, kaszinó, szálloda, étterem, bevásárlóközpont, és egyéb részek, a holttestek pedig egészen addig megmaradnak majd, míg át nem megyünk egy másik nagy területre. Sőt, elfelejthetjük végre a hátunk mögé varázsolódó szörnyeket is, és nem lesz több olyan se, mint a GTA-ban, hogy folyamatosan forogva mindig mást és mást látunk a teremben. Mit ne mondjak, azért ennek ideje volt!



A mentési rendszert nem igazán találták el a Dead Risingban, én konkrétan azt se tudtam, hogy mi történik, mikor először folytatni akartam a játékot. A dolog sokakat kiakasztott, ezért a Capcom úgy döntött, hogy rendes módszert eszel ki erre, ami mindenkinek megfelel majd. Emellett a multiplayer hiányát is kritizálták korábban, ám a kiadó most erre is gondolt. Azt még nem árulták el, hogy co-op sztori mód, vagy egyszerű társas zombigyilkolás lesz a Dead Rising 2-ben, de azt megígérték, hogy lehet majd interneten is nyomulni, a játékmódokat pedig úgy alakítják ki, hogy tökéletesen illeszkedjenek a single player kampány hangulatához.


Sajnos több részletet nem árultak még el a játékról, pedig a néhány napja lezajlott Captivate 2009 nevű Capcom rendezvény remek helyszínül szolgált volna egy átfogó Dead Rising 2 bemutatóhoz. Azért remélem így is sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket, és alig várjátok már a következő év tavaszát, hogy kezetekbe véve a játékot kiélhessétek magatokat szerencsétlen zombikon!

Kapcsolódó cikk

14.
14.
Mortician
#13: Ha minden igaz 2010. Augusztus 31.
13.
13.
Dani999
12.
12.
mc chicken
11.
11.
Chavez
10: Huh már megijedtem, hogy sietnünk kellesz a sztori végett.

Gondolom lesz egy prolufue és egy epilog is - a 3 nap között.
10.
10.
Daks
ahogy irtam ezt nem lehet tullepni, tehat maga a sztori fog 3 napot feldolgozni, nem kell aggodni :)
9.
9.
Chavez
Ezt a 72 órát hogy értik?? 3 napig ki kell jussunk a zombiövezetből? Lesz egy számláló? vagy mi van???????
8.
8.
Daks
hu de allat, juniusban mar jon is! megnezzuk!
7.
7.
Tilla25
Egy kis kikapcsolódás a Dead Rising 2 elött hogy ne legyen annyira unalmas az uborkaszezon:) http://www.youtube.com/watch?v=A8rsPuFN8wg
6.
6.
Daks
nem hallottad meg az uborkaszezon kifejezest? :))) a jatekiparban arra mondjak, mikor hetekig nincsen semmi normalis release, pl igy nyar elejen mindig szenvedunk :)
5.
5.
koffein
fu ez az a jätek amiert boxot akartam venni. de most mär jön ps-re is. tenkju
4.
4.
megalonagyix
3.
3.
tjames
Nagyon jó cikk! Ha nem rüheltem volna az egyet, akkor ez alapján NAGYON várnám már ezt a folytatást...de sajnso az nekem nagyon nem jött be....ezért ezt is csak jóval a megjelenés után fogom max beszerezni, uborkaszezonban, bagóért.
2.
2.
Sogi
ugynézki lesz x_X jájdejó, happy van, amugy jó cikk;>
1.
1.
Sogi
jáj ugye ez lesz pc-re?:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...