The Sims 3 Első látásra

Link másolása
A The Sims hosszú ideje példátlan népszerűségnek örvend, kortól és nemtől függetlenül széles körét mozgatja meg a játékosoknak. A stílus sikere és a hűséges közösség egészen a lenyűgöző 98 millió eladott példányig, illetve 22 nyelvre történő fordításig juttatta el a sorozatot. Az elsöprő eredményeket mi más is bizonyítaná jobban, mint a tény, hogy a The Sims 2 már 2004 óta tartja magát, és hála kiegészítőknek, még ma is nagyon népszerű...
Hosszú évek után az Electronic Arts végre úgy döntött, hogy újabb kiegészítő helyett idén kiadja a The Sims 3-at. Több, mint öt éves fejlesztés áll a játék mögött, ezért rengeteg újdonsággal fogja a sorozat szerelmeseit elkényeztetni a napokban megjelenő legújabb rész! A most következő cikkünk egy amolyan gyors bemutató lesz – később pedig maga Zoenn papa szolgáltatja majd a mega tesztet itt, a Gamekapcson!


A lényeg maradt továbbra is a régi, a számítógépes emberkéink életének egyengetése. Már rögtön a karakterünk létrehozásánál észrevehetjük a változásokat, a rengeteg lehetőséggel, és a korosztály kiválasztásával. Kedvünk szerint hozhatunk létre tinédzsert, szülőt, vagy idős nagyszülőt, mellyel a fejlesztők arra szeretnének utalni, hogy a játékot bármely korosztály tolhatja. Miután létrehoztuk a karakterünket, hozzáadhatjuk az általunk választott személyiséget is, pl.: humoros, bulizós, kedves stb. A The Sims 3-ban a szimek túllépnek a napi szükségletek egyszerű sokaságán, egyedi karakterekké válnak, sokrétű személyiséggel, és egyszerre tudnak koncentrálni a rövid- és a hosszútávú célokra is, és ez még nem minden, a személyiségjegyek széles skálájával több, mint 700 millió variáció keverhető ki!


A legnagyobb változást akkor észlelhetjük, amikor is beköltözünk a városunkba. A The Sims 3 legnagyobb újítása, hogy nincsenek határok, legalábbis egy városon belül. Kedvünk szerint járhatunk-kelhetünk fel és alá bármerre, szatírkodhatunk a parkban, benyithatunk a szomszéd bombanőhöz miközben zuhanyozik, vagy bármit megtehetünk, amihez éppen kedvünk szottyan.


Éttermekbe látogathatunk el, bevásárolhatunk az esti vacsorára, vagy ha sportolni szeretnénk, az se jelent problémát. Állítólag már járművek is megjelennek szép számmal a játékban, így akár bicajozhatunk vagy rollerezhetünk is. Természetesen az asztalra vitt ételnek is nagy hatása lesz az életükre, az egészségtelen étkezés elhízáshoz, betegségekhez fog vezetni. Így a szinte végtelen lehetőségek tárházában a fejlesztőknek muszáj volt áttervezniük az egész kezelőfelületet, maga az irányítás is teljesen új koncepciót kap.


Az alkotók nagy hangsúlyt fektettek az emberi kapcsolatokra is, sokat fejlődött a kommunikációs rendszer. Az öregedési folyamat is tökéletesen működik már, nemcsak saját karaktereink, hanem mindenki más ugyanolyan tempóval öregszik a játékban. Többé nem lesz olyan, hogy a szomszédban lakó srác négyéves marad akkor is, amikor a mi szimjeinknek már az unokái is az egyetemre mennek. Mostantól a város összes lakója él, mindenkinek saját személyisége van, és ezzel párhuzamosan az összes épületbe bemehetünk, és emberünk akkor sem tűnik el misztikusan, ha munkába megy.


Választhatjuk azt, hogy bent maradunk túlórázni, vagy igyekszünk lazsálni, esetleg csak mímeljük a munkát, sőt akár azt is, hogy megpróbáljuk elcsábítani a főnököt, ami járhat fizetésemeléssel és előléptetéssel, rosszabb esetben lebukással, családi balhéval. Olyan közösségi helyek kerültek be a csomagba, mint a városháza, vagy a helyi park, és ezernyi apró meglepetés vár ránk - kezdve attól, hogy az egész szomszédságot nekünk kell felfedezni, addig a kellemetlen pillanatig, amikor beteget jelentve kivonjuk magunkat a munka rabigája alól, és a főtéren barangolva belebotlunk a főnökünkbe.


A fejlesztők pár olyan elemet kivettek a játékból, mint például a fürdés és a WC-re járás, ehelyett a szimek lelki világát hozták előtérbe. Három alaphangulat kapott helyet a friss epizódban: boldogság, szomorúság és depresszió. Ha szimünk valamelyik hozzátartója meghal, könnyen depresszióba eshet, ezért rajtunk fog állni, hogy hogyan vidítsuk fel, ilyenkor pedig a legjobb módszer a többi szimmel való kommunikáció. Minden karakternek más és más vágya, álma lesz, amely teljesítése csak rajtunk áll. Ezek lehetnek kisebb-nagyobb vágyak, mint például egy könyv megvétele, vagy akár űrhajóssá válás. Az újdonságok sorát oldalakon át tudnám sorolni, de jobb lesz inkább meglepődni, mint mindent előre lelőni. Várhatóan a harmadik rész is óriási siker lesz, ám hogy mennyire is lett ütős a The Sims 3, hamarosan megtudhatjátok, ha továbbra is velünk maradtok!

Kapcsolódó cikkek

33.
33.
Daniszab
Szerintem a ketto sokkal jobb.
32.
32.
Drider
#38: Igen, csak az mai, és saját bétát tesztel, amíg az itteni cikk már egy hete fent van.
30.
30.
hakydakillah
Köszönöm a sok dicséretet, az első hirem, amely cikk lett :-)
29.
29.
Fr33K
Az a baj hogy ez csak a sima Sims ára. Kiadják a simát aztán megint f*ssák kifelé a kiegeket. De ha van rá igény akkor miért ne? :)
27.
27.
Fr33K
Full magyar. GK shopon 12990HUF :)
26.
26.
Jocilus
Szóval magyarul lesz rajta minden...Nem tudjátok vhonnan,hogy akkor mennyibe fog kerülni?
25.
25.
Fr33K
Ez tényleg betegség. :D Hugom azt mondta a játékra hogy ez a rész f*s lett mégis le ül elé játszani ezzel üldözve el a gépemtől. Bevallom őszintén 1 max 1,5 órára engem is leköt de akkor már le vagyok zsibbadva agyilag.
24.
24.
damien!!!
Remélem hamar jönnek a kiegek mert elég sok minden nincs benne. Nekem a 2-ben a kedvenc kiegeim: Egyetem meg az Évszakok
23.
23.
dareal
28 szinte biztosra borítékolható, hogy az benne lesz.

eredetileg is arról volt szó, hogy ez benne lesz, de kimaradt. ill gondolom emlékeztek arra a videóra, amikor a laborban rohangált egy karakter. nos, a laborba most nem lehet bemenni, csak mint munkahely/bejárás stb.

igazából ez hiányzik nagyon, meg az évszakok, állatok és a nyaralás.
22.
22.
Toodmayne
26: jaja, és már bejelentették hogy lesz modthesims3.com szóval nem lesz itt hiány cuccokban. Az első kiegészítőben meg remélem megcsinálják hogy láthatjuk ahogyan dolgozik az emberkénk.
21.
21.
dareal
ja, még egy infó: az első expansion tartalma: munkák és hobbik.
20.
20.
dareal
24: a neten keringő változat nem a végleges. tartalmilag lehetséges, de maga a kliens nem végleges (bár azt olvastam, hogy minimális tartalmi eltérés van a "borotva" és az "újratöltve" változatok között).

70-80% nem feltétlen tartalmat jelöl.

amúgy a játékot megvásárlók (vagy csak előrendelők?) kapnak még plusz 300 EA creditet, amivel az ingyenesen letölthető város mellett egyéb dolgokat is töltögethetnek (gondolom pl hajak, ruci, anyagok stb).

amúgy, ahogy írtad is, a modderek által készített cuccok lesznek az ütősek, már a sims 2 esetén is a modthesims2.com volt a fő beszerzési forrásom :)
19.
19.
Dcrysis02
Jó kis előzetes lett!Lehet megvan mit kap szivem karácsonyra :)

Persze lehet én is belekukkantok majd. ;)

Muhaha, lehet előzetes írni?Összerittyentenék egy Call of Pripyat előzetes. :P

18.
18.
Toodmayne
A játék már kész van, már csak a sokszorosítás folyik. A neten keringő változat a teljes játék. Már elmondták előre h csak 1 szomszédság lesz. Ha eredeti a játékod és regisztrálod, akkor tölthetsz le egy ajándék várost majd. És nem 70-80%. Igenis ilyen kevés haj meg bútor van benne. Egy azért mert ezeket is nagyon sok féle képpen egyedivé teheted, másodszor azért mert pénzért lehet majd újakat letölteni a hivatalos oldalról. (Bár rajongói oldalakon úgyis lehet majd ingyenesen tölteni fanmade cuccokat) Egyébként meg nagyon jó lett! :D
17.
17.
dareal
nagyon jó lett! hétvégén nyomultam vele, nagyon jó! igaz, hogy ez még a nem hivatalos változat, de arra bőven jó, hogy várjam az előrendelt példányomat.

a neten keringő változat nem teljes, a teljes játék 70-80%-át tartalmazza (kapásból ebben csak 1 db szomszédság található).

2 karakterem már elérte az életcélját (egyik elnök lett (politikusi pálya), a másik meg sportlegenda (sportoló)).

nagyon jók a poénok, nagyon sok mindent lehet csinálni.

ám a kiegészítők nagyon hiányoznak, illetve az is, hogy pl egyes épületekbe nem lehet bemenni, ill ha bent vagy, akkor nem látsz be ("munka" vagy valami hasonló kiegészítő biztos, hogy ezt fogja orvosolni :))
16.
16.
Daks
emi? :) hogy jon o ide?
14.
14.
tjames
13.
13.
felegyi
Emi, elismerésem... gondolom ő írta :)
12.
12.
Chavez
Most akkor DLc formában ugyanazt fogjuk kapni mint a Sims 2-nél az egyetemek, évszakok, stb? ugyanezek elsznek? Beletehették volna a sims 3-ba az összeset. semmi újat nem hoztak ezek szerint. Még kivettek belőle sok minden ha a Sims 2 deluxe-ot nézzük.
11.
11.
wolf15
Nagyon jó cikk lett,gratulálok!

Ez ugyan nem favorit nálam,de ki-ki próbálom általában a különböző részeit,ha van rá lehetőségem...remélem azért a közeljövőben lesz,mert ez a kis előzetes felkeltette az érdeklődésemet. =)
10.
10.
tjames
hakydakillah: elismerésem!
9.
9.
damien!!!
13: Ezek szerint nem csak nekem tünt ez föl!:D

De tood az emo a menő...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...