Aliens vs. Predator

  • Írta: Daks
  • 2009. június 3.
Link másolása
A harc folytatódik! A SEGA és a Rebellion Games hamarosan elhozza számunkra az Aliens vs. Predator frencsájsz legújabb epizódját, melyben ezúttal legalább akkora hangsúlyt fektetnek az egyszemélyes kalandokra, mint a többjátékos szórakoztatásra. Ripley nem lesz. De ez nem is az a vonal.
A játék alapjául szolgáló sci-fi világ immáron harminc éve létezik. Az idegenek ekkor tűntek fel először a Nyolcadik Utas a Halál című Ridley Scott filmben, a mozi pedig annyira sikeres lett, hogy három folytatás is készült hozzá. A vadászok (vagy ahogy mostanában emlegetik, a ragadozók) kicsit fiatalabbak, ők elsőként az 1987-es Arnold Schwarzenegger-féle Predator filmben mutatkoztak meg, és bár csak egyetlen folytatást éltek meg, képregények formájában nem hagyták elfelejtetni magukat, sőt egyszer még magával Batmannel is szembeszálltak.


A két szörnyeteg összeeresztése az 1990-es évek elejére tehető, a Dark House Comics ekkor adta ki az első Alien vs. Predator képregényt, maga az ötlet pedig a Predator 2 filmből származott, ahol a vadászok egyik trófeájaként feltűnt egy xenomorf koponya is. Azóta szinte az összes lehetséges formában megjelentek már, kaptunk könyveket, mozifilmeket, akciófigurákat és videojátékokat is, jelen cikkünkben ez utóbbinak a folytatását mutatjuk be nektek.


Az új Aliens vs. Predatorban mindhárom faj egyenlő szerephez jut majd. A történet a Bolygó Neve Halál után harminc évvel játszódik, egy BG-386 elnevezésű, ásványi anyagokban gazdag bolygón, ahol immáron húsz éve élnek telepesek. Az embereknek ez idő alatt sikerült lakhatóvá tenniük a világot, már a külső területeken is van levegő, és az utóbbi néhány évben maga a kitermelés is megkezdődött. Az egyik bánya megnyitásakor azonban különös dolgot fedeznek fel a munkások, egy ősi civilizáció hatalmas, piramisszerű maradványai kerülnek elő a föld alól. A romok mellett azonban egy világraszóló összeesküvés is a felszínre kerül, mikor megérkeznek a bolygóra a tengerészgyalogosok, és kiderül, hogy a Cég tudatosan, az idegenek után kutatva telepítette ide a kolóniát. Bár a piramis felfedezése hatalmas jelentőségű, a tudósok nem sokáig örülhetnek, hiszen a kapuk megnyitása után csakhamar kicsúszik a kezükből az irányítás.


Míg a korábbi hírek arról szóltak, hogy egyszemélyes módban mindhárom fajnak saját kampánya lesz, mára kiderült, hogy a single player kikapcsolódást kedvelők három helyett egy küldetéssorozatot kapnak csak. A játék a Call of Duty-stílusát követve cserélgeti majd az szálakat, egyszer az egyik, másszor a másik oldal szemszögéből bemutatva az eseményeket. A sztori időrendiségét tekintve az idegenek kezdenek, a vadászok és az emberek három héttel később csatlakoznak majd csak, hatalmas, kétfrontos háborút biztosítva ily módon.


Az emberek a szabványosított USCM tengerészgyalogos felszereléssel indulnak csatába, lesz pisztoly, gépfegyver, shotgun, lángszóró, mesterlövés puska, és mindenféle gránát, továbbá megtalálható lesz a filmből ismert mozgásérzékelős eszköz, illetve minden katona zsebében ott virít majd egy elemlámpa is, hogy a piramis belső részein se kelljen a sötétben botorkálni. A vadászok ennél egy fokkal komolyabban veszik a dolgukat, van hőérzékelő látásuk, tudnak lopakodni, és egy gombnyomással láthatatlanná is válhatnak, ha éppen arra van szükség. Az idegenek velük ellentétben értelemszerűen nem használnak majd kiegészítőket, szuper gyors mozgásuknak, gyilkos karmaiknak, falmászó képességüknek, és savas vérüknek köszönhetően ők maguk a fegyverek. A harcok azonban kiegyensúlyozottak lesznek, a készítők a kő-papír-olló rendszert követve egyenlő eséllyel indítják csatába a feleket, a Predator nem tud majd például mindig láthatatlan lenni, az ehhez szükséges energiát csak trófeagyűjtéssel lehet biztosítani.


Érdekesség, hogy a három faj csatározása közben nem csak egymással, de olykor még bizonyos főellenségekkel is meg kell majd küzdenünk. A mészárlásba ugyanis egyszer beszáll majd a Predalien, sőt a single player kampány vége felé találkozhatunk magával az Alien Királynővel is. Igazi AVP hangulatban lesz tehát részünk, ami pedig még jobb, hogy a készítők igyekeznek olyan utalásokat is elrejteni a játékban, amiket csak azok fognak majd észrevenni, akik maximálisan otthon vannak a témában.


A játék ezúttal sem a gyerekeknek készül, rengeteg brutális elem lesz benne, fröcsög majd a vér, végtagok szakadnak le, az idegenek a dupla állkapcsukkal kilós darabokat harapnak majd ki az áldozataikból, a leglátványosabb viszont az lesz, mikor a vadász a munkássága után begyűjti a koponyákat, egyszerűen lekarmolva róluk a bőrt és a húst. Igazán kemény összecsapásokkal kell tehát számolni, a kampány végigtolása után pedig ott lesz a részleteiben egyelőre hét pecsétes titokként kezelt multiplayer mód is, mely ha legalább olyan jó lesz, mint ugyanennek a cégnek az 1999-es AVP játéka, akkor hosszú hetekre, vagy hónapokra a képernyő elé tudja majd kötni a rajongókat.


A megjelenés valamikor 2010 elejére várható PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra, a SEGA tervei szerint pedig ez után következik csak a Gearbox lövöldéje, a Colonial Marines, mely a második film folytatásaként szolgál majd, bemutatva az LV-426 bolygón történt további, még sosem látott eseményeket. Rossz hír viszont, hogy a legfrissebb hírek szerint a kiadó nem finanszírozza tovább az Obsidiannál fejlesztett, hasonló témát feldolgozó RPG-t, így az kényszerpihenőn van most, és csak remélni lehet, hogy valaha is elkészül.

Kapcsolódó cikk

21.
21.
levinator1997
játszanátok vele mert má uncsi egyedül
20.
20.
levinator1997
nme játszanátok vele mert egyedül má uncsii
19.
19.
wolfo009
A játék elfutna 512mb-s vidikártyával,2,5gb rammal,SAM2 AMD Athlon64 X2 7850 OEM dual core 2,8ghz procival?win xp igazábol csak a multi izgatna.
18.
18.
krisz.hu
Alig várom már ezt a gamet nagyon király lehet:D:D:D
17.
17.
gerappa
Jó kis cikk. Csak egy apró hibácskát találtam: Nem USCM, hanem USMC. United States Marine Corps :)
15.
15.
Giga0509
15: télleg nem lenne rossz :D multi meg ha lesz olyan jó mint a 2-ben akkor semmi gond :D
14.
14.
wildláma
bakker egy MMO mekkora király lenne már! Preddel és Emberrel vehetnél minden féle fajta cuccost, aliennel meg. őőő hát mittudom én keményebb "bőrt" vagy páncél vagy mi. És bolygók közt lehetne utazgatni. najó elkalandoztam.



Jó lesz ez a játék nagy abálás lesz online az beztos!
13.
13.
Giga0509
13:Értem.Sztem ezen a pályán már nem fognak változtatni,de biztos lesznek szélesebb,nagyobb pályák is :P és h én hogy várom...! :D
12.
12.
tjames
#10: nem kötekedésképp írtam...csak szomorúan konstatálltam, hogy ezekben a videókban olyan szélesek a pályák, amiket a predator egy ugrással átugrik. Ezt nagyon szűknek érzem. A CoD4-re mondta mindenki hogy nagyon csőben kell játszani..akkor ez mi? szívószál? :)

Én is remélem hogy nem ilyen mütyür pályák lesznek...mert hidd el én is nagyon várom!!!!
11.
11.
Giga0509
11:Hidd el,érdekes lesz hogy egybefonódnak a szálak.AVP2-ben 1ik legjobb az volt h preddel volt 1 rész h 1 koporsó féléből kelsz ki,1 szobában...na ezt Aliennel vagy emberrel (pontosan nem emléxek) látod kívülről a predet ahogy fekszik a koporsóban,k*rva nagy :D
10.
10.
biolencse
Én most kezdtem el megnézni az Alien filmek rendezői változatait. Már készülök erre a nagyszerű játékra. Szerintem úgy kicsit jobb lenne, ha három külön kampányt kapnánk, de biztos így is marha jó lesz. Ez nekem KELL!!!
9.
9.
Giga0509
9:tjames ne kezd már :) jó lesz ez és kész! ez csak 1 pálya volt és még sehol sincs a játék...
8.
8.
tjames
Mag a stuff tényleg jónak tűnik...de!

ez a demo kicsi pályákból állt, őgy értem ajtó-ajó közt kicsi tér...és nagyon csőszerű, Alig van szabad tér...
6.
6.
Pukhi-zik
Most ehhez mit lehet hozzáírni ? KELL !
5.
5.
Giga0509
Remélem lesz demó live-on :)
4.
4.
Dcrysis02
Váááh, jó cikk lett!Remélem majd a PredAliennel is tudunk lenni, a Primal Hunt-ban jó volt úgy irtani. :)
3.
3.
Giga0509
IGEN IGEN IGEN!!!!!! ez minden fannak kötelező lesz!! már alig várom!!! :D csak olyan messze van még :( egyébként a 2-ben is össze voltak már fonva a szálak,ott is mindig a más szemszögéből volt a játék :) fasza lesz nagyon!!! :D
1.
1.
tjames
Húúúúú de jó lesz!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...