Monster Hunter Freedom Unite

Link másolása
Az őserdő csendes és nyugodt. Túlontúl nyugodt. Az erdő párás levegőjének fátylán át halványan dereng a telihold fénye. Érzed, valami itt nem stimmel. Egy hatalmas árny suhan el feletted csendesen, szíved egyre hevesebben ver, ahogy a félelemmel vegyes izgalom adrenalint pumpál az ereidbe.
Hideg veríték fut le a hátadon. Szárnycsapkodásra leszel figyelmes, a bestia pontosan előtted ereszkedik a földre, fülsiketítő ordításába a fák is beleremegnek. A rettegés keserédes ízét érzed a szádban. Sóhajtasz egy nagyot, majd előveszed dupla pengéidet. Csak fokozza izgalmadat a sikító fém hangja, ahogy kardjaidat kihúzod hüvelyükből. Hogy dicsőség, avagy halál lesz a jussod, az itt és most dől el.


Valami ilyesmi érzés, amikor az ember a Capcom egyik remekművével, a Monster Hunter Freedom Unite-tal játszik. A szörnyvadászós széria első darabja még Playstation 2-n látta meg a napvilágot, Japánban. 2005-ben aztán mi is élvezhettük a remekül megkonstruált produktumot, de a folytatás sajnos csak japán-exkluzív volt. Ezután érkeztek a kézi konzolos verziók, a Freedom, majd a Freedom 2, és most a Unite.


Aki ismeri a sorozatot, annak nem kell bemutatnom, aki nem, annak íme, egy kis összefoglaló (öreg vadászok, ezt a néhány sort nyugodtan ugorjátok át). Szóval a játék műfaját tekintve az akció-RPG kategóriába illene leginkább. Küldetéseinkben szörnyeket, sárkányokat kell levadásznunk, az általunk választott fegyverrel. Zsákmányainkból értékes darabokat kivágva fejleszthetjük páncélzatunkat, és gyilkoló eszközeinket, mindemellett bányásznunk, halásznunk, gyűjtögetnünk, és bogarásznunk is kell. Kapunk egy kis farmot is, ahol szintén értékes dolgokhoz juthatunk, ezért nem árt azt is fejleszteni. Nagyjából ennyi, most nézzük mi újat hozott a Unite!


A helyszín tekintetében semmi változás nem történt. Kaptunk néhány friss fegyvert, és páncélt, valamint 4-5 új szörnyet, a lényeges változás saját házunk táján keresendő. Eddig voltak segítőkész macskáink, akik a konyhában tevékenykedtek, és elláttak minket különböző tulajdonságokat adó ételekkel, most azonban nem csak szakács macsekok a társaink, hanem egy igazi segítő, egy harcos macska lesz állandó kísérőnk. Így már nem egyedül indulunk küldetésekre, macskánk szinte mindig velünk lesz. Hasznos jószág, remekül eltereli a sárkányok figyelmét, ha elalszunk, felrugdos minket, felénk száguldozó tűzcsóvák elé veti magát, és még támadja is a bestiákat. Persze őt is fejleszteni kell, sőt, ügyeljünk lojalitására, mert néhány fejlesztés csak bizonyos nagyságú „hűség" esetén nyitható meg. Küldetések alatt nem vezényelhetjük sajnos, teljesen önállóan cselekszik, viszont ha éppen nincs ellenfél a közelben, akkor bátran mutassuk meg neki, hogyan kell bányászni, bogarászni, gyűjtögetni. Utánozni fog minket, és onnantól hasznos dolgokat szerezhet nekünk ő is. Több ilyen jószágot vásárolhatunk, és mindegyik más tulajdonságokkal bír: némelyik kalapáccsal püföli a szörnyeket, egy másik viszont bombákat szór rájuk. De vigyázzunk, van békeszerető is köztük, ő, ha fejre állunk sem hajlandó támadni. Hasznuk nem kérdéses, és színt visznek a játékmenetbe is.


Akik az előző részekben megszerettek egy-egy fegyvernemet, azok ne csüggedjenek, mind megtalálható most is, sőt néhány olyan darab is akad, amit a Freedom kettőben hiába keresnénk. Páncélok tekintetében ugyanez a helyzet. Mivel mind fegyverünk, mind pedig páncélzatunk fejleszthető, így a határ a csillagos ég, ha megtetszik egy páncélzat, nem kell feltétlenül lecserélnünk, elég szinte a végtelenségig fejleszteni annak védelmét. Ennek azonban ára van, úgynevezett armor sphere kell hozzá, amit bányákban találunk majd.


A játékmenet a már megszokott módon zajlik: fel kell venni egy küldetést, és teljesíteni, aztán szépen sorra nyílnak meg a missziók, csak győzzük a vadászatot. Ha már a felén túl vagyunk, akkor jönnek az igazi izgalmak, új pályák, és vadonatúj sárkányok is. Kissé nosztalgikus élmények érhetik a játékosokat, mert a készítők visszahozták az első részből ismert összes pályát, és telerakták mindenféle bestiával. Aki ismerte a PS2-es részt, annak igazán nagy élmény lesz újra a sivatagi területen vadászni, csak éppen nem nappal, hanem éjszaka. Mint azt már megszokhattuk, az X gombbal gurulunk előre, háromszöggel előkapjuk a fegyvert, négyzettel elrakjuk, a körrel pedig támadhatunk. Persze ez is fegyvertől függ, de az alap megegyezik. A lényeg, hogy maradt az „X" az úgynevezett akció gomb.


A multi rész is maradt a régi tehát a cimboráinkkal úgy játszhatunk együtt, ha velünk egy szobában vannak, illetve léteznek alternatív módok, de erre most nem térnék ki. A játék rengeteg, állandóan megújuló letölthető tartalommal büszkélkedhet. Végigjátszása szinte nincs is, hiszen olyannyira végtelenek a lehetőségek benne, hogy lehetetlen a végére érni. Japánban már több, mint egy éve jelen van, de a mai napig frissítik a letöltések tárházát. Karakterünket természetesen átvihetjük az előző részből is, így nem kell újat generálnunk, valamint rengeteg nehézséget már alapból átugorhatunk.


Óriási sikere talán hihetetlenül komplex mivoltának köszönhető. Az egymásra épülő, komplex játékmenet, és a rengeteg választható küldetés teszi igazán színessé. Egyetlen hátránya talán pont a sok misszióban rejlik, ezek ugyan is egy idő után csak ismétlődnek. Ugyanazt a sárkányt kell ismételten levadászni, csak más a helyszín, és erősebb a bestia. Nagy sokára kapjuk csak meg az olyannyira látni kívánt új szörnyeket. De úgy vélem ez nem akkora probléma, és egyáltalán nem ront az élményen. Talán egy hangyányit monoton érzése lesz az embernek, de csak míg össze nem csap az ellenfelével. Higgyétek el, egy Rathiant huszadjára is jó érzés levadászni.


Összegezve, a játék igazán jóra sikeredett. Ajánlom bátran a kezdőknek, mert minden benne van, ami az előzőekben is volt, és ajánlom az öreg vadászoknak is, mert azért tud még újat mutatni. Grafikailag hozza a formáját, semmi kivetnivalót nem találtam benne. A sárkányok mozdulatai jól kidolgozottak, nem darabosak, a karakter, és fegyverei szintén nagyon szépek, sőt néhol a táj lenyűgözőre sikeredett. Csak nézzétek meg az őserdei pályát, vagy a sivatagban az éjszakai égboltot. Ritka az olyan játék, amely kiapadhatatlan élményforrást tud nyújtani, márpedig ez az! Az öreg vadásznak igazán elhihetitek, hiszen szinte bele van hegesztve a kis kézi masinámba. Jó szórakozást tehát, és ahogy a mondás tartja: jobb ma két Kut-ku, mint holnap egy Naruga!

7.
7.
billadama
Köszönöm nektek a gratulációkat. Igyekszem ezt a színvonalat tartani, vagy emelni. Egyébként nekem is ez a kedvenc játékom. Szinte bele van hegesztve a PSP-be. Jó játékot mindenkinek.
6.
6.
NECROSMOKE
--7--Kössz szépen,de én már ugy csináltam a MHFU-ban,hogy elejétől kezdtem 1 karit,én ugy sem unom ezt a gémet,szal.időt szakitok rá.



KÖSZ MÉG1X!!!
5.
5.
Tilla25
Hekko Necrosmoke! Két féleképen lehet átvinni az MHF2 mentést. 1. Ha teljesen átviszed az MHF2 akkor meglehet változtatni a karaktered minden tulajdonságát kivéve a nevét. A páncélokat nö/férfi szerint alakitja át, minden megmarad és csak az új küldetéseket kell megcsinálni. A másik amikor simma Unite mentést visszed át ez azt jelenti hogy a karaktered meg maradt és a nevét is meglehet változtatni de teljesen elejéröl kell kezdeni a játékot. A fegyverek és páncélok teljesen eltünek, a ládába csak a bogarak, kövek, gombák és további hasznos (szörnyhöz nem kötödö) dolgok maradnak meg. Ez mellett csak 100000 z és 3000 pokke pont áll rendelkezésre. A MHF2 mentésed úgyan úgy megmarad igy az MHF2-be bármikor vissza térhetsz vadászni.
4.
4.
NECROSMOKE
GRATULA A CIKED-hez!!!!igazán jó!Nekem ez a kedvenc gémem(gondolom már 1 pár MHF hírben észre vetted)

"Karakterünket természetesen átvihetjük az előző részből is, így nem kell újat generálnunk, valamint rengeteg nehézséget már alapból átugorhatunk."ezzel csak annyit akarok,hogy akkor a MHF2 mentést amikor átalakitja a MHFU-ba,akkor a MHF2 mentésed eltünik?Akkor csak a MHFU-ban használhatod azt a karaktert(MENTÉST)?



"jobb ma két Kut-ku, mint holnap egy Naruga!"ebben igazad van mert a KETTŐ közt van azért külömbség! :)

3.
3.
Jocilus
Jó lett a cikk.Nekem is tetszik! ;) De a játék annyira nem jön be...
2.
2.
Tilla25
Én is gratulálok, föleg az eleje lett nagyon élvezetes.
1.
1.
Ghost
Klassz cikk lett, gratula! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...