Lost Planet 2 Demóteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2009. augusztus 22.
Link másolása
Számomra hihetetlen számba megy, de a jelenlegi konzolgeneráció, amit valahol még mindig olyan újszerűnek, néhol kiforratlannak érzünk, eljutott oda, hogy az első legnagyobb címeknek (Lost Planet, Assassins Creed, Mass Effect, CoD-MW) immáron a második része is hamarosan megjelenik. A sort a legendásan jól sikerült Gears of War nyitotta és most elérkezett a Lost Planet ideje, de egyelőre csak egy rövidke demó formájában.
Emlékszem a Lost Planet több szempontból is mérföldkő volt a gémer múltamban; ez volt az első igazán nextgen játék, emiatt vettem Xboxot, emiatt vettem HDTV-t, ennek köszönhetem életem első igazán meghatározó multis élményeit is. Szóval sokat jelentett nekem, rengeteg időt töltöttem el vele és sok víznek kellett lefolynia a Dunán ahhoz, hogy végre valahára észrevegyem a hibáit. De még a mai napig is, ha berakom, nem győzőm az álkapcsomat a helyére rakni annyira durván megcsinálta a Capcom ezt a cuccot.  

Tavaly évvége felé felröppent a hír, majd később egy igazán meggyőző videó is arról, hogy már nagyban készül a folytatás, nem kell már sokat várni rá. Egyelőre itt van nekünk a demó, ami ráadásul egy igazán kerek képet ad arról, hogyan is fog kinézni az a bizonyos négy játékos co-op, mindenki kedvenc elveszett bolygóján.
 

Változások


Természetesen nem csak a bolygó felszínén és egészen egyedi módon a történetben estek változások, hanem magában a játékmenetben is. Mint azt gondolom már tudjátok, ezúttal nem Wayne kalandjait kísérhetjük és harcolhatjuk végig a folytatásban, hanem a sokak által kedvelt hókalózokét. Tekintettel arra, hogy a bolygó felszíne majdnem teljesen felmelegedett, nem kell többé szembenéznünk a vérfagyasztó hideggel, ettől függetlenül T-Energiára még szükségünk lesz, amit ezúttal kétfajta módon is fel tudunk használni. Első körben a bal ravasz és az „Y" együttes megnyomásával váltani tudunk a gránátunk és az eldobható T-Energia között, ami valószínűleg a kisebb ellenfelek ellen igencsak hatásos lesz majd, de jelen esetben nem sok hasznát fogjuk venni. A második igencsak fontos szerepe akkor lesz, amikor az életerőnk rohamosan lecsökken, ekkor ugyanis a „start" folyamatos nyomásával fel tudjuk tölteni azt, addig, míg van mivel természetesen. Tehát akárcsak az első részben, itt is nagyon fontos lesz gyűjtögetni az édes kis cukormáz (én csak így hívom) tócsákat.
 

Természetesen a VS-ek (lépegető robotok) terén is több változásnak lehetünk majd szemtanúi, azon kívül, hogy 10 év alatt sokat fejlődött a technológia és több új fajtával is meg fogunk ismerkedni, lesznek olyan VS-ek, amikbe egyszerre akár hárman is bele tudunk szállni -mondanom sem kell ezzel mekkora mókázás részesei lehetünk majd. Ezen kívül a hókalózok értenek a VS-ek javításához is, tehát bármikor képesek leszünk kiszállni belőle és az „X" folyamatos nyomva tartásával helyrepofozni azt.  
 

Sajnálatos módon, ellentétben a látványos videókkal, nem igazán láttam olyan egetverően nagy változást a grafika terén. Persze valamivel szebb lett, de ezt csak azok fogják észrevenni, akiknek beleégett a retinájába az első rész. Biztos vagyok benne, hogy ez a teljes változatban helyszínektől függően változni fog, de most így elsőre nem estem hanyatt. Ne értsetek félre, a játék nem csúnya, hiszen akár az első rész engine-jét is megtarthatták volna, az még mindig annyira durván jó, de az ígéreteknek egyelőre nem tettek eleget.
 

Maga a demó  nem áll másból, minthogy vagy egyedül, vagy pedig négyen közös erővel legyőzünk egy félelmetesen hatalmas szörnyeteget, amit a klímájában megváltozott bolygó termelt ki magából. Az élmény fantasztikus, a látvány döbbenetes, még ha nem is vettem észre olyan sok változást benne az elsőhöz képest, a hangulatról meg ne is beszéljünk, az mindig is csillagos ötös volt.  
 

Az egyedüli gondom a demóval az volt, hogy sajnos nagyon rövidkére sikerült. Viszont ez a pár apró változtatás a játékmenetben - gondoljunk csak az öngyógyító folyamatra -, egy teljesen új egyjátékos és többjátékos élményt fog nyújtani minden kedves rajongónak, a négyen végigtolható kampányról nem is beszélve. Biztos vagyok benne, hogy az elvileg év végén megjelenő Lost Planet 2 hatalmas siker lesz, és hogy egy újabb mérföldkőnek fog számítani a jelenlegi konzolgenerációban. Tűkön ülve várom már a megjelenést, remélem ti is!

Kapcsolódó cikkek

42.
42.
radko1010
#41: nem. pc-re és ps3-ra is

elvileg május 18.án
41.
41.
adriano28
ez csak xbox360 ra jön ki?

40.
40.
Krisz915
Remélem hogy ez nem olyan lesz mint az elsőrésze.A hülye fejemmel

megvettem Pc mikor nem is tudtam vele online játszani mert magyarországon nincsen live. -.-
39.
39.
ultradani
Nekem megvan a demó már vagy 20 -szor végigcsináltam :) és minden kalóznak más képessége van ez furcsa nem ?
38.
38.
Ca$h
Várjuk már 1000-rel...

Jöhetne máááá' !
37.
37.
responze
Ez ütősnek ígérkezik... tetszett a videó! ;)
36.
36.
17XxX17
4 személyes játék?Király!
35.
35.
Ca$h
Jaja... kőkemény köcsögök ezek a snow pirate-ek! =)
34.
34.
Hofi3
Ekkora fegyverekkel rohangálni :) Vicces. Jobb a csóka mint Schwarzenegger.
33.
33.
Giga0509
31:nagyon vicces vagy -.-
32.
32.
koffein
29: ja nekem ez volt a 2dik fiókom. De pl a Darket Days vagy micsodát nem is látom a listában mert a német liveon nincs fenn.
31.
31.
PACALT007
ezzel majd lehet sütögetni az Xboxokat, powered by 3led
30.
30.
Dentis 360
28:



:OOks majd kipróbálom jó lenne Bad Company-t nyomni neten.:)

Ja akkor lehet,hogy ott rontottam el,hogy nem boxon csináltam profilt hanem gépen azért nincs ingyen live-om? :)
29.
29.
Ca$h
Jaja, ezt meg lehet játszani, de asszem egy ip-ről csak háromszor... :(
28.
28.
koffein
24: Dentis csinálj még egy profilt azt 1 hónapig lesz ingyen goldod. èn is ezt csináltam épp és ki is tudtam probálni a demot meg a Section 8 demoját is
27.
27.
K.G.
27: Heh, ahogy a 2 is azt tette mi? Ugyan már.



A játék nagyon jó lesz. A demó valóban nyúlfarknyi, és jobban örültem volna egy multi bepillantásnak, de hát ez van.
26.
26.
Chavez
25:

majd a Fable 3 überel minden grafban is:D
25.
25.
Ca$h
dentis: :)))



optimus: nemtom, hogy lesz-e PC-re, szerintem demó nem, de a játék idővel tutira meg fog jelenni rá! ;)
24.
24.
Optimus Prime
Gondolom olyan hülyeséget ne is kérdezzek, hogy a PC-s demó mikor jön...

Már ha lesz PC-re. Az 1 még nincs, meg a demó alapján eszméletlen. Szerintem azt a grafikát nem lehet überelni.
23.
23.
Dentis 360
Silveresek a demot csak 26-án kapják meg igaz?Amugy nagyon jó a bevezető Ca$h!Eszembe jutott mennyi istenkirály játék van Xbox 360-ra!

Köszíííííííííí :))))))
22.
22.
xdtuning
Nagyon jó játéknak igérkezik így elnézve sajnos az 1el nem játszottam de megsezrzem azt megnézzük. Várjuk a gamet :D
21.
21.
Mast3rmind
19: Én tévedtem! Sry.



Xbox 360 Top Live Titles (based on unique users)



1. Halo 3

2. Call of Duty 4

3. GTA IV

4. Gears of War 2

5. Gears of War
20.
20.
Giga0509
19:khm...akarom mondani hittem,sry :D
19.
19.
Giga0509
12:igen? én azt hidtem a halo 3 az.
18.
18.
Ca$h
Próbáltátok már az első rész "extreme" fokozatát? Azóta se voltam képes még az első főszörnyet se megőlni annyira durva. Pedig 150G-s acsi jár érte... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...