Lips: Number One Hits

  • Írta: InGen
  • 2009. október 16.
Link másolása
Ahogy ezeket a sorokat írom éppen megérkezett kis hazánkba a ronda időjárás: undorító szélvihar, folyamatos mínusz 20 fok és jegesmedvék. Ebben a borzalmas, sötét helyzetben igazából valami nyár-szimulátor játék kellene, de amíg az el nem készül a Microsoft úgy gondolta, ha már úgyis mindenki a lakásba menekül a kibírhatatlan hideg elől, legalább legyen mivel elütni az időt.
Vége a kerti partiknak, vége a szabadban sütögetésnek, vége a teraszon hajnalig vízipipázásnak. Elkezdődött a benti házibulik ideje, s ma már ezek sikerének elengedhetetlen  kelléke valamilyen zenés konzoljáték, mellyel az egész társaság képes órákon keresztül szórakozni. A Lips megmutatta, milyen lehet egy igazi újgenerációs karaoke anyag, mely nem csak, hogy jól néz ki, ráadásul a hangunkon kívül még a testünk használatát is igénybe veszi a mozgásérzékelős mikrofonok segítségével. A Lips megjelenésekor csak egyetlen problémám akadt: az akkor már több éve hódító Playstationös Singstar olyan mennyiségű különböző dalt és stílust vonultatott fel, mely mellett egyszerűen eltörpült a Microsoft üdvöskéjének zenei választéka.


A fejlesztők később aztán az Xbox Live segítéségével egyre jobban felzárkóztak, s sorra pakolták fel és tették online elérhetővé a jobbnál jobb számokat. Mindenki
Ork-dal a Lipsben
Habár nem szorosan a Lipshez kapcsolódik, de érdekességként azért megemlíteném, hogy a Number One Hits számlistájában is feltűnő U Can't Touch This című  MC Hammer dal klipjében látható tánc alapján készítette el a Blizzard az orkok táncát a World of Warcraftban.
érezte, hogy ez egy ideig ugyan működhet ebben a rendszerben, de ahhoz, hogy a Lips igazán kompetitív maradhasson, sőt megelőzhesse vetélytársát, mindenképpen szükséges egy igazi újabb bolti kiadás megjelentetése. Így jutottunk el a Number One Hits piacra dobásához, mely a 40 új dalon kívül apró változtatásokat, fejlesztéseket hozott, habár ezek legtöbbje tényleg csak kozmetikai jellegű, vagy kényelmi újdonság.


Az egésznek persze úgy álljunk neki, hogy először is tegyünk elemeket a mikrofonokba, majd a játék elindítása után szinkronizáljuk őket a géppel. Mivel utóbbi művelettel eddig sokaknak gondja akadt, így a Hits rögtön felkínál egy részletes, képekkel illusztrált útmutatót a főmenübe lépés előtt. Nem egy bonyolult dolog egyébként: először röviden nyomjuk meg a mikrofon gombját mire az bekapcsol, majd tartsuk nyomva ugyanazt a gombot öt másodpercig, aztán pedig rögtön nyomjuk meg az Xbox szinkronizálóját (a kis cucc a memóriakártya slotok mellett) és készen is állunk! Amennyiben sikerrel jártunk, úgy a Live-os gamer picture-ünk mellett megjelenik a megfelelő színű mikrofon, így mindig tudni fogjuk ki melyikkel énekel.


A játék menürendszere és felépítése teljesen ugyanaz maradt, így ezúttal is a „Sing!" menüpontot választva érhetjük el a lényeget, vagyis a dallistát. A készítők egybe rámolták az alap Lips és a Number One Hits számait, így egy felületen láthatjuk az összes muzsikát, ami a birtokunkban van. Az új számlista kissé vegyes érzéseket keltett bennem, habár a készítők szempontjából teljesen érthető és logikus a válogatás. A választék egy részének egyértelműen a Singstarhoz történő felzárkózás volt a célja, így végre bekerültek olyan klasszikusok, mint a Karma Chameleon, MC Hammertől a U Can't Touch This, vagy a How You Remind Me  a Nickelback muzsikusaitól. Az anyag másik fele igazi hiánypótló cucc, amiért hatalmas köszönet a fejlesztőknek! Olyan hihetetlenül jó számokra gondolok itt, mint LL Cool J-től az Around The Way Girl, vagy a 2Pac, Dr. Dre és Roger Troutman előadásában megszólaló California Love - amelyért egyébként az elhunyt legendás rappert posztumusz Grammy-díjra is jelölték.
LL Cool J, a hip-hop úttörője
A legendás amerikai rapper LL Cool J (a rövidítés feloldása: Ladies Love Cool James) egyike azon kevés hip-hop sztároknak, akik több mint húsz éven keresztül folyamatosan sikeresek tudtak maradni. Az 1987-es Bigger and Deffer albumán megjelenő I Need Love című számb vált az egyik első nagy rap-slágerré az Egyesül Államokban, s Cool J a rá következő két évtizedet a műfaj népszerűsítésének, a fiatal tehetséges előadók támogatásának szentelte. Folyamatosan szerepelt különböző filmekben és sorozatokban is, legutóbb a House-ba és a 30 Rockba ugrott be egy-egy epizód erejéig, de feltűnik majd az induló új NCIS sorozatban, az NCIS: Los Angelesben is.



Aztán ott van a válogatás harmadik fele, ami egyszerűen „csak" frankó partiszámokból áll. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok házibuli fénypontja lesz Aqua-tól a Barbie Girl, Bob Sinclairtől a Love Generation, vagy éppen a Disturbia a gyönyörű Rihannától. Mivel hozzánk a kelet-európai verzió érkezik, így persze ezúttal sem maradhatott le a tortáról a tejszínhab, az i-ről a pont, mint fény a vaksötétben, úgy érkezik meg az egész soundtrack megkoronozására a világhírű (?) osztrák sztár (??) Dj Ötzi a Hey Baby című legújabb sikerével (???). Az úriember fergeteges zenei stílusa már az első Lips kiadványban lehengerelt mindenkit, akkor az Ein Stern néven futó klasszikussal kínozta hallószerveinket, ráadásul német nyelven. Mielőtt azt gondolnátok, hogy az angolra váltással párhuzamosan az úriember némi fejlődést mutatott fel, rögtön el is kell oszlatnom ezt idilli képet, sőt, mivel most még értjük is szöveget, sokkal komolyabb az okozott fizikai fájdalom. Vissza a német Dj Ötzi számokat!


A játékmenet alapvetően ugyanúgy zajlik, mint eddig, célunk továbbra is hangmagasságot jelző csík minél pontosabb eltalálása, s ezáltal minél több pont megszerzése. Mikor elértük a megkívánt pontmennyiséget a mikrofonok
Hey there Delilah
Érdekes, hogy Plain White T ezt a dalt eredetileg egy teljesen ismeretlen lánynak írta, akivel egyszer véletlenül összefutott egy New York-i koncerten. A nóta aztán meghódította az amerikai billboard top 100-as listájának első helyét és közel egy éven keresztül ontották magukból a rádiók éjjel-nappal. A számot sok kritikus minden idők egyik legjobb szerelmes dalaként jellemezte, mely annyira univerzális, hogy mindenki szívét megérinti.
mozgatásával aktiválhatjuk a „star power"-t, ezzel még több pontot bezsebelve. Újdonságként a fejlesztők már beépítették az új Xbox-avatárokat is, így sokszor a saját kis figuránk mutatja nekünk, milyen mozdulatot kellene végrehajtanunk a mikrofonnal. Kibővült a kontrollerről leadható különböző kis zajok, hangszerek listája is, így most már az is egészen korrekt szórakozásban részesülhet, aki nem énekel. A joypad különböző gombjait használva ugyanis előcsalhatunk többféle közönség-ujjongást és tapsvihart is, ezzel biztatva kornyikáló bajtársainkat, s persze fokozva a hangulatot. Szintén jó ötlet, hogy a készítők átvették a Guitar Hero 5 egyik nagy újdonságát, miszerint szám közben is bármikor beszállhat a többi játékos. Ennek megfelelően itt egyszerűen csak meg kell ráznunk az éppen pihenő mikrofont, akár a szám közepén is, s máris tolhatjuk neki teli torokból.


Összességében úgy gondolom, hogy a Lips: Number One Hits a karácsonyi- és újévi-szezon nagy sikere lehet, ha nálunk nem is, de külföldön mindenképp. A Lips technikailag már mérföldekre elhúzott a Singstartól, s most végre dalválasztékban is felveszi vele a versenyt, a hangulatáról nem is beszélve. A vele együtt érkező mikrofonok pedig kompatibilisek gyakorlatilag minden X360-as zenei játékkal, úgy mint a Guitar Hero-sorozat, a Rock Band, vagy akár a Disney Sing It! Nem tudom miként lehet egy ilyen játékot pontozni, úgyhogy én odabiggyesztek valami véletlenszerű számot az értékelődobozkába, Ti pedig ha szeretitek a stílust, ne habozzatok és vegyétek meg!

19.
19.
thinkEdem
benoa: azt még nem próbáltam, majd lehúzok egy demot, de elvileg a GH:World Tour utáni részekkel kompatibilis - viszont nekem csak a GH:World Tour van meg...
18.
18.
thinkEdem
A Guitar Hero: World Tour-al nem kompatibilis a mikrofon (előreláthatólag nem is lesz); a GH: Metallica-val csak content patch után, ha jól tudom (a demoval nem megy); a GH greatest hits már támogatja (a demo is). Rock Band-ekről nem tudok nyilatkozni, de mintha az RB1-el nem menne, csak a későbbiekkel...
17.
17.
X-Master
#17: Én hallottam róla, mikor még német Viva volt, akkor asszem láttam is.A régi szép idők!! Amikor még napközben is ment a metál.

Kedvenc zenekaromat a Static-X et is a német viván láttam a nagymamámnál.Csak lestem, hogy ez meg milyen zene. ez volt 2001-ben asszem a Cold-ot meg a Black and White-ot is ott láttam először.

Hát elsőre se volt rossz de évek kellettek hogy feldolgozzam az élményt.Aztán 2003-ban mikor megjelent a Shadow Zone akkor jöttem rá hogy ez a világ legjobb zenéje, azóta is a kedvencem, minden album megvan eddig.



Bocs hogy így elkanyarodtam, de aktuális a téma hogy sajnos a mai játékokban nem adnak a jó zenére, és van sok hatalmas zenekar akik eltűnnek a süllyesztőbe, pedig még mindig léteznek és jó zenéket csinálnak.mindenhol a nyálas , emós meg diszkós szarok mennek.
16.
16.
Daks
és DJ Ötzit senki sem?
15.
15.
Turley
az eddigi kommentek ehez a teszthez,mind mehetnének a kukába kb.
14.
14.
gamerplayer
fffúúújjjj Tokaji Hitel XDXD
13.
13.
Diego1994
Azért szerintem nem olyan borzasztó a TH.

Egyébként pedig nem a TH-ról kéne beszélni, hanem magáról a játékról.

Fölösek ezek a megjegyzések szerintem.
12.
12.
Doc.
az,p*csahiszti ez az egesz th laz
11.
11.
Horvi14
11: engem elszomorít XD
10.
10.
Doc.
hjaa toki hotel...mindig megmosolyogtat ha rajuk gondolok :)

a
9.
9.
bledzer
TOkio fotel... övön aluli XD
7.
7.
K2 The Highest
7: De el kell ismerned, hogy igaza van:)
6.
6.
Giga0509
6:Dehogy.Csak nem tetszett az 1-es üzenet.Annyira...annyira gyerekes,vagy nem tudom hogy mondjam.Engem az ilyenek idegesítenek...
5.
5.
Mathia$
4: giga csak nem szereted őket? :D
4.
4.
K2 The Highest
4: Nincs?? Akkor az talán jó lesz majd:)
3.
3.
Giga0509
3:Az alap Lips-be nincs TH.
2.
2.
K2 The Highest
1: Veled vagyok testvér:) Pusztuljanak...

Am anyámnak akartam venni egy Boxot és egy LIPS-et, de, ha ilyen Tokiogenyó is van benne akkor inkább veszek neki valami mást, mert nem akarom hallgatni a TH-t...jah ez a gyülölet teljesen SZVSZ
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...