Band Hero

  • Írta: Daks
  • 2009. november 7.
Link másolása
„Fiúk, gyertek gyorsan! Kiárusítás van a pipere osztályon! EMBEREK! Kiárusítás van a pipere osztályon! Jaj nekem, gyerünk! Oh, milyen tüneményes cipőt találtam magamnak. Igyekezzetek, a pláza hét óra múlva bezár. Jaj, hogy miért nem lehet a plázában lakni...”
A metroszexualitás nem bűn, de ahogy a 7. 08-as South Parkból megtanultuk már, rossz kezekben valóságos emberiség elleni fegyver is lehet. A gay-kultúra most a gitáros játékokat is utolérte, Axel Steel hátrazselézte a haját, Izzy Sparks csőnacit húzott, Casey Linch melíroztatott, Johnny Napalm rózsaszín szatén pulcsit vett, a Black Sabbathot pedig kitúrta a Culture Club és a Village People. Oda a sörszlopáló, lázadó rocker hangulatnak, melegedik a Guitar Hero, a Band Herót pedig ezennel önhatalmúlag átkereszteljük Gay Heróra.
 

A Band Hero (akarom mondani a Gay Hero) a Guitar Hero sorozat legújabb tagja, mely hátat fordítva az eddigi játékok szeretett és jól bevált stílusának, ezúttal a Viván felnőtt popzenefaló fiatalokat kívánja meghódítani. Itt nincsenek headbangerek, a szöges bőrdzseki is a múlté, a színpadot rágógumisztárok és egyslágeres tiniribancok özönlötték el, csoda hogy a Jonas Brothers és a Tokio Hotel kimaradt a felhozatalból. De ne temessük még előre a játékot, lássuk mire is számíthatunk, ha a konzolunkba erőszakoljuk a kis műanyag korongot.
Történelem
A Guitar Hero sorozat 2005 novemberében indult útjára Playstation 2-n. A játékot 2007-ig a Harmonix fejlesztette, a csapat az Activisionnel való szakítás után pedig megalkotta a Rock Bandet,  mely az első zenés játék volt, amiben nem csak gitározni, de énekelni és dobolni is lehetett. A GH-ban ez a rendszer csak a 2008-as World Tourtól érhető el.
 

A játékmenet teljes mértékben a Guitar Hero 5-re épült. Lehet gitározni, basszusozni, dobolni és  énekelni, illetve csapatunk hangszereitől és érdeklődésétől függően ezek bármilyen kombinációját kipróbálhatjuk. Az éneklés a hagyományos karaoke szabályait követi, gitározáskor és doboláskor pedig a felénk suhanó, különböző hangokat rejtő színes pöttyöket kell eltalálni kontrollerünk segítségével. A részletekkel nem untatnék senkit, minden egyes Guitar Hero és Rock Band cikkünkben untig ismételjük a játékszabályokat, térjünk inkább a lényegre!
 

Igazi házibuli kiegészítőként a játék egy party play móddal kezd. Berakjuk a lemezt, a számok pedig automatikusan elindulnak, nekünk nem kell semmit nyomni, a játék egész estére biztosítja a hangfalakba valót. A lényeg, hogy bármikor bármelyik hangszerrel becsatlakozhatunk a játékba, akár a zene közepén is nekiállhatunk dobolni vagy gitározni, csak a start gombot kell megböknünk a kontrolleren. Ezt a módot már az előző részben is szerettük, nem kell egy külön ember, aki foglalkozik a vendégekkel, és mindig berakosgatja az analfabétáknak a zenéket.
 

A menübe belépve az előző  részből már megismert training, competitive, quickplay és career módok fogadnak minket, melyből -mint mindig-, ezúttal is az utolsó
A legjobbak között
A Guitar Hero sorozatból eddig 25 millió darabot adtak el világszerte, mely nem kevesebb, mint 2 milliárd dollárt hozott az Activision konyhájára. A Guitar Hero a világ harmadik legsikeresebb játéka, közvetlen a Mario és a Madden NFL után.
érdemel némi magyarázatot. A kampány ezúttal is a csillaggyűjtögetésre fókuszál, minden szám után kapunk pontokat, és ha eleget összegyűjtöttünk belőlük, akkor sorra elérhetővé válnak az új, friss számokat tartalmazó helyszínek. Ezen kívül megtalálhatóak a hagyományos, különböző hangszereket megcélzó challenge kihívások, melynek keretein belül csak akkor jár elismerés, ha mondjuk elérünk egy adott pontmennyiséget, vagy például ha minden gitárszólót hibátlanul eljátszunk a számban.
 

A Gay Hero már a menüben melegszik, minden rózsaszínbe és babakékbe öltözött, a menüpontok diszkós betűtípussal íródtak, ami így a The Ballad of Gay Tony után még aránylag hangulatos is, ám amint meglátjuk a zenei felhozatalt, azonnal elmegy a kedvünk az egésztől. A popzenei irányvonalat Jesse McCartney, Robbie Williams,  Aly & AJ, Taylor Swift, Hilary Duff, Lily Allen, Nelly Furtado és a Spice Girls képviseli benne, míg a rockzenét olyan borotvált tökű tini garázszenekarok szolgáltatják, mint az The All-American Rejects, a The Airborne Toxic Event, a Santigold, a The Kooks, a Yellowcard vagy a The Last Goodnight. De hogy ne legyünk ennyire homofóbok, megemlítendő még az általam csak „majdnem rock" kategóriának nevezett Evanesence, No Doubt, Maroon 5 és Snow Patrol csoport is, illetve ott van Janet Jackson, a Jackon 5, a The Rolling Stones, vagy éppen David Bowie, akik egész tűrhető, olykor már jónak is nevezhető számokat játszanak. A felhozatalban akad még Carl Douglas: Kung Fu Fighting, és Roy Orbison: Pretty Woman is, a legkeményebb viszont a Culture Club, a The Turtles és a Village People trió, ők igazán illenek a játék szellemiségéhez!
 

Érdekesség, hogy a karrier során játszható karakterként feltűnik Taylor Swift, a Maroon 5-ból ismert Adam Levine, továbbá az egész No Doubt zenekar is, illetve mint korábban, a beépített karakterkészítőnek köszönhetően ezúttal is alkothatunk saját, teljesen testre szabott embert. A zenészként még használhatjuk az Xboxos avatárunkat is, aki viszont talán egyedül a multiplayerbe tud csak színt vinni, oda is csak akkor, ha mindenki a saját emberét választja.
 

A teljes bundle set ezúttal is egy darab gitárral, egy dobbal és egy mikrofonnal érkezett. A gitárt a Guitar Hero 5-ből örökölte meg a csomag, a dob viszont teljesen
A jövő
Az Activision és a RedOctane levédette a Guitar Villain, a Drum Villain, a Keyboard Hero és a Sing Hero címeket is, így könnyen lehet, hogy ezek is saját játékot kapnak. A korábban rebesgetett Drum Heróból viszont már nem lesz semmi, azt a játékot egész egyszerűen beolvasztották a World Tourba.
megújult, ezt pedig kivételesen nem az amcsik, hanem végre mi, európaiak élvezhetjük először. Az elosztása hasonló a World Touréhoz, ezúttal is három kör alakú dob, és két felső cintányér kapott rajta helyet, a változás viszont a részletekben rejlik. Az érintőfelületek kiemelkednek a keretből, így könnyebb eltalálni őket, míg a tányérok immáron nem háromszög, hanem kör alakúak lettek, jobban hasonlítva az igazi hangszerekhez. Ha a Logitech méreg drága Wireless Drum kontrollerét nem számítjuk, akkor jelen állás szerint ez a most kapható legjobb dob kiegészítő, úgyhogy aki gondolkozik egy ilyen beszerzésén, az most cselekedjen!
 

Az achievementekre többnyire nem szoktunk kitérni a tesztek során, de most van egy olyan jópofa díj a játékban, melyet muszáj megemlítenünk. Összesen húsz secret acsi van, melyek mind egy-egy számot rejtenek magukban, és ha ezeket mind megtaláltuk, és legalább 98%-ra eljátszottuk, akkor megkapjuk a Treasure Hunter névre keresztelt díjat is, ami nem kevesebb, mint 490 G-vel ajándékoz meg minket. A feladat persze nem könnyű, mert a rejtett acsik nem árulják el, hogy melyek ezek a számok, viszont van hozzájuk segítség: a szám címét noha kicsillagozzák, de több betűt is megadnak belőle, úgyhogy egy kis agyalással nem nehéz rájönni a megoldásokra!
 

Immáron több mint másfél  éve játszok Guitar Heróval, azóta mindegyik játékot kipróbáltam, még a Rock Band Track Packeket is, de ez valahogy mindennek az alja. A Gay Hero csak a GH5 profira sikerült copy-paste játékmenete miatt érdemelte meg a tőlünk kapott pontot, a zenei felhozatala viszont egyenesen csapnivaló. Olyan számok vannak rajta, hogy nem egyszer majd' lecsukódott a szemem gitározás közben, egyáltalán nem lehet zúzni rájuk, ez egy teljesen más világ, mint amit eddig megszoktunk a sorozattól. Gay Hero, buzi-e vagy?

52.
52.
Grand Hustle President
Érthetetlen förmedvény egy valószínűleg homofób, nemi identitás zavaral küzdő tinédzsertől.
Ez a "cikk" nem méltó ehhez az oldalhoz!
51.
51.
edichil
Hello mindenkinek!

Egy kis használati útmutatót szereznék kérni!

Ismerősöm is megvette ezt a játékot, de nem igazán ért hozzá,és engem kért meg hogy segítsek neki ,de énis elakadttam vele soha nem volt ps3,én inkább gépezek ,a ps3-ban elinditom a játékot mikor be szeretném állítani a hangszereket vagy a szereplőket csak a mikrofon ismeri fel a program hiába van csatlakoztatva a gitár és a dob is nem ismeri fel őket, és nem tudom mit lehetne tenni , regisztrálni kell valahol vagy valami nem stimmel, vissza mentünk a media markt ba ugyan ott nem hozzáértő emberek voltak és csak annyi választ kaptam kalibráljam be , ha valaki le tudná nekem írni lépésrő lépésre hogyan kell beállítan azt nagyon megköszönném !
50.
50.
zgreen
szentem az Evanescence jo egyuttes
49.
49.
bledzer
Nehogy azt gondoljátok hogy nem ismerem a házibuli fogalmát, csak ameddig nincs saját házam meg pénzem hogy minden buli után renováljam a kérót addig szó sem lehet róla. Na meg azzal semmi sem ér fel mikor pár ezer watt duruzsol meletted, fények, strobo, és csajok minden mennyiségben, bár ez izlés dolga. Na meg nemtudom de az olyan diszkok ahol viva tévés zenék szólnak távolról elkerülendőek. Nektek ha tetszik akkor hajrá de én körberöhögném saját magam ahogy a tv elött vodkázva karaokezok:))
48.
48.
ZeWa
42#: nem mintha nem erre céloztam volna...Én pl egyszerre tanulok gitározni, de a Hero sorozatot is nagyon szeretem. Félreértettél engem:P

43#: Azért azt nem mondanám hogy a nyugatiak ellnyálasodottak(van ilyen szó egyáltalán?). Meg mint mondták nem csak az a party hogy ha discoba megyünk. Meg ha most ezzel az a gond hogy ..túl fiatalos, buzis" akkor mit keres itt a disco? Oda pont azok járnak akik Viva-t néznek és oda vannak az ilyes zenékért.



38#: arra hogy ha ilyen e-mail címed van, valószínű hogy az ilyen játékok nem a Te műfajodba tartoznak.
47.
47.
Quent1n
#43: Azt hiszem az utánad következő kommentek neked is felvilágosítást adtak. Tessék nyitottabbnak lenni. Simán lehet egy fasza házibulit csapni ilyen gammákkal, csajok, pia, karaoke, dob, gityo stb. Olcsóbb és sokkal hangulatosabb mint egy discoba, vagy nagy partyn a sok vadidegen közt nyomulni. Szerintem. De tiszteletben tartom, hogy te másképp látod. Természetesen vannak nagyon jó partyk ettől függetlenül.
46.
46.
DanielRock
nekem már a trailer is gyanús volt xDD
45.
45.
Mazlee
Szombaton tartottam otthon egy GH/RB murit. 3 csaj 3 pasi.



dob, 2 gitár, mikrofon, nagy tévé, erősítő hangfalak sok pia meg miegymás.





No hát mindegyik lemezen találtunk jó számokat, de ez a BandHero senkinek sem tetszett igazán. Pedig a hat emberből 2 szereti csak igazán a rockot!!!



szerintem most a Lego RB a legpartysabb.
44.
44.
Batri
#43: házibuliról még nemhallottál? egy ilyen játék fel tudja dobni a hangulatot...
43.
43.
bledzer
Zewa ha az ember partyzni akar akkor elmegy egy joo kis klubba. Ettől ahogy látom a trailerben is a haverokat bulizni az elnyálasodott nyugatiak jutnak eszembe akik nem mernek elmenni valóban is partyzni mert jajj ot cigi füst van ott berugott betépett emberek vannak, inkább otthon a fotelen ugrálnak. Ez a party játék kicsit olyan mint a 3d sex villa.
42.
42.
Quent1n


ZeWa :



"Egyébként meg előh lehetne venni a témát hogy mi értelme ezeknek, ha valaki zenélni akar vegyen igazi gitárt és fogadjon tanárt mellé..."



Elő lehetne venni a témát de nagy hülyeség lenne ugyanis ez egy partyjáték. Fogadhatsz te akármien tanárt ezek közül sok számot ilyen partyfeelingel soha a büdös életbe nem fogsz eljátszani valszeg. Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez egy partyjáték. Arra való, hogy összehozza a haverokat egy jó kis ökörködésre, és közben még jó zene is szól. Hidd el a gamerek 90%a nem gitározás helyett játszik ezzel. És akkor a dobról nem is szóltam. Nem tudom egyesek miért úgy fogják föl, hogy aki ezzel játszik az azért teszi mert hülye a zenéléshez és ezzel akarja kiváltani. :S
41.
41.
bledzer
Ez a játék tipikusan azoknak a kölyköknek készült akik bele estek ebbe e tokio fotel lázba. A divatért meg a pénzért mindent de ez akkor is szánalmas
40.
40.
SWBF2
Hát, igen, ez nem Daks játéka.
39.
39.
Aramisz93
#38: Akinek ilyen az e-mail címe vagy most ezzel mire akartál célozni?:D
38.
38.
ZeWa
Alapból, ez a játék nem olyanoknak készült akik értékelték.Nyilván nem olyan ember akarna ezzel játszani mint akinek pestis93@freemail.hu. Ha valami nekünk nem jön be akkor azt hagyuk másoknak, a Band Hero-t meg a teljes bundle-t küldjétek el nekem:). Egyébként meg előh lehetne venni a témát hogy mi értelme ezeknek, ha valaki zenélni akar vegyen igazi gitárt és fogadjon tanárt mellé...
37.
37.
ThomasKoller
Volt egy rész amiben nem igy volt...(outbreak 2 asszem) És ez az irányítás mindig is fos volt...Amugy meg a pontozással kapcsolatban jött ide!!!!!!

És amugy tényleg egyre színvonaltalanabbak a zeneiműsorok...Nem is nagyon megy rajtuk zene...csak leszbik ,buzik , metrok ,biszexek...
36.
36.
Mortician
#33: És most, hogy jön ide a Resi 5? Mi a baj az irányítással? Az, hogy csak egy helyben állva lehet lőni? Mindig is így volt.
35.
35.
Aramisz93
#33: Már megbocsáss, de a Viva nem gay. a Viva szar. kurvaszar.



ez a cikk meg kurvajó. A Tracklist meg szerintem nem olyan nagy gáz. Annyi guitar hero rész van már, hogy mindeki megtalálja a hozzá legjobban passzolót szerintem.
34.
34.
InGen
Hajjaj, van itt minden, GH vs. Resident Evil, még a végén Svarci is jön!



Kicsit higgadj le, és játsz azzal, amivel szeretnél, értékeléstől függetlenül :)
33.
33.
ThomasKoller
Hát ez a cikk elég ratyi...Raty-e vagy??:D

Én is játszottam már elég Guitar Heroval és nekem hiányoztak a szerinted VIVA "gay" számai...Szeretem a Rockot ,de ezeket a populárisabb számokat is szívesen eljátszom/szanám!!World Tourral játszottam a legtöbbet,egész jó volt a tracklistje,nekem jobban tetszett mint a Greatest Hits-é ,mégis sztem jó,hogy ilyen Guitar Hero is van!!

Mivel party játék ezért sztem kijelenthető,hogyha lányok is játszanak(és nem kuki party),akkor ők szívesebben fognak ezzel játszani,vagy a Lips-sel,minthogy a Metallicával(ami egyébként nagyon jó)! Party játékban egyáltalán miért baj,ha bulisabb számok is vannak???:D Ez a 6 pont eléggé béna... Hívj át pár lányt próbáld ki velük és sztem min. 9 pontot adsz rá!!! És ezt most csak úgy írom,mert csináltam már házfalrengető Guitar Hero bulit...Más kérdés,hogy volt mikor éjfélkor beadtam a kulcsot:D...De a lányok pl. tényleg jobban díjazták a Lips tracklistjét!!!

Amugy meg jólenne már egy Punkos Guitar Hero!! Annak örülnék a legjobban!! Sőt pár Hollywood Undead szám se esne rosszul:D!!

Ugyh összeségében én örülök,hogy kijött ez a Hero, és különben is edzésre ha lejön egy-egy kemény rocker csávó,azokról derül ki legelőbb,hogy mekkora puhapöcsök :D:D vicces :D Ugyh én nem gayezném le a Vivát addig amíg a rockerek nagyrésze ilyen,amilyen!!

(tisztelet a kivételnek)

Na sorry a hosszú levélért,de tényleg nem értem mi ez a 6pont:D vicc az egész... Míg mondjuk egy Resident Evil,aminek még az irányítása is direkt sz@rra van megcsinálva 9pontot kap... És ezt sem csak ugy mondom mert a 4 nagy kedvencem volt..és reméltem,hogy a következő részre kijavítják ezt a drabális hibát...de nem..mégis egy irányíthatatlan játék 9pontot kapott(ha jól emlékszem:D:D),és azt sem mondhatni,hogy horror irányba nagy fejlődésen ment át..Inkább az a 7, 7.5 pont!!(amugy most valaki leírja,hogy tök jól tudja irányítani,gratulálok,mert én is,de akkor is irritál az egész...)

Na várom a reakciókat:D Kicsit eltértem a témától:DXD
32.
32.
Obi1
A Stones az a rockistenek zenekara, a Metallica kiscsirke hozzájuk képest. Nem csak "olykor jó számokat is játszanak". De Bowie szintén etalon. :)

Szinte egy lapon emlegetni őket a Jonas Brothers-el hát na..
31.
31.
InGen
működni működnek, csak live-ra nem tudnak felmenni :)



hát, én egy kis TV hangszóróján nem Lipseznék, szóval szerintem inkább hagyjuk :DD
30.
30.
tjames
#28: Ott kezdődik, hogy ÁRAM! :) Ha az van (márpedig hosszabbítóról minden van) akkor 55cm-es TV-t tudok vinni! Hangfalak? Akkor már erősítő is kellll..... a TV hangfalai nm elegek? Tudom persze hogy az túró.... de erősítőt csak nem viszek! :)

X360 sem lehet akadály ;) Egy bannolt, de működőképes gépet kell szerezni zúzás céljára ozt okés. Vagy a mostani bannhullámban érintett bannolt gépek utána már offline sem működnek????
29.
29.
Textmanus
Nem tudom, de szerintem a Wow a legsikeresebb játék... Már ami a bevételt illeti...
28.
28.
InGen
#26: tévé, xbox, hangfalak, a többit tudjuk hozni mi :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...