Battlefield: Bad Company 2 Multiplayer demóteszt

  • Írta: Daks
  • 2010. február 3.
Link másolása
A Bad Company a háború egy lazább arcát mutatta be nekünk. A játék mentes volt mindenféle drámai fordulattól, nem közvetített semmilyen mélyebb üzenetet, az egész csak arról szólt, hogy néhány tökös amerikai katona hangos kurjongatások közepette szétrúgja az oroszok seggét. Az újabb kalandokra márciusig sajnos még várnunk kell, néhány nappal ezelőtt azonban megjelent a játék multiplayer béta demója, melyet persze azonnal le is teszteltünk nektek.
Az ingyenes változat helyszínéül egy Port Valdez nevű alaszkai ipari kikötő szolgál, melyet Rush játékmódban vehetünk birtokba. A feladat rendkívül egyszerű, az egyik csapatnak meg kell védenie a területet, míg a másiknak be kell törnie oda, hogy felrobbantva minden fontos objektumot, megbénítsa az ellenséget.
 

A háborúba kétféle módon csatlakozhatunk. A quick match gombra nyomva a játék automatikusan berak minket egy éppen futó, szabad szerverre, míg a play with your friends egy baráti gyülekezésre szolgáló lobbi szobát nyit meg előttünk. Ha megvagyunk, akkor jöhet a következő lépés: döntenünk kell, hogy a karakterünk milyen osztályba kerüljön. Az assault a hagyományos tengerészgyalogost képviseli, a felszerelése egy AEK-971 Abakan géppuskából, egy pisztolyból és egy késből áll, a szerepe pedig nem más, mint a lehető legtöbb ellenség lepuffantása. Az engineer ennél egy kicsit komolyabb feladatot lát el, a speciális felszerelésének köszönhetően ő ugyanis képes megjavítani a sérült járműveket, és van nála egy páncéltörő is, cserébe viszont csak egy kis kaliberű 9A-91 Avtomat géppisztolyt vihet magával, ami bizony nem a legjobb társ a harcmezőn. A medic PKM-LMG stukkere szintén csak önvédelemre jó, de cserébe kap egy profi újraélesztő készüléket, míg a recon az igazi kemperkirály, ő ugyanis távcsöves M24 puskával száll be a harcokba.
 

A Battlefield: Bad Company 2 teljes verziójában minden osztály egyenként hétféle elsődleges fegyverből és tizenöt egyéb pisztolyból, illetve sörétesből tud majd választani. De ennél érdekesebb az a sok felszerelés, melyet a stukkerek mellett még magunkkal cipelhetünk. Az assaultnak van például töltényládája, ami a fedezék mögé elhelyezve automatikusan feltölti a katonák tárait, továbbá a gépfegyverére vehető még kés, illetve a teljes verzióban füstgránát-vető és shotgun is kiegészítő is. Az engineer taposóaknával, vagy különböző rakétavetőkkel szerelkezhet fel, az orvosnál a defibrillátor helyett lehet hagyományos medic kit is, míg a távcsöves ember mozgásérzékelős riasztóval egészítheti ki a fegyvertárát. Ez utóbbiak csak a teljesben lesznek aktívak, csak úgy mint a speciális kiegészítőnek számító lézeres célzó, távcső, golyóálló mellény, tölténytár, illetve járműfejlesztő eszköz is.
 

A védő csapat az épületekben kezd, míg a másik ejtőernyővel érkezik meg a kikötőhöz vezető úton felállított táborba. A harc a klasszikus gyalogos rohammal indul, de természetesen van járműhasználat is, feltéve, ha a korábban landolók még nem vittek el mindent a garázsból. A leggyorsabban a kis quaddal tudunk közlekedni, de található még a pályán harckocsi is, a legütősebb viszont egyértelműen a tank, melyet az RPG-n kívül semmi se állíthat meg. A béta demóban sajnos csak három-négyféle járművet próbálhatunk ki, de lesz még több különböző terepjáró, helikopter, motorcsónak, és annyi páncélozott lánctalpas harckocsi, amennyit csak el tudunk képzelni.
 

A meccsek hangulata egyszerűen fantasztikus. A pályán folyamatos a mozgás, mindig van valami robbanás, halljuk, ahogy a katonák kiabálnak egymással, és azt is, mikor a golyók elsüvítenek a fejünk mellett. A környezet él, a robbanások hatalmas lyukakat ütnek a falakba, a szél fújja a havat, néha elrepül felettünk egy helikopter, és látni azt is, ahogy a légvédelmi ágyúk feketére festik az eget. De a legjobb a rombolás: ha sikerül szereznünk egy tankot, akkor egy pillanat alatt le lehet bontani a fél kikötőt, nem számít ha valaki fedezékbe bújik, egyszerűen lerobbantjuk előle a házat, és már vége is szerencsétlennek.
 

A pálya felépítése nagyon egyszerű lett, az első két bekapott headshot után szinte már otthon is érzi magát az ember. Gyakorlatilag face to face harcokat vívhatunk benne, de egy kis kerülővel van lehetőség taktikázásra is. Ha ügyesek vagyunk, és nem lőnek ki minket a quad üléséről, akkor az ellenség háta mögé is befészkelhetjük magunkat, bár jó tudni, hogy van kill cam, így az áldozataink láthatják, hogy honnan lőttünk.
 

Ha lenyomtunk két tucat meccset, és még nem fáradtunk el, akkor érdemes ellátogatni a főmenü  my stats részébe is, melyben részletes statisztikákat találhatunk az eddigi játékunkról. Itt láthatjuk a rangunk aktuális állását, a különböző karakterosztályokban szerzett tapasztalati pontjainkat, hogy milyen fegyvereket használtunk eddig, mik a kedvenc járműveink, és persze, hogy hány embert öltünk meg, és mi magunk mennyiszer taknyoltunk el. Lapozva megszemlélhetjük még a kitüntetéseinket, a megölt ismerőseink listáját, a járművek részletes statisztikáit, illetve magát a leaderboardot is, ahova a legjobb lövészek kerülnek fel.  
 

A Bad Company 2 demó változata Xbox LIVE Gold előfizetéssel letölthető a Marketplace-ről, vagy ha sikerült a PC-s verzióhoz béta kulcsot szerezni, akkor csak fel kell keresni a hivatalos oldalt, és már indulhat is a móka. A Playstation 3-as demó február 4-től érhető el Európában, a próbát azonban nem érdemes nagyon halogatni, hiszen az Electronic Arts emberei február 25-én letiltják az ingyenes változatokat.

Kapcsolódó cikkek

72.
72.
nagyonfaya
nemtudom miért kéne fikázni... én elég sokat játszottam Cod2mw-vel és az mw2 vel multiba, de ez a bbc2 kenterbe veri mindkettőt összeadva. jelenleg pc-n nyomulok, de ha lehetőségem nyílik rá, akkor xbox-on vagy ps-en is kiprobálom. egyébként a cikkhez gratulálni tudok, rettentő sok videot néztem youtube-on, persze angolul, és ott is hasonlo élményeket mondanak el róla. akinek nem tetszik maga a játék, akkor az nem férfiember, aki valaha is volt/akar lenni katona.
71.
71.
mnmn1
#73: nyugi...nyugi nemsokára ;)
70.
70.
CJgabor
de nem igaz hogy nem vagytok képesek egy rohadt kritikát írni a BC2ről, és NEM A BÉTÁRÓL! B***MEG
69.
69.
Kisden
Sztem ez a game lehet verni fogja a COD:MW2-őt pár dologban.

És még szerintem a legújjab Meadl Of Honort is veri majd ez a fantasztikus game.A PS3-as Bétája nagyon kemény volt.

Nekem nagyon megtetszett.

Már előrendeltem a PS3-as Battlefield BadCompany 2 Limited Editionba.
68.
68.
abydos
#66: ha a bétára gondolsz, pár kommenttel lejjebb mindent részletesen leírtam...
67.
67.
KRONNAS
#67: Arra nem is gondolsz, hogy esetleg a béta kliens letöltése után érdeklődött?
66.
66.
abydos
Úgy látszik sokan nem hiszik el nekem, hogy a Bad Company 2 PC-s bétakulcsszerzése Facebookon totálisan legális. Talán ha linkelem a hivatalos oldalt akkor az elég bizonyíték lesz: http://www.electronicarts.hu/news/65304/
65.
65.
playzG
#62: Ehez kell béta kulcsot venned pl. a cdgalaxisról. PS3 ra ingyé van az mp demó.
64.
64.
M3rcy
#65, 66: 1. Tanulj meg magyarul

2. A játék még ki sem jött

3. No warez
62.
62.
blackhawk
A bad company 2 hogy lehet letolteni?
61.
61.
#63: felraktam meg minden nagyban örültem hogy elindult erre nézem a játék mikor bejött ilyen fekete 3szög alakú valami volt ami pont középen a célkeresztnél volt és eltakarta majdnem az egész képet 1szóval képhiba és sehogysem tűnt el ugyhogy ennyit a bétáról :( majd később még megnézem

ja meg kössz a választ
60.
60.
abydos
siityu: Persze, egy létező EA Accounttal kell majd bejelentkezni és ekkor rendeli hozzá a kulcsot az Accountodhoz, tehát ekkor kéri. Ha nincs account csinálni kell, de hát minden EA játékhoz legalább egy accountot kellett csinálni ha feltelepíted az eredeti verziót ugye? ;)i
59.
59.
figy lehet 1 kicsit nagyon hülye kérdés de ugye ehhez akkor csinálni kell EA accountot ami a többi EA-s játékhoz is jó? :D ja és a bétakulcsot majd hol kéri?

kössz a választ előre :)
57.
57.
abydos
Csak annyi az egész, van facebook accod (kreálj ha nincs, de kell lennie), 3 ismerősödnek elküldöd a dolgot a "hívj barátot, kapsz egy kódot" gombra kattintva, majd akár még a kutyád Facebook fiókja is lehet, még csak vissza se kell igazolnia. Ha ez megvan, akkor elküldi és azonnal megkapod a kulcsot. A bétát innen letöltöd: http://www.battlefieldbadcompany2.com/beta
Ha ez megvan, install majd a játék közben beírhatod a kapott kódot. Kb ennyi, nem nehéz. Sok sikert! :)
56.
56.
danigyerek
#57: hogy kapok kulcsot a facebookon??megcsinaltam mindent amit kert es meg mindig semmi....lecci segits....
55.
55.
tényleg kipróbálom már :D nekem is van kulcsom XD fel is rakom nyomban
54.
54.
abydos
Így lehet béta kulcsot szerezni, hajrá, amíg még van! :)

http://apps.facebook.com/bfbc-betacode-hu/
Jelenleg van még: Van még 538 kód!



" figyeljmán, nem véletlenül az eddigi legjobb taktikai fps multiban ezzel lehet vitatkozni ezt a díjjat nem én adtam a gémnek..."

Te azt írtad, ezzel lehet vitatkozni, bár gyanítom, hogy arra gondoltál, ezzel nem lehet vitatkozni. Ha így van:



Te tényleg nem tudod, mi az a taktikai FPS? Gondolom nem :/ De ne aggódj, segítek: http://en.wikipedia.org/wiki/Tactical_shooter
Jellemző kulcsszavai: Taktika, Realitás. További jellemzője: lassabb mint egy sima akció FPS lásd -> CoD széria.



Tudod, a "Best Tactical Shooter" nagyon nem egyenlő a "Best Shooter" díjjal, de gondolom nálad a CoD a legjobb űrszimulátorba is beletartozik, mert az űrben is játszódik.



Figyelj má', ha hülyeséget írsz legalább ne ennyire lenézően mert visszaüt, ez a saját érdeked.



"ki mondott olyat hogy az mw az hasonlít a valósághoz, én pont azt mondtam h a bfbc2 még annyira se közelíti meg a valóságot mint a mw"



Ebben miért vagy te olyan biztos? Most próbáltam ki a 2 őt, folyamatos csata van, és tényleg háborús feelinget ad, a MW meg berak 2 csapatot egymással szemben mészárolják egymást.



Igaz én sem voltam még valós háborús helyzetben, lehet te már igen, de még egy Paintball csata sem úgy folyik le mint bármelyik CoD-ban, pedig az nem robbantja szanaszét a fedezéket.



És azt, hogy én fölöslegesen koptatom a billentyűzetemet vagy nem, nem hiszem hogy tiszted megítélni. Úgy gondolom, a többiek tanulhatnak belőle és mivel publikus az egész kommentrendszer és nem zárt, ezért nekik is van joguk tudni, hogy mit gondolok a Te véleményedről.
53.
53.
geri q
#45: neked jó lehet a szöveg értésed, tiszta feleslegesen püfölted a billentyűzetet -.-' figyeljmán, nem véletlenül az eddigi legjobb taktikai fps multiban ezzel lehet vitatkozni ezt a díjjat nem én adtam a gémnek...

2. ki mondott olyat hogy az mw az hasonlít a valósághoz, én pont azt mondtam h a bfbc2 még annyira se közelíti meg a valóságot mint a mw
52.
52.
zoli12i
áhhh a halálok naon szépek lettek benne ! pl. csávó fogja a torkát, mester lövészt fejen szúrom......
51.
51.
Adamoooo77
Király a játék, de szerintetek nem nagy a gépigénye?
50.
50.
Crysisman
firstaye: nagyon szépen megköszönném ha elmondanád :)
49.
49.
Firstaye
Akinek kell kulcs, annak leírom, hogy tud szerezni. Kicsit csúnya módszer, de nem hinném, h illegális :D
48.
48.
terenceHill
Nekem már a b bc 1 is jobban bejött xbox360on, mint pc-n az mw2. Pedig a bc 1-et xbox360 joy-al játszottam, amit utálok fps-nél. Mondjuk azóta van átalakítóm az xb360-hoz, de pont a bc1-hez nem jó, mert ha az érzékenységet nagyobbra veszem, akkor szaggatva nézelődik egérrel bármilyen beállítás alatt.

BC2-őt én is várom, ha tényleg ütős lesz a mutli, akkor beruházás lesz a vége :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...