Mass Effect 2 Kasumi: Stolen Memory DLC teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. április 20.
Link másolása
Mint azt gondolom már észrevettétek, szerény szerkesztőségünk a nap 24 órájában azon agyal (még alvás közben is), hogy nektek kedves olvasóknak a lehető legtöbb és legkielégítőbb tartalmat állítsa össze hónapról hónapra.
Legújabb sorozatunknak az ötlete az én fejemből pattant ki (természetesen), miszerint mi lenne, ha az egyre több számban jelentkező DLC-kről (letölthető tartalmakról) is írnánk nektek egy-egy szösszenetet. Ennek nincsen semmi akadálya, csupán a kiadók jó szándékán múlik minden.


Első címünk nem is lehetne más, mint a legeslegkedvencebb sorozatom, a Mass Effect. Az első rész hibájából okulva az EA úgy döntött, nem fogja hagyni, hogy kedvenc játékunk hamar a feledés homályába merüljön, erről számtalan ingyenes DLC formájában már tanúbizonyságukat adták. Sajnálatos módon azonban minden jónak vége szakad egyszer, mert eljött az ideje, hogy kinyissuk azt a bizonyos pénztárcát. Az első érdemleges fizetős tartalom (az extra ruhákat nem tartom annak) egy plusz játszható karakter, a tündéri és stílusos mestertolvaj, Kasumi formájában érkezett meg, ami azon kívül, hogy egy rendkívül élvezetes küldetéssel kecsegtet, fáradozásaink végén még egy extra acsival is meg fog jutalmazni minket.


Alighogy szeretett hajónkba visszatérünk, egy üzenet fogad minket, miszerint azonnal utazzunk el a Citadellába, ahol a csapatunkat plusz egy fővel tudjuk majd megnövelni. Megérkezve az egyik reklámoszlopon egy furcsa arc köszönt minket, és rögtön biztosít is afelől, hogy nem bánjuk meg, ha segítünk neki. Kasumi egy rendkívül szimpatikus, kacéran nőies személyiség, aki rögtön végtelenül nagy magabiztosságról és humorérzékről tesz tanúbizonyságot. Küldetésünk egy számára nagyon fontos tárgynak a visszaszerzése, melyhez be kell jutnunk egy igencsak zártkörű estélyre. A női Sheparddel játszóknak külön öröm lesz kőkemény csajszijukat végre egy igazán feminin, forró bőr estélyiben látni. Igaz a járása és testfelépítése nem hazudtolja meg múltját, de a látvány mindenért kárpótol majd minket.


Részünk lesz egy kis csábításban, kémeket meghazudtoló beépülésben és természetesen nem elhanyagolható harcban, melyet egy kemény bossfighttal fogunk majd lezárni. Ha sikerrel járunk, csapatunkat egy új, nagyon hasznos karakterrel tudjuk bővíteni, akinek végre olyan speckó képességei vannak, amik maximálisan illenek a kasztjához. Különösen hasznosnak bizonyult, mikor bekapcsolja a ruháján lévő álcázó berendezést, majd ellenfele mögött megjelenve likvidálja azt. Sajnos azonban akárcsak az öreg zsoldos, Kasumi sem teljes értékű karakter, tehát nem lehet vele hosszasan elbeszélgetni és esetlegesen összejönni vele, ami kellemes személyisége miatt nagy veszteség volt a számomra. Abban viszont biztos vagyok, hogy sokan fogják őt választani az öngyilkos küldetés alatt.


A Kasumi DLC egy nagyon kellemes szórakozást ígérő, sajnos borzalmasan rövid DLC (egy óra maximum) viszont az 560 pontos ára nem egy nagy összeg ahhoz, hogy tovább bővítsük kedvenc RPG-nk játékidejét. Bízom benne, hogy sok ehhez hasonlatos tartalommal fogunk még találkozni a harmadik rész megjelenéséig!

Kapcsolódó cikkek

40.
40.
pier33
rohadt jó játék szerintem
39.
39.
Maxxer
#38: 2év még A következő Unreal Enginig Wikipédia szerint. ,addigra remélem felnősz,és nem hazudgálsz összevissza..:)
38.
38.
MMO
nah jóvan hazudtam, nincs még, de majd lesz unreal4 is :)
37.
37.
Maxxer
#35: unreal 4 ??? WTF?
36.
36.
Netsu
#35: Mindenkinek pénzt HD TV-re! :)
35.
35.
MMO
tényleg kihozták amit lehetett a grafikából, de van már unreal4 is szóval ideje beszerezni, mindenkinek hd tv-t, hogy kiélvezze a game-eket
34.
34.
IceColdKillah
#33: Jaaaaa! Már értem! Amúgy igazából az "ogár" szó tévesztett meg mert nekem nem magyar a DaO. Szal nálam simán Ogre. De mind 1.
33.
33.
adikas
26: Amikor bejutotunk a termébe,tele volt szobrokal,szabadság szobor stb. és volt egy Dragon Age ogár(teremtmény)szobra is.
32.
32.
sunstreaker
hát ez nagyon érdekes, mert én voltam mind2 és egyik esetben sem jött elő a választási lehetőség .. a kutyafáját :D
31.
31.
iNKARNATE
Mi? Morinth-tal beszélgetni kell a bárban, "felcsal" magához, elárulod jön Samara. Elkezdenek harcolni választhatsz, hogy kinek segítesz. Help Samara / Help Morinth. Akinek segítesz az lesz a társad. Nem függ a renegade pontoktól, én full paragon voltam, és megnéztem a Morinthos lehetőséget is.
30.
30.
norbi155
csak akkor lehet Morinth ot választani , ha full renegát vagy , vagyis nekem 1 fél kis kocka hiányzott hozzá és választhattam kettőjük között
29.
29.
Ca$h
#28: Nem vagyok benne biztos, de lehet annak is van valami köze a választáshoz, hogy mennyire vagy Paragon vagy Renegade! Én tutira maxi Paragon voltam mikor itt tartottam a storyban és nekem is megjelent a kérdés!
28.
28.
sunstreaker
#23

hogy tudsz választani? előjön vmi beszédterminál v mi? me nekem semmi, csak egy bejátszás és annyi, vagy a beszélgetésnél lehet ezt elérni, ha olyan válaszokat adsz a ardart yaksinak?
27.
27.
sunstreaker
samara az elhagy minket a 3.részre, mivel többször is mondta, mikor helyszíneken rohangálunk , h visszafog térni oda, ha tuléli ezt a küldetést, szal samar sztem már nem lesz a csapatunk tagja a 3.részre, sőt sztem jack - sem marad, mivel ő ilyen rengegát, nem igen tud 1 helyen maradni, ugyhogy ő is elmegy, ez már minusz 2
26.
26.
IceColdKillah
#25: "DA ogár szobor" O_o Ez alatt mit értesz?
25.
25.
adikas
Egyébként jól belegondolva szerintem hasonlit sok karakter a Dragon Age belivel,multkor mindenkire találtam megfelelőt.

Am volt egy DA ogár szobor benne.
24.
24.
Macifasz
#20: Más se, direkt így alkották meg a BioWare srácok. Remélem azért lesz majd olyan DLC kari, akivel a többiekhez hasonlkó módon tudunk majd kommunikálni, esetleg romantikázni. Bár már így is annyi társunk van, hogy nagy káosz lesz a 3. részben.:-D
23.
23.
Macifasz
#22: Nekem se jelenik meg ez a bal/jobb egér cucc, de választhatok, hogy Samara vagy a lánya. És ha a lányát választom, akkor Samara kezét fogja vissza...
22.
22.
sunstreaker
na igen de nekem ott akkor nem jelenik meg a szokásos bal ill. jobb gomb .. itt automaitice shaperd lefogja samar lányának a kezét samara meg kinyirja a lányát.
21.
21.
pierre le fou
kb 20 - 25 perc alatt vittem végig. ez így egy kicsit kevés, bár szépnek szép volt. főleg a kilátás a villából ;]
20.
20.
adikas
A 2 DLC karakterel amugy más se ugy tud beszélni mint a többivel?
19.
19.
Macifasz
#18: Egyszerű, amikor megy a fight Samara és a lánya között, akkor ne Samarának segíts, hanem a lányának és voilá...már is a csapattársad lesz.,-)
18.
18.
sunstreaker
amugy samara lányát azt nekem sehogysem sikerül megszerezni .. nem tom h ti hogy csináltátok
17.
17.
Ca$h
Gyerekek! Még mindig nem értitek! A Kasumi küldetést BÁRMIKOR meg lehet csinálni, én azt az állást töltöttem vissza amikor már végeztem a végső küldetéssel és 100%-ra kitoltam a játékot... Pont ez a elényeg, hogy azok járnak a legjobban akik még nem tolták vele, lévén nekik itt van plusz egy küldetés plusz egy karival! VILINGER? :)
15.
15.
adikas
Aki nem akarja ujrakezdeni csinálja ugy ahogy én, már csak az a küldi van hátra hogy elmenjek amig a legénységet elrabolják,de adig nem csinálom meg amig érkezni fog uj dlc.Egyébként valakinek nincs hire uj érkezőről?(Legyen fizetős,nem fizetős)?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...