Dead Rising 2: Case Zero teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. szeptember 6.
  • Case Zero, Case:0, Dead Rising, dlc, teszt
Link másolása
Sokan vannak, akik teljesen értelmetlen pénzkidobásnak tartják a DLC-ket, egyre pénzlehúzásnak, semmi többnek. Ez valahol tényleg így van, főleg ha valaki több játékot is szeret egyszerre, nem csak egy kedvence van. A Capcom a Case Zeróval próbálja kicsit megreformálni ezt a helyzetet, nemsokára kiderül hogyan.

A drágalátos német szervereknek köszönhetően, és a manapság oly divatosan megváltozott német álszenteskedés miatt sajnos piciny hazánkban nem elérhető eme tartalom, ugyanis régiózárassá tették. Tanácsom a következő: markold fel a HDD-det a GamerTageddel együtt, és célozd meg az Überkonzolt eme probléma orvoslásának érdekében. Én is így tettem, ennek köszönhető eme cikk.


A történetben három évvel a második rész előtt járunk, ahogyan azt már bizonyára sokan tudjátok, a Dead Rising 2 főszereplőjét lecserélték Chuck Greene-re, ennek nem csak dramaturgiai oka volt, hanem legfőképpen a játékmenet megváltoztatásában játszott nagy szerepet. Ugyanis Chuck a 4 éves piciny lányával próbálja meg túlélni eme zombi-őrületet, ami már önmagában is különösen nagy kihívásnak számítana, de tekintettel arra, hogy a kislányt megharapta az egyik élőhalott, a dolgok még komplikáltabbá válnak. Szerencsére az elmúlt két év alatt az orvosok feltaláltak egy gyógyszert, melynek neve Zombrex, ám sajnos ez sem gyógyítja meg a fertőzötteket, egyszerűen csak hátráltatja az átalakulási folyamatot. Minden 12 órában be kell adni a betegnek, tulajdonképpen élete végéig. Nem túl jó a helyzet, ugye?


Legfőképpen azért sem, mivel ettől az egész játékmenet meg fog változni, nem csak külsőleg, és nem csak mechanikájában, hanem sajnálatos módon hajszát fogunk futni az idővel. Still Creek piciny városában bizony rengeteg a tennivaló, nem csak azért, mert több ezer zombi vesz minket körül, hanem azért is, mert valahogy mindig van valaki, akit meg kéne menteni, valahogy mindig találunk valami mellékküldetést, az idő meg olyan gyorsan telik, és olyan szoros, hogy szinte lehetetlennek tűnik mindenben sikerrel járni.


Igaz, a Case Zero játékideje nem lehet több másfél-két óránál, mégis, miután megismertük a történéseket és megbarátkoztunk a sok újdonsággal, bizony nem fogunk addig nyugodni, míg az összes embert ki nem szabadítjuk, míg össze nem szedjük a motor mindegyik alkatrészét, míg ki nem nyitjuk az összes zárt ajtót, és legfőképpen míg rá nem jövünk az összes kombófegyver receptjére. Igen-igen, ezúttal lehetőségünk lesz a hagyományos „bármivel apríthatom az ellent” módszeren kívül különböző tárgyak összehegesztésével még hatékonyabb gyilkoló eszközöket fabrikálni. Különösen nagy móka ez, jó kis logikai feladvány, szerettem nagyon. Ezek a fegyverek erősebbek, gyorsabban fejlődünk tőlük, és marha jó kivégzéseket lehet csinálni velük.


A Case Zero egy igazán remek DLC, egyedi a maga nemében, tökéletes rálátást ad a Dead Rising 2 újdonságaira, és a zavarba ejtően alacsony, 400 pontos ára olyan szinten kecsegtető, hogy szinte már ingyenesnek érezzük. Tökéletes előétel a főmenü előtt, és még a statisztikáinkat is tovább tudjuk vinni a teljes játékba… Kell ennél több kérem szépen?

18.
18.
Ca$h
#16: Jó a kérdés, de ezt még nem tudni sajnos ... tekintettel a koncepcióra viszont nagyon valószínű, hogy marad exkluzívnak! :/
17.
17.
VIPD
elolvastam am:Dde ez akkor is érdekes..
16.
16.
simon 555
#11: kár:(
és örökös xbox exkluzív vagy csak ideiglenesen mint a gta dlc-k voltak?vagy ezt még nem tudni?
15.
15.
Mortician
#13: Ha esetleg vennéd a fáradtságot és elolvasnád a cikket...
14.
14.
Ca$h
#13: Mint ahogyan a cikkből is kiderül, ez nem hagyományos DLC! Node hagyjuk... belefáradtam... :(
13.
13.
VIPD
LOL még meg se jelent de már dlc készül hozzá?:D
11.
11.
Ca$h
#9: A cikk elolvasása hasznos tud lenni egy ilyen kérdés feltevése előtt!

#10: only X360 ... :(
10.
10.
simon 555
ez az az előzmény amit ígértek?
lesz PS3-ra is?
9.
9.
noobert
Most ez mi?
Ez a deadrising 2 vagy ez már vmi DLCjé?
8.
8.
Ca$h
#7: A kedvencem... egy hanyag mozdulattal beindítja a két fűrészt és evező mozdulatokkal előrehaladva aprítja a zombikat... őrületesen élvezetes a maga módján! :D
7.
7.
Joc1
#6: Az egy evezős láncfűrész:) ez egyre őrültebb ilyen evezős mozdulatokkal kell gyilkolni?
6.
6.
Ca$h
#5: Hááááááát, ezzel azért vitatkoznék egy picit, de inkább nem teszem! :) Legyen annyi elég, hogy maximum a képek alapján lehet találni némi hasonlóságot... ;)
5.
5.
zsilvolgyi
a címének a karaktere nagyon hasonlít az infamoushoz meg az unchartedhez
4.
4.
piskóta
a zenéjéről tud valaki valamit?
3.
3.
Ca$h
#1: Ha te csíped az bearanyozza a napomat! :D
2.
2.
pjoco
Ez eszméletlen jó lesz alig várom a DR2-őt csak fusson el a vacak gépemen arra kérem a jó istent! :D
1.
1.
Daks
Csípem ezeket a villámteszteket, és hogy őszinte legyek, már alig bírom ki a Dead Rising 2 megjelenéséig :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...