Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2010. szeptember 10.
  • dlc, lair of the shadow broker, mass effect 2, pc, teszt, xbox 360
Link másolása
Idáig is különösen nagy figyelmet fordítottunk a Mass Effect 2-re és a szinte havonta megjelenő remek DLC-kre, de ezúttal a Bioware minden képzeletet felülmúlóan túlteljesítette azt az eleve magas színvonalat, amit idáig is képviselt. Hölgyeim és Uraim, bemutatjuk a Mass Effect 2: Lair of the Shadow Brokert!

Úgy gondolom, hogy akik ezt a cikket olvassák, nagy rajongói eme szinte hibátlan űreposznak, hiszen akit érdekel az immáron harmadik kiegészítő, az nem lehet holmi casual Mass Effect játékos. Ezeknek az embereknek meglehetősen sokat jelent csupán annak a lehetősége is, hogy végre valahára megtudhatjuk, ki az a Shadow Broker, ahogyan az is, hogy a sokak által kedvelt, és rendkívül szimpatikus Liara is visszatér a történésekbe.

Liara nem elég, hogy csinos, okos és gyönyörű is egyben, de ő volt az egyetlen szereplő az első részben, akivel akár leszbikus kapcsolatot is lehetett létesíteni. Tekintettel arra, hogy az én Shepardöm nő (igen InGen, lehet kezdeni a flame-elést megint) különösen közel állt a szívemhez eme csodás kis csinibaba. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel a dologgal, úgyhogy már csak ezért is érdemes megvenni a DLC-t!


A Kasumi kiegészítővel egy igazán remek új szereplővel gazdagodott az amúgy nem kis létszámú csapatunk, míg az Overlorddal egy megdöbbentően élvezetes melléküldetés élményével lehettünk gazdagabbak. De ezzel a DLC-vel olyan történt, ami idáig még egyszer se, ugyanis ezúttal maga a történet egészült ki, maga a jelenség, amit elég csak Mass Effectnek hívni. Rengeteg párbeszéd, nyomozás, adrenalint pumpáló üldözési jelenet, döbbenetesen hangulatos aláfestő muzsikával megspékelve, és végre valahára egy olyan részét ismerhetjük meg a történetnek ami talán a legtöbb ME fórum főtémája volt… Ki is az a Shadow Broker? Mit akar? Miért csinálja, amit csinál? Sok-sok kérdés merült fel a kedves rajongókban, amikre most végre választ fogunk kapni, még akkor is, ha esetlegesen ennyi várakozás után nem leszünk megelégedve a velük.


Ellentétben az eddigi kiegészítőkkel, most acsikból is akad majd bőven, de ha rám hallgattok, akkor nem nézitek meg a listában mit kell tenni a megszerzésükhöz, mert erőteljesen spoileresek a leírások. Elég, ha a küldetés elfogadása előtt hardcore-ra vagy insanity-re rakjátok a nehézségi fokozatot, és minden más majd jön magától… bízzatok bennem! 


Egy megvesztegetett pillanatra se fogtok unatkozni, a hangulat egyszerűen döbbenet, olyan az egész, mintha egy mini Mass Effecttel lenne dolga a játékosnak. Hihetetlenek a zenék, a párbeszédek, a döntések, és még némi humor is szorult ebbe a 2-3 órás DLC-be. Minden rajongó számára kötelező vétel kategória. Végre valahára még arra is lesz lehetőségetek, hogy némi pénzmagért megvegyétek azt a bizonyos utolsó fegyverfejlesztést is, ami az acsihoz hiányzott. Engem teljesen lenyűgöztek, nem is tudom, hogy képesek lesznek-e ezt a minőséget tovább fokozni, mert akár hiszitek, akár nem, további kiegészítők várhatók, és ennek mi rajongók csak örülni tudunk. Jól gondolom?

Kapcsolódó cikkek

58.
58.
szpiko
#51: Hello mindenkinek!
Nálam is felmerült a hiba a taxis üldözésnél, és van egy ötletem hogy lehetne megoldani a dolgot! Ehhez kell valaki (akinél nem lépett fel a hiba) ,aki odaadja a Mass Effect 2 mappában lévő DLC\Movies\EXP_Part01_CarCrashBink.bik nevű filét...
Reményeim szerint ha felülírom a saját, vélhetőleg hibás fájlomat, akkor végre sikerül kiküszöbölni a problémát!
Remélem valaki segít!
57.
57.
Raziel88
Könnyű mindenkit életben tartani. Csak ésszel kell játszani. :D
56.
56.
subz
#54: 3 dolog számít. egyrészt az hogy "lojálisak" legyenek az emberek. másrészt minden fejlesztést amit javasolnak ki kell kutatni, különben valaki meghal. a harmadik feltétel pedig hogy az utolsó küldetésben mindig egy "alkalmas" embert kell megbízni a feladattal.
55.
55.
istipisti55
#54: Üdv! A hozzászólásomban előfordulhat SPOILER-ezés!!!!

Nekem mindenki megmenekült elsőre. Más variációt még nem csináltam, de szerintem az lehet, hogy mindenkinek "lojálisnak" kell lenni, vagyis még menet közben beszélgetni kell velük és a saját "bajaikban" segíteni kell nekik.
Én erre !tippelek!, mert a legvégén nincs túl sok beleszólásod azért, hogy ki haljon, vagy éljen. Most hirtelen csak egyre emlékszem, mikor vkinek egy csőben kell mászni (te választhatod meg, hogy ki menjen) és méreg szabadul rá, amit nekem el kell zárogatni folyamatosan kapcsolóknál.
Ja és szintén nemtom, hogy számít-e, de full példakép voltam.
54.
54.
Joc1
én tegnap toltam ki az alapjátékot de valahogy a fél csapat meghalta végén:( Hogy lehet életben tartani őket??
53.
53.
IceColdKillah
Mindenki akinek tchnikai problémája van az új DLC-vel: Szedjétek le az 1.02-es patch-et...

Szerk: no warez plíz!
52.
52.
Jó ez, de koránt sincs 2-3 óra, az nagyon erős csúsztatás :))) Ha félpercenként megállok bámészkodni és nem megyek előre és hentelek akkor talán, de rendes tempóban semmiképp ! :/
Mondjuk én női Sheparddal és Liarás romantikával az egyből leginkább holtan akartam látni a csajt amikor megérkeztem Illumra. (paraszt némbere :)
Szépen kidolgozott, jó kis cuccos, bár me2-ben úgy látszik lassan hagyománnyá válik a ZSÉ kategóriás főellenségek felvonultatása :))) Ez így picit csalódás, de összességében azért jól sikerült...
51.
51.
IceColdKillah
Nálam ugyan az a hiba ami sokakat is zavar: az üldözéses jelenet után amikor elkezdünk lökdösődni akkor fekete lesz a képernyő, csak a karambol hangjait hallom. Aztán fekete marad a képernyő. Mivel egy GeForce 8600 GTS 256MB-os kártyám van ezért KIZÁRT hogy a gépem legyen gyenge hozzá. Uhogy irigylek mindenkit akinél nem jelentkezett ez a bug! Aki esetleg tudna vmi helpet annak nagyon örülnék.
50.
50.
zsombee1945
#48: Igen, valóban nem a játék hibája nem is akartam ilyet mondani. Csak mivel nem ismerek egy ilyen lényeges dolgot, ezért nagyon sokszor csak néztem mint a hülye hogy miért nem szeretnek sokan.
48.
48.
Macifasz
#45: No offense, de az, hogy te nem hallottál a Cerberusról, nehogy már a játék hibája legyen.;-)
Amúgy nekem is hiányoznak az RPG-sebb elemek, mérges is voltam, hogy kivették őket a második részre, de ez se tudta elvenni a kedvem attól, hogy torony magasan vezesse az Év Játéka listámat.
47.
47.
drat576
#45: én is jobban szeretem az 1-et, de a kettőt is nagyon, amúgy az egyben volt egy pár Cerberusos mellékküldetés ahol összeakadt a bajusz :)
46.
46.
zsombee1945
*párbeszéd nem bárbeszéd
45.
45.
zsombee1945
Most biztos jól le fog baszni mindenki, de hát ide kell a véleményemet írni vagy mi. Szerintem a ME1 sokkal jobb volt mint a 2. Nem is bírtam végigtolni a2-őt mert egyszerűen nem tetszik. Az elsőnek olyan fasza hangulata volt, a karakterek tetszettek, a Normandy-t első látásra megszerettem, mindent értettem hogy miért történik. Ebbe azt se tudom (biztos én voltam figyelmetlen az 1-ben <.<) egyáltalán mi az isten az a cerberus? Mer a bárbeszédekből érzem h tudnom kéne de mégis most hallottam róla először xD Az új Normandy meg egy hányadék a részemről. Csillog-villog, nagyon szép de inkább egy teljesen újat csináltak volna, ez nagyon rossz ötlet volt. Legalább a réginek a maradványait meg lehetett nézni ezt értékeltem. Az új akciódúsabb játékmenet nagyon nem jön be, a régi sokkal jobban tetszett, jobban lehetett taktikázni. A másik hogy pont azt a részét nyírbálták meg ami nagyon bejött: a részletes karakterfejlesztést. Nekem ettől lesz RPG egy játék, nem attól hogy úgy kell darálni mint a gears of warba.
44.
44.
PGab
#43: :D Az király. De remélem nem egy régi ME-es sablon animációt rángattak elő a scene-hez, hanem valami új ütőset! :P
43.
43.
Macifasz
#39: Akkor ez a baj. Én a Liarás romantikás első részes mentésemet vittem tovább, és a hűségem elnyerte méltó jutalmát.;-)
42.
42.
Raziel88
Mikor jön a következő DLC? :D
41.
41.
drat576
#36: hát ha nincs 100km-es hatótávban egy ismerős/haver/rokon/csöves akinek lenne egy számítógépe és felrakhatnád rá a ME2-t akkor gyere baszod :D
39.
39.
PGab
#29: Igen, vele és nem Ashley-vel, csak épp a mentésemet nem töltöttem át a 2. részbe, mert kíváncsi voltam mi az alapbeállítás ott. :)
Na sebaj, még 1 érv, hogy nekiessek majd megint a 2. résznek.
38.
38.
adikas
Jaja,nem értem sokaknak mi a baja a dlc én ilyen játékoknál minél jobban várom hogy hűtsem velük magam amig a folytatás ki nem jön.
37.
37.
Raziel88
Végigvittem és durva jóóó. Kötelező darab. :D
36.
36.
K2 The Highest
#34: Megsúgom tesókám, hogy leszarom:) Ez MASS EFFECT Vészhelyzet!
35.
35.
adikas
Nagyon jó lett csak kár hogy angol felirat miatt nem értettem semmit,ha valaki megtenné megköszöném ha válaszolna 2 kérdésemre:
1,Röviden miről is szólt
2,Ami végén alakul bolygon létesitmény van 1-2 uj dolog amik mire lennének?
34.
34.
drat576
#33: Hát annyit megsúgok, hogy Debrecen nincs közel, Tesókám :)
33.
33.
K2 The Highest
#32: Komolyan kérdeztem Tesó! Szal most tényleg ki szeretném próbálni:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...