James Bond 007: Blood Stone teszt

  • Írta: Daks
  • 2010. november 1.
  • james bond 007 blood stone, teszt, xbox 360
Link másolása
Őfelsége elsző számú szolgálója, Nagy-Britannia legjobban kiképzett szuperkémje, egy sármos angol úriember, amilyen mindannyian szeretnénk lenni. Nem más ő, mint James Bond, a 007-es ügynök, aki most visszatért a képernyőkre, hogy segítségünkkel újra megmentse a világot.

A G20-ak csúcstalálkozója rendben zajlott. A világ legnagyobb gazdaságainak vezetői már az Akropoliszon gyülekeznek, hogy közös fényképpel örökítsék meg a legújabb válságintézkedések megszületését, M azonban bajt jósol. Túl csendes volt a hét, egyetlen fenyegetést sem kaptak, pedig a terrorveszély még sosem volt ilyen nagy. Az ügynökség szerint a támadást az utolsó pillanatra időzítik, az akció mögött pedig egy Greco nevű milliárdos áll, aki itt, Görögországban nyaral, csak azért, hogy az első sorból figyelhesse az eseményeket. A 007-es kapta a feladatot, hogy lecsapjon a merénylőkre, a bevetés nem várathat magára, most minden perc számít. Hősünk egy teherhordó repülőgépből kiugorva éppen Greco luxushajóján landol, majd hosszas tűzpárbajok után sikerül is megtisztítania a fedélzetet, de a gonosz vezér az utolsó pillanatban megmenekül.


Greco szélsebesen távolodik a yachttól, s amolyan búcsúajándékként még elindít egy rakétát Bond felé. Hősünk a korláthoz fut, beugrik az egyik éppen induló motorcsónakba, majd hatalmas robbanást hagyva a háta mögött, utánaered a menekülő terroristáknak. A hullámok vadul dobálják a csónakot, a víz folyamatosan csapkodja Bond arcát, közben a testőrök géppuskazáport zúdítanak rá, majd feltűnik egy helikopter is, mely teljes katonai arzenállal próbálja megállítani az üldözőt. A macska-egér harc a kikötőig tart, ahol nem sokkal később horogra is akad Greco, a bomba azonban már úton van a célpontja felé. Bond nem tétovázik sokat, beleveti magát az első közelben parkoló Aston Martinba, és útnak indul, hogy megállítsa a fekete terepjáró gyilkos rakományát.


A Blood Stone egyéni történetet dolgoz fel, a legújabb cselekmények nem köthetőek egyik eddigi filmhez sem. Az athéni kalandok remek ízelítőt nyújtanak a későbbiekhez, a G20-ak megmentését követően pedig a világ minden táján vár ránk megbízás. Bond bőrébe bújva megfordulunk Isztambulban, Monacóban, Szibériában, Bangkokban és Burmában is, a csinos nők, és a drága luxusautók pedig egyik bevetésünkről sem hiányozhatnak. Bárhová is vezessen utunk, biztosan lesz valami helyi cicababa, aki az ágyunkban landol, s közlekedni sem fogunk akármilyen négykerekűekkel, DB5, DB9 és Koenigsegg jár szolgálati járműként, ennél alább nem is adnánk.


A játék során hősünket külső nézetből irányíthatjuk, az izgalmakról pedig a fedezékrendszer, a közelharc, és a fókuszcélzás gondoskodik. Az elsőre szükségünk is lesz, hiszen vannak bevetések, ahol akár több tucat zsoldos is ránk támadhat, így jól jön, ha be tudunk bújni egy láda, vagy egy ajtó mögé, de nem elhanyagolható a verekedés sem. Egyes helyzetekben egyszerűbb valakinek hátulról eltörni a nyakát, mint vad lövöldözésbe kezdeni, ilyenkor csak oda kell osonni mögé, megnyomni egy gombot, Bond meg csendes gyilkosként azonnal akcióba is lép. Ha pedig valakit puszta kézzel ölünk meg, akkor máris feltöltődik a fókuszcélzásunk, melynek köszönhetően a következő legfeljebb három alkalommal a célkereszt magától ráugrik az áldozatunkra, ha nem akarunk, akkor nem is kell a célzással foglalkozni.


Igazi James Bond folytatást kaptunk a Blood Stone személyében, a játék messze nem egy olcsó reklámfogás, mint amire a dobozát meglátván először asszociálnánk. Az akciójelenetek nagyon izgalmasak, a lövöldözés pörgős és adrenalinnal teli, a bevetések változatosak, s a Project Gotham Racing után az autós és motorcsónakos jelenetek sem okoztak gondot a Bizarre Creations fejlesztőinek. De nem csak a játékstúdió adta bele szívét-lelkét a munkálatokba, a forgatókönyvet ugyanis az a Bruce Feirstein írta, aki a GoldenEye, a Tomorrow Never Dies és a The World is Not Enough filmeket is vászonra varázsolta, a Daniel Craig és Judi Dench páros pedig a kinézete mellett a hangját is kölcsönadta a karaktereknek, hogy tökéletes legyen a produkció.


A grafika meglepően jó, az összkép szép és igényes lett, igazi modern játék a Blood Stone, ezen a téren egyedül az átvezető animációk és a speciális effektek érdemelnek egy kis dorgálást. A videók elég bénára sikerültek, nagyságrendekkel csúnyábbak a játéknál, és legtöbbször csak felesleges beszélgetéseket mutatnak bennük, az effektek pedig sokszor nem, hogy nem szépítik meg a látványt, de el is rontják azt. A szibériai pályán például van egy rész, amikor autóval kell menekülni a felrobbanó gyárkomplexumból, folyamatosak a detonációk, és mindenféle égő dolgok zuhannak alá az égből, két percig bámulva ezt pedig az ember meg tud őrülni, alig várja már, hogy vége legyen az egésznek.


A kívánságunk hamar meghallgatásra talál, alig két-három óra játék után ugyanis befejeződnek a Bond kalandok, elrakjuk a teljesítményünkért járó zsíros achievementeket, és feleszmélünk, hogy még éjfél sincsen, pedig nem akartunk korán feküdni. A történetet amúgy első körben két nehézségi fokozaton pörgethetjük ki, s ha sikerrel vettük az akadályt, akkor elérhetővé válik egy harmadik, 007 névre keresztelt szint is, amiben meg kell szenvednünk rendesen, ha sikeresek akarunk lenni. Ehhez saját pontok is járnak az Xbox 360 és a Playstation 3 rendszereiben, illetve ha még van kedvünk hozzá, akkor belekóstolhatunk az online összecsapásokba is, bár nagyon komoly kihívásokra itt ne is számítson senki.


Kellemeset csalódtunk a James Bond 007: Blood Stone-ban. Lenyűgöző hangulatával méltó folytatása lett a filmsorozatnak, s bár nincsen semmi, amivel igazán kiemelkedhetne, és egyszerűsége miatt nem is veszi fel a versenyt a Tom Clancy címekkel, azért arra a néhány órácskára, amíg a történet tart, remek kikapcsolódás nyújt. A játékot nem csak azoknak érdemes kipróbálnia, akik imádják Ian Fleming írásait, de azoknak is, akik szeretnének lövöldözni kicsit egy fárasztó munkanap után.

41.
41.
kekvillam
nekem smi bajom vele szerintem nagyonjó egy hatest megér
39.
39.
davidsone
6.5 a star wars fu2 akkor ez 1.1et érdemel! "pörgős akció"??? Ilyen gagyiságot rég láttam... ez a game még viccnek is rossz, pfej de madár az aki megveszi!
Nem viccelek 3percet toltam aztán töröltem... Vagy csak én vagyok ilyen elb*szott és ez tényleg egy remekbeszabott 77%-os mestermŰ???
38.
38.
Macifasz
#37: Első végigjátszásra, de akkor is csak azért, mert az ember körbenéz, ismerkedik a pályákkal, és meg akarja találni a rejtett extrákat. Nekem 5 és fél óra volt első kitolásra, medium fokozaton. Második alkalommal feljebb vettem a nehézséget, és csak 2 óra 18 perc volt. És ez azért durva.
37.
37.
Scoo
#36: Ne idegesítsetek már fel!!! 5-6 óra a játékidő, ami értelemszerűen csak több lesz ha meghalsz valahol.
36.
36.
McDuff
Bourne Conspiracy koppincs az egész,1 az 1ben lemásolták csak hogy végre elérjenek a James Bond szériában 1 kielégítő minőségű játékot...
azé durva hogy hamarabb végig lehet vinni a játékot minthogy végignézzem a Quantum of Solance filmetXD
35.
35.
Scoo
#31: Azt írják az IGN-n, hogy öt órás a kampány. Ami azt jelenti, hogyha nem easyn játszol és ha nem rohansz mindenhol ez bizony bőven lehet egyes embereknél nyolc órás összjátékidő is. Nálam tuti annyi lesz a végén. A lassú részeknél pl körbeszoktam nézni (elvégre ez nem egy cod ahol muszáj rohanni. Pl Szibériában a irodaépületében pl perceket töltöttem azzal, hogy rácsodálkoztam arra, hogy a moziban, a vetített kép megjelent Bood öltönyén ha beállt a vetítő elő, sőt a vásznon megjelent a realtime árnyéka! Baromi sok játékban nem foglalkoznak ilyennel.), egyes nehezebb részeknél (bár nincs sok belőlük) meg szoktam halni ami szintén plusz idő. Szóval vagy a gamer társadalom ment át abba, hogy easy-n, normálon tolja és végigrohan mindenen vagy én vagyok béna. Magamat ismerem, szóval bennetek van a hiba ;)))))))
34.
34.
soap
33.
33.
soap
rohadt könnyű de jó frafikája van
32.
32.
rolemodels
Én megszeretném venni a multi miat de örülnék ha valaki megosztaná tapasztalatait aki már multizik vele ha megveszem akkor a multiplayer miat nem a singleplayer ért enggem a multi érdekel mijen modok stb...segitsetek pls köszönöm
31.
31.
Sarkadi
Nos,meg kell mondjam számomra is az a nagy hátránya a játéknak,hogy nagyon rövid!Elég volt hozzá egy este,és már vége is lett! :-/ Ettől függetlenül kellemeset csalódtam benne. 6/10.
30.
30.
Lada1200
bazdmeg:D itt már szart se lehet kérdezni :D
29.
29.
P@tr!k
27.
27.
Lada1200
és ezt pc-re is ki akarják adni?:)
Minden jót:D
26.
26.
gogolbordello2
Az Uncharted 2 hasonló stílusú,nagyon szép grafikája van,és játszani vele egy élmény,
a Blood Stone-nak ennek egy kicsit továbbfejesztett változatának kellett volna lennie!!!
25.
25.
givi6
na jo engem is idegesit ez a rövid játék idő!!!!!!!!
az előző james bond is rövid volt! a fable 3 is rövid! a stwu2 is rövid!!!!!!
pont azol a játékok lesznek rövidek amitől sokat várok ( kivéve a james bond :D)
am, a játékka kapcsolatba nem tok sokat mondni rá, olyan mint az előző,
jo most vannak ezek az autos meg csonakos részek de ez nem dobja fel a játékot
24.
24.
Yagami Light
Van ellenpélda, hogy kurva jól néz ki és még nem is mondhato rövidnek és a története is király. Az Assassins Creed, de főleg a második része.
23.
23.
cghh
#17: a Fable 1 egy nagyon jó játék én imádtam sztem a Fable 2 is nagyon jó lett és azzal is nagyon jól el lehet játszani
21.
21.
demon68
#20: boxon is ugyanez a probléma, egyedül a Fable 3-ban nem csalódtam mostanában
20.
20.
Blint19
Nekem már elegem van ebből a kcsög játékiparból. Eddig az összes cím, amit vártam, egy rohadt nagy csalódás lett ( Mafia 2, SW:TFU2, Blood Stone ). MIÉRT?? Mert az összes qrva rövid! Nem igaz, hogy nem bírnak egy normál hosszúságú játékot kiadni. Komlyan mondom, ha ez így folytatódik, kibaszom a kukába a retek PS3-at, veszek egy boxot, letöltök minden játékot és szarok erre az egész üzleti szarságra.
19.
19.
P@tr!k
Az Everything or Nothing simán veri a többi Bond játékot! (szerintem :D)
18.
18.
Starkiller89
Jó kis teszt :) Kivi leszek hogy a Star Wars - The Force Unleashed 2 mennyit fog kapni :) csináljátok meg légyszi :P :D
17.
17.
Joc1
én mindig a történetet és az atmoszférát helyeztem az előtérbe játékok szempontjából, csak aztán jött a grafika, nem tudom hogy hogy vagytok vele,de én tavaly egy csomót játszottam a Fable 1-el pedig a grafikája nem a legjobb, de 2 hétig tartott mire végigvittem, és ÉLVEZTEM!! :Đ
16.
16.
cghh
#1: a Castlevania Lords of Shadow-ot nagyon ajánlom mert nagyon hosszú játék és nagyon jó a játékélménye is a története is nagyon jó és a végén én a végén nagyon meglepődtem vannak benne fordulatok és életem egyik legjobb játékának modhatom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...