Avium - First Step To Resistance

Link másolása
Rendhagyó eseményhez érkezett a Gamekapocs oldal. Fennállásának hosszú évei alatt nem fordult még elő, hogy olyan cikk került volna ki az oldalra, amely nem tartozik valamilyen úton-módón a játékiparhoz, lett vagyon az hardware cikk, érdekesség vagy valamilyen eszmefuttatás. Most ezt a vonalat megtörjük és más irányba evezünk egy kicsit, méghozzá egy szintén igen izgalmas és szórakoztató területre, méghozzá zenei vizekre!

Kiderült ugyanis, hogy kedves Avium kollégánk (kinek az inmáron regénnyé alakuló Marathon/Halo topicot és az igen kimerítő World of Warcraft cikket köszönhetjük) hobbiból zenéléssel is foglalkozik, mint lemezlovas (gy.k.: DJ). Így hát gondoltunk egyet és összehoztuk ezt a kis ismertető-riportot, amelynek egyik fő mottója: plágium-e az avium? :D (csak marhulok. Myko)

Myko : Szevasz Avium! Örülök, hogy elvállaltad ezt a kis beszélgetést. Mindenek előtt egy tipikus kérdés: megtudhatjuk az igazi, becses neved?

Avium: A becses nevem Rókás Gergely.

Myko: Azért ha nem baj, maradjunk a bevett netes nicked mellett, ok?

Avium: Persze, megszoktam már én is, hogy sokan ezen a néven szólítanak.

Myko: Nos Avium, akkor kérlek mesélj nekünk egy kicsit a kezdetekről. Mikor, hogyan indultál el, hogyan jött ez a lemezlovaskodás (Avium foglalkozása: lemezlovász)?

Avium: Az egész az elektronikus zenével való behatóbb megismerkedés után alakult ki (ez kb álltalános iskolás koromban volt), aztan szépen a korral elveszett ez az "álom". Aztán kb három éve, amikor már nem láttam annyi fantáziát a reklámszakmában (jelenlegi foglalkozásom), valami új után néztem és mivel régebben is foglalkoztatott ez a kérdés, úgy döntöttem újra megpróbálom, csak ezúttal kicsit komolyabban.

Myko: Egy kicsit fejtsd ki bővebben milyen zenei stílusban nyomulsz, mert az elektronikus zenébe nagyon sokminden beletartozik, na és a témával való foglalkozásod komolysága is érdekelne még.

Avium: Leginkább a deep és progressive house stilusokban tevékenykedem, de szeretek néha breakbeat-et és chillout-ot játszani, ezeket inkább csak magamnak szórakozásképp. Hogy mennyire foglalkozom ezzel komolyan? Próbálok minél többet beleadni, de a lényeg, hogy az mind ÉN legyek. Rengeteget foglalkozom zenék beszerzésével és szortírozásával. Nagyon finnyás vagyok zeneileg és apró dolgokon kibukhat egy zene a listából. A promo cdhez a zeneket majdnem két hónapig válogattam mire összeallt a kép…és még most sem vagyok teljesen elégedett.

Myko: Szavaidból kivéve nagyon maximalistának tűnsz!

Avium: Próbálok minden, számomra érdekes dologból a legtöbbet kihúzni. Ezt a "munkát" zenélés közben extrán élvezem és mindent ötvenszer újrapróbálok a tökéletes hangzás kedvéert.

Myko: Jelenleg van-e valami komolyabb mix, amin dolgozol?

Avium: Mivel az új promo lemezem kb egy, max két hete készült el, így konkrétan még nem készül újabb cd. Ha azt vesszük, hogy az elôzô és a mostani között majd egy év telt el, akkor nem is szabad csodálkozni. de megsúgom, igen keszülôben van egy újabb produktum, ami nem egy cd-n belül mutat be két stílust, hanem három cd-n belül három külön stiílust

Myko: Áruld el kérlek, hogy hogyan jelenteted meg ezeket a cd-ket és hogyan juttatod el azokat az emberekhez, kik ezt a műfajt kedvelik?

Avium: Hát mindenekelôtt egy promó cd-t konkrétan nem adnak ki. Ezt magadnak kell szponzorálnod, tehát a felvételt, a felírást, és az esetleges borítót magamnak kell megoldanom. Eljuttatni meg mindíg a megfelelô helyre kell. Ez a megfelelô hely a rendezvény szervezôk , illetve egyes szórakozóhely tulajdonosok keze. Az elôzô lemezt sikerült jó helyre juttatnom, remélem ezt is sikerül.

Myko: Szabad megkérdezni, melyek voltak ezek a helyek és a munkád milyen fogadtatásban részesült?

Avium: Konkrétan egy hely volt. Az annó még frissiben Radio Cafévá alakult EstFM. Megkapták a lemezt - és nem kis büszkeségemre - leadták a Mayday beharangozó műsorban. Ezenkívül több rendezvényszervezôhöz is eljutott, de csak ígéreteket kaptam (jellemzôen kis országunkra). Az idei évre már konkrét tervem van és ennek az egyik "megvalósulása" az új promociós kiadványom.

Myko: Ez lett volna a következő kérdésem! Mármint, hogy mik a jövöbeli terveid!?

Avium: Mindenképpen szeretnék idén már több helyen fellépni, megalapozni a jövôt. Emellett tervbe van véve egy saját rendezvénysorozat elinditása (ez lesz a Resistance), és ha minden igaz, sikerült olyan nevet megszerezni rezidens dj-nek, mint pl. Kühl, de a Resistance-szal szeretnék olyan "méreteket" elérni, amivel már nagy külföldi neveket is tudok invitálni, más elképzelés szerint, mint ahogy azt a mostan nagyobb rendezvényszervezôk és szórakozóhely tulajdonosok csinálják.

Myko: Ezekről remélem a későbbiekben még majd hírt kapunk tőled, hisz biztosan sokakat érdekelne egy ilyen buli. Most viszont azt kérdezném így végezetül, hogy merre lehet hozzájutni az eddigi promo lemezeidhez vagy a mostanihoz?

Avium: Az eddigieket inkább nem adnám ki a kezembôl, a mostanihoz (ha minden igaz) a Gamekapocs Networq-ön keresztul lehet majd hozzajutni vagy engem megkeresni és szives örömest adok cd-t.

Myko: Nagy örömömre szolgál, hogy a GK segíthet ebben neked és letölthetővé tesszük az új lemezedet, amit remélem nagyon sokan fognak leszedni és meghallgatni. Végezetül kivánok neked sok sikert a zenéléshez, terveidhez és jobbnál-jobb cikkeket ide, a Gamekapocsra.

Avium: Thx.

Nos, srácok, ez volt az első riportunk itt a GK-n, amit remélem nemsokára követ majd még sok másik és nemcsak zenei, hanem más témákban is. Addig is amint azt beszéltük, letölthetitek Avium barátunk promociós lemezét. Sziasztok.

1.
1.
eleske666
Sziasztok!
Avium Resistance owned című album honnan tölthető le?
Köszönöm előre is!
eleske666
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...