Naild teszt

  • Írta: Daks
  • 2010. december 11.
  • naild, teszt, xbox 360
Link másolása
A sár ropog a fogad alatt, a két Monstertől a szíved is kiugrik, kerülgeted a fákat, száguldasz, nincs megállás. Messze még a cél, a hegyről lefelé gyönyörű panoráma tárul eléd, oldalra pillantasz, előzni akarnak, de nem hagyod, ráhúzod a rohadékra a kormányt, első vagy, csak az aranyérem számít, semmi más.

Quadok és crossmotorok ádáz csatája ez, itt nincsen helye a puhányoknak. Utad hegyi ösvényeken, sziklás sivatagon, dzsungelen és mocsáron keresztül vezet, a tempó halálos, bármelyik pillanatban összetörheted magad, olyan helyeken kell százötvennel csapatnod, ahol Bear Grylls is csak biztosítókötéllel merne leereszkedni. Ha adrenalinra, pörgésre, és száguldásra vágysz, akkor ez a te játékod lesz, a Pure és a Motorstorm vasárnap délutáni séta a mostani zúzás mellett.


Extrémsportolói karrierünket a Nail’d segítségével egy négy országon átívelő, hosszú, és brutálisan izgalmas motorbajnokságban teljesíthetjük ki. Kalandjaink a homokviharok ostromolta nagy arizonai sivatagban kezdődnek, majd ha sikerült törött csontok nélkül megúsznunk a versenyt, akkor az egyesült államokbeli Yosemite nemzeti parkban kell megküzdenünk az ezer veszélyt rejtő, érintetlen erdőséggel. A nagy halászlén túlra utazva a görög istenek misztikus otthona, a nyári bozóttüzekkel csúfított Olümposz vár ránk, ahonnan utunk egyenesen a hófödte Andokba vezet, csak hogy egyszer se érezzük magunkat kényelmesen. A versenyek során összesen tizennégy fordulóban kell részt vennünk, mindegyik helyszín egy több állomásos versenysorozattal vár minket, az biztos, hogy aki itt bizonyít, az megérdemli, hogy a nevét a világ legjobbjai között emlegessék.


A tournament játékmód mellett természetesen van lehetőség némi kötetlen száguldozásra is. A time attack pontra nyomva az idő a legnagyobb ellenségünk, quick eventben pedig klasszikus gyorsversenyek várnak ránk, egy szabadon választott pályán. Jó hír, hogy itt már elérhető majdnem mindegyik helyszín, így nem kell értük vért izzadni a karrierben, de jópofa mód még a custon tournament is, melyben saját bajnokságokat állíthatunk össze, olyan nehezet, és olyan hosszút, amilyet csak akarunk. Mindegyik mód remek kikapcsolódást ígér, osztott képernyő azonban nincsen, ha baráti meccsekre vágyunk, akkor a tizenkét játékos multiplayer lesz a segítségünkre.


Helyszínből és pályából sajnos nincsen sok, cserébe viszont eszméletlenül izgalmas futamok várnak ránk. Az ösvények hollywoodi játékélményt kínálnak, az utak többször is elágaznak, akár mindegyik körben más kihívásokkal találkozhatunk, fák dőlnek ki előttünk, és sziklák mozdulnak meg, ugratni pedig akkorákat lehet, hogy az embernek a lélegzete is eláll. A tökéletesen kiszámolt leérkezésekkel ráadásul a gépekre szerelt nitrók is újratöltődnek, de akkor is kapunk plusz üzemanyagot, ha áthajtunk az ilyen célra épített, lángba borított kapukon. Rossz hír pedig, hogy a versenyszámok tekintetében igen szűkre sikeredett a felhozatal, a hagyományos körversenyek és távolsági futamok mellett csak time challenge és stunt vár ránk, előbbiben egy óra folyamatosan számol vissza, és a checkpointok adnak plusz másodperceket, míg utóbbiban hatalmas ugratókkal kell pontokat gyűjteni. Panaszkodásra persze nincsen okunk, hiszen az élmény mindenért kárpótol, és ezt a legkomolyabban mondjuk.


Pilótának választhatunk izmos férfi, vagy csöcsös női modellt, a garázsban pedig a járművet szabhatjuk testre. Az unlockolható alkatrészek között van többféle kasztni, motor, felfüggesztés, kipufogó, és kerék is, melyek mind hatással vannak az irányításra, attól függően, hogy mit pakolunk fel a motorra, változik a földi- és légi kormányzás, a gyorsulás, továbbá a boost kapacitása, erőssége és újratöltése is.


A látvány rendben van, a Chrome 4 Engine tökéletesen helyt áll, néha még sár és víz is fröcsög a kamerára, csak hogy nehezítse a dolgunkat, az üvöltő metál pedig csak fentebb tornássza szervezetünk adrenalin szintjét. A játékhoz akkora előadók adták a nevüket, mint a Fear Factory, a Hatebreed, a Deftones, vagy a Static X, vannak azonban olyan hibák a Nail’dben, melyek bizony nem engedik, hogy igazán magas pontszámmal jutalmazzuk a játékot. Ilyen az irányítás, a gépünk csutkáig húzott nitró mellett is tökéletesen manőverezhető, padlógázzal veszi be a hajtűkanyarokat, lerombolva így minden kihívást, amit egy sáros, hegyvidéki út adna, de a fizika se valami erős. Össze-vissza pattogunk a pályán, néha egy apró kőben is elbukunk, míg máskor az se gond, ha beleszállunk a mellettünk elrobogó tehervonatba, vagy fejjel előre felkenődünk egy fára. Karambolnál ráadásul le sem maradunk, nem ritka ugyanis, hogy a játék több hellyel előre helyez minket vissza, így előzgetnünk sem kell, a legbénább játékos is simán nyeri a versenyeket.


A Call of Juarezt is fejlesztő lengyel Techland nem először mocskolja be a csizmáját, az Xpand Rally Xtreme néhány évvel ezelőtt már volán mögé ültetett minket, a játék csapnivaló minősége miatt pedig aggódtunk is, hogy a Nail’d nem fog sikerülni. Szerencsére azonban nem kellett benne csalódnunk, az akadályokkal teli pályák, a fantasztikusan megrendezett futamok, a brutális játékélmény, és az önfeledt száguldás kárpótol az árkád stílus minden hibájáért, ha laza kikapcsolódásra, és egy kis adrenalinra vágysz, ezt a játékot meg kell venned.

Kapcsolódó cikk

62.
62.
K2 The Highest
#55: Elég régi post, de leszarom:D

Én sokat toltam ezzel...Szégyen gyalázat, hogy a pozitívumoknál nincs ott a Mesteri OST! Adrenalin pumpáló zenékkel van tele a játék és nem azokkal a szenny zenékkel amiket manapság hánynak bele a gammákba. Azt látom, hogy megemlítetted, de, hogy nincs a pozitívumok közt, nagyon zavar...:)

A PURE-t imádtam, de ez übereli azt is...
60.
60.
hakydakillah
59. ahogy látom, te is elég részletesen figyelemmel tartod a karrieremet :-) Azt a bizonyos oldalt, meg gamekapocs tagságom kezdete óta csak 2szer hoztam fel.

Nah, ahogy látom, szép lassan összemelegszünk mi :-)

PS: viccnek szántam mindent, nem sértésnek
58.
58.
hakydakillah
57. mi egy állandó, el nem múló "jelenségről" írtunk, és nem 1drb cikkről :-) Ritkán írsz, de azt se normális vita céljából, inább agresszív beszólások jellemeznek.
56.
56.
hakydakillah
55. Hát én még játszom vele. Nekem tetszik eddig, aztán majd meglátom. A grafikája nekem nagyon bejön, a nagy ugratóknál csak úgy bámulom a remekül kidolgozott környezetet. Bár már történt olyan, hogy egy hőlégballonon keresztül ugrattam, és egyikünknek se lett baja :-)
A játék hangulata is nagyon jó, csak tényleg az irányítás lehetne jobb, nem ennyire arcade. Mindenesetre a Pure, Motorstormnál nem jobb, ezért a borzalmas Fulhez hasonlítva, ha az 5,7et kapott, ez legalább 1 ponttal többet kell, hogy kapjon, ha másért nem, akkor legalább a grafikáért. És +1pont mert ezekből a játékokból nagyon kevés van, szóval nagy öröm nálam egy ilyen stílusú játék. Szóval számomra is megéri azt a 7,7et. Amúgy meg köszi a cikket!
55.
55.
Daks
Van amúgy még valaki, aki próbálta?
53.
53.
hakydakillah
52. most hogy megjelentél esélyt vesztett a normális vitára való esély. Ha kommentelsz bárhol az oldalon, azt veszekedés céljából. Avatarod alapján ezt már sokan kiszúrhatták.
51.
51.
turleysqt
Nem szeretek az ilyen jellegű vitákba beleszólni, mert minek?
Ettől függetlenül egy komment kiverte nálam a biztosítékot.

"#35: Nagyon édes ez a passzív-agresszív stílusod, puszikállak :)"

Ha igaza van, ha nincs, a tesztjeiddel és veled kapcsolatban. Hogy vagy képes ilyen paraszt módon reagálni rá? Lehet nálam van a hiba, de az ilyen jellegű reakciót sok helyen hatalmas pofonnal díjazzák. Nem semmi..
50.
50.
LTwin
A teszt Jó!:) Hát a játék már nem anyira jön be! De nem olyan rossz!
49.
49.
Daks
#48: Ne ránézz, próbáld ki.
48.
48.
Vendu
Bosszantó ha nem jó egy teszt, ez a játék már ránézésre sem tűnik jónak, főleg, hogy a negatívumok között ott van, hogy fékezni sem kell. Ilyen játékot 2010-ben nem szabadna csinálni.
47.
47.
Daks
#45: Ilyet nem szeretnénk, a facen sincsen dislike gomb, nem véletlenül. Ráadásul az ilyen gombok nem egyértelműek: a hír tartalmát értékeled, vagy azt, ahogy meg van fogalmazva? Nem mindegy.
46.
46.
Raam989
#41: Haggyad már, te is meg én is csak azért jártunk ide régen, hogy a WoW addiktokat fikázzuk... :D
45.
45.
hakydakillah
43. én nem lincselni szerettem volna, hanem egy normális hangvitelű vitát nyitni. De Ingen erre túl éretlen és beképzelt, fojesz inkább offol. De én nem fogok Ingenen veszekedni a staffal, a többiekkel, akiket tisztelek.

TEHETNÉTEK egy pozitív gesztust a felhasználók felé, és a hírek végén lehetne, egy pipa és egy X jel, amikre kattintva a felhasználók szavazhatnának, hogy melyik hírrel mennyire vannak megelégedve. Sok oldalon ez működik, és legalább tükröződne egyes cikkek minősége, és nem lenne az embereknek olyan érzése mint most, hogy ha nem tetszik valami, azt nem lehet megbeszélni, ergo le vagyunk szarva.
44.
44.
zsilvolgyi
Erre egy szó van: MotorStorm
43.
43.
Netsu
#29: Már a StarCraft II teszt óta ezt mondogatjátok,hogy majd így le lesz teremtve,meg úgy le lesz teremtve,de ahhoz képest egy cseppnyi változás sem érzékelhető.. :)
42.
42.
Cuppak
#21:
Nem te mondtad az előbb hogy nem lehet nail'd ben , nem lehet quaddal vaskarikákon átugratni?
41.
41.
szambotomi
#37: annyira sajnálom, h ilyen másfél agytekervényes, bugris ember próbál még itt embereket megalázni a fos stílusával. igazán visszavehetnél, mert engem is kurvára zavar a stílusod. úgy teszel, mintha te lennél az atyaúristen. régen szerettem GK-t olvasni, de amióta az a politikátok h "minél polgárpukkasztóbbak legyünk", azóta hatalmasat csökkentetek az én szememben (is).
40.
40.
szambotomi
#36: te nem is szoktál tesztet írni, mit reklámozod magad :D
39.
39.
hakydakillah
37.ironikus gúny,ami a célpont tudtára adja,hogy magasrol tojsz rá. Gratulálok:-) Tényleg ilyen egy méltó staff tag.Bocs, itt negatív kritika látom nem letezhet.
38.
38.
hakydakillah
36.én azt hiszem úgy fogalmaztam,hogy a egy jó cikknek szubjektív-objektív vélemények keveréke kell,hogy legyen.De mondok egy példát:óriási GTA fan vagyok,de a IV-esben óriásit csalódtam,egy szép grafikaju unalmas szemét,amire 5pontot se adnék.Én játszani akartam,nem a térkép egyik sarkába utazni egy taskáért,aztán újra perceken át utazni,hogy 1emberket megöljek+barátokat kocsmába,színházba,és haza hordjam.A kérdésem az-megjelenítettetek volna a cikkem??
37.
37.
InGen
#35: Nagyon édes ez a passzív-agresszív stílusod, puszikállak :)
36.
36.
fojesz
#34: Ezt a részt kiemelném, utána pedig befejeztem:

"Kicsit körbenézek, megnézem az emberek reakcióját..."

Na többek között pontosan ezt nem szabad csinálni egy teszt írásakor. Féligazságokat hirdetsz, mert a teszt, ami egy kritika, sosem lehet teljesen objektív. SOSEM. Mindig benne van valakinek a véleménye, csupán vannak objektív szempontok, amire lehet építkezni. InGen így ír cikket, én is így írok és a többiek is. Így is lehet minőségi egy cikk, és InGen cikkei konkrétan kurvajók, és ezt a GK-s munkásságától függetlenül állíthatom. Az ő nevében is elnézést kérek, hogy nem fordítgatja le az IGN és a GameSpot cikkeit.

(az pedig vicc, hogy sokan úgy dobálóznak a szubjektív-objektív szavakkal, hogy az érvelésüket úgy kezdik, hogy ők 5 pontot adnának erre a játékra, nem hetet.)

fojesz out
35.
35.
hakydakillah
az előző kommentem úgyis törölve lesz, úgyhogy most a cikkhezz szólnék, szerintem 3fő játékhoz kell hasonlítani ezt, és ez alapján szerintem a Nail´d nem jobb, mint a Pure, nem jobb, mint a Motorstorm, de ezerszer jobb a FUEL-nál, ami tőletek 5,7et kapott.
34.
34.
hakydakillah
27. Tudod nálunk egy staff tagnak ki kell tűnnie a sima userek közül, főleg a köcsög kategória közül. Szubjektív tesztek, durva hőrögetések stb. egy idő után egyenlőek a viszláttal Nálatok gamekapocson simán lealacsonyodhat ő erre a szintre, mert nincs következménye. Rengeteg normális kommentre jött a szarozó szövegével, userek sértegetésével... Hát én kikeresem az egyik kommentemet, amiben semmi se volt, és beszólt rá, hogy vigyem a szarba a agresszívkodó demagóg kommentemet... Ilyen egy staff tag? Komolyan? Engem megsértett, nem az Isten vagyok, de még sokat kell tanulnia, el kell fogadni a negatív kritikát is, mert vannak jó írásai is, és talán 35éves korára végre a stílusa letisztul, de jelenleg azt a néhány jót is elrontja.
Mafia 2 egy átlagosan magasabb pontozású játék volt, és ő úgy leszarozta, olyan módon, mint egy kisgyerek, aki mást várt egy játéktól, aztán a földhöz vágja. Kicsit körbenézek, megnézem az emberek reakcióját, végig viszem a játékot, információkat gyűjtök, és kialakítok egy objektív kritikát, ami valós is lesz, nem egy blog stílusnál is alacsonyabb minőségű munka. De ezzel a "cikkével" híres lett, mert betört az amerikai piacra, mert vettem a fáradságot, és lefordítottam a Mafia2 tesztet angolra, hogy a srácok lássák, ilyen hibát SOHA ne merjenek elkövetni.

Postal 3 hír talán a leggusztustalanabb a sok közül. Igen, erős társadalom kritikája megosztotta a játékosokat, voltak 10pontot adó, és voltak 3 pontot adó csoportok, átlagosan 7-8pontnál végzett a játék. Olvasd el tőle, mint a világ legnagyobb szemete, förtelme, hányása sajnos folytatódik, erről szól. Ez nem blogra való lenne? Ha minőséget igértek nekünk lelkes gamekapocs látogatóknak, akkor hogy lehet ilyenre rábólintani, és megjeleníteni az oldalon?

És végül mindig jöttök, tisztelet a kivételnek, hogy nézzétek el Ingen tesónak, rossz napja van szegénynek, majd szólunk neki... De nem történik változás, és az elégedetlenkedő kommentek eltűnnek.. Kérdésedre válaszolva, igen, személyeskedem, mert több ízben is megsértett, pedig be sem szóltam neki, nem kommenteltem durván, semmit se tettem, de neki mindent lehet.
33.
33.
falselight
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...