Insanely Twisted Shadow Planet villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. augusztus 10.
  • insanely twisted shadow planet, teszt, x360
Link másolása
Az igényes nyári arcade-felhozatal következő tesztalanya az Őrületesen beteg árnyékbolygó. Legalábbis nagyjából így lehetne lefordítani eme érdekes alkotás címét. Most komolyan? Hogy lehet egy játékot így elnevezni? Hamarosan fényt derítünk rá, így mindenképpen érdemes velünk maradni…

Akik nálam valamivel jobban képben vannak a jelenlegi nyári arcade dömping terén, azok talán tudják, hogy eme játék vezető grafikusa, Michel Gagné, többek között olyan világhírű animációs filmekért felelős, mint mondjuk a Clone Wars-sorozat. Ennek tudatában már talán rögtön más szemmel nézünk erre az igencsak különleges atmoszférával rendelkező játékra.


Rögtön a lecsóba csapva némi bevezető animáció fogad minket, aminek olyan nyomasztó és egyben egyedi hangulata van, amit leginkább csak a kétezer évvel ezelőtti moziban sugárzott Csillagok Háborúja előtti kisfilmhez tudnék hasonlítani. Gondolom nem sokan emlékeztek rá, nem is számít, a lényeg annyi, hogy már itt ki fog derülni, hogy ez az anyag keményen meg fogja osztani a játékosokat. Lesznek, akik ledöbbennek majd a zsenialitásán, de akadnak majd olyanok is, akik nem fogják érteni, mire fel dobtak ki az ablakon 15 percet az életükből.


Mindegy, melyik csoportba tartozol, feltétlenül nyomulj vele minimum egy órát, mert csak akkor fogsz ráérezni az ízére. Az ITSP tulajdonképpen egy teljesen retro vonalakat követő 2D-s lövölde. Amolyan keresgélős, felfedezős, logikai feladványokat megoldós köntösbe bújtatva. Első feladatunk az lesz, hogy kijussunk az anyahajóból és alaposan körülnézve megtaláljuk első fegyverünket, a plazmaágyút. Ekkor már két kütyünk is lesz, az egyik a nagyon hasznos scanner, amivel mindenféle infót tudunk szerezni bármiről, aminek kiléte kérdéses lenne számunkra, és persze a majdnem UFO méretű csúzlink. Picikét körülnézve a választási lehetőségek között mindenkinek fel fog tűnni, hogy ehhez hasonló speckó felszerelésekből akad majd bőven, csak jussunk el odáig, hogy mindegyik meglegyen. Természetesen idővel találni fogunk fejlesztéseket is, amivel egyre keményebb arcok lehetünk, és ahogy haladunk előre a játékban, fogjuk észrevenni, hogy ez valóban egy vérbeli lövöldözős anyag, rengeteg ellenféllel és döbbenetesen élvezetes bossfightokkal.


Idáig ez nem is hangzana olyan rosszul, a legfőbb gond vele igazából az, hogy a valóban nagyon különleges és eredeti atmoszféra keményen nyomot hagy bennünk a kissé depressziós hangulatával, valahogy nem kívánunk újra és újra nyomulni vele. Éppen ezért írtam, hogy eléggé megosztó lesz a játékosok véleménye, illetve abban is biztos vagyok, hogy ez a régivonalas lövölde nem fog mindenkinek tetszeni. Különleges, érdekes, élvezetes a maga módján, de vannak jobb játékok a jelenlegi nyári felhozatalban…

10.
10.
givi6
depressziós leszek tőle ? O_O
kipróbálom ! :D
9.
9.
Habbobitas
#8: Szerintem az a sorozat a Csillagok háborúja mélypontja. Lucas eláshatja magáz.
8.
8.
csetom
a clone wars nem valami jó sorozat. grafikailag meg végképp nem a legjobb.
7.
7.
FU€GO
Nekem bejön.Hangulatos időelütés.....
4.
4.
Matt8888
nem rossz ,időt elütni megéri.
3.
3.
mamgu
Élböl az Outland jut eszembe... ma kezdtem el nyúzni. Kár hogy felénk (psn) ez nem jár, nekem tetszik .
2.
2.
adriano28
#1: azért hogy beleköss :D

am ez pc re jött?
1.
1.
Netsu
"Most komolyan? Hogy lehet egy játékot így elnevezni?"

Na mert aztán a Kisnagybolygó sokkal értelmesebb.. :) :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...