Toy Soldiers: Cold War villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. augusztus 25.
  • cold war, teszt, toy soldiers, x360
Link másolása
Mindenkinek volt valami kedves, gyerekes álma kicsi korában; volt, aki villanyvasútra, volt, aki elektromos autópályára, volt, aki meg terepasztalra vágyott. Akik az utóbbit dédelgették szívükben, azok álmát tavaly sikerült valóra váltani, nem is akárhogy…

A Signal Studiosnak köszönhetően ugyanis a hatalmas terepasztal, sok-sok pici katonával és járművel, valósággal életre kelt. Az ötlet egyenesen zseniális, a megvalósítás meg még annál is fantasztikusabb. Számtalan küldetésen keresztül élhettük át az első világháború poklát egy olyan perspektívából, ahol az öldöklés nem okoz sem lelki traumát, sem pedig csorbát az intellektusunkon. A Toy Soldiers egy klasszikus Tower Defense alapú stratégiai játék volt, az egyetlen gond vele csak az lehetett, hogy hamar a végére értünk, és sajnálatos módon nem sok plusz tartalommal látták el ahhoz, hogy a szavatosságát növeljék.


De szerencsére nem kellett olyan sokat várni, itt van nekünk a folytatás, a Cold War, avagy ezúttal a hidegháború „borzalmaiba” vethetjük bele magunkat a jól megszokott bájosan humoros formában prezentálva. Igaz, ezúttal is csak 11 pálya áll majd a rendelkezésünkre, de most már lehetőségünk lesz arra is, hogy online co-opban álljunk neki a küldetéseknek, akár együtt, akár egymás ellen, a pontokért küzdve. Aztán akad két új nehézségi fokozat is, mely teljesen újszerű játékélményben fog minket részesíteni. Az Elite fokozaton a tornyok nem működnek maguktól, tehát mi leszünk kénytelenek minden pozícióba beugrani és átvenni az irányítást. A General fokozaton pedig pont fordított a helyzet, tehát a védőállások csak és kizárólag maguktól fognak lőni, ezzel maximalizálva a stratégiai játékélményt.


Ugyancsak újdonságnak számít a Barrage-rendszer. Ennek az a lényege, hogy ha el tudjuk érni a negyvenötszörös gyilkoló szorzót (erről egy csík is tájékoztat minket a bal alsó sarokban) akkor a játék véletlenszerűen kisorsol nekünk valami igazán hasznos pusztító fegyvert, ami lehet bombázástól fogva egészen a Modern Warfare 2-es élményeket idéző AC-130-as irányításán keresztül mindenféle jópofa dolog. A legnagyobb kedvence természetesen mindenkinek a stallonés Rambo-paródia lesz, aki azon kívül, hogy rekeszizmot szaggatóan komoly szövegeket üvölt bele a nagyvilágba, valami elképesztően hatásos fegyver egymagában is.


A Toy Soliders: Cold War fantasztikus folytatása egy igen emlékezetes kis árkád játéknak. Minden szempontból felülmúlja elődjét, ami már alapból is igen magasra helyezte a mércét. Igaz, az 1200 pontos ára nem túl olcsó, de manapság már ezt igazán megszokhattuk és minden egyes fillért megér. Ha nem hiszitek, tegyetek vele egy próbát…

6.
6.
alex512
Nem nehéz elképzelni, hogy végül PC-n is feltűnik, ahogy szerencsére manapság a egyre több minőségi xbox arcade játék. Én mindenképpen várom.
5.
5.
frankek
Az ötlet tökre nem új! max. a grafika meg maga a játékmenet mert a 3DO már évekkel ezelőtt kijött az Army Men sorozattal és azok voltak ám a jó kis műanyagkatonás játékok :)

Egyébként tényleg jópofa kár hogy csak x360...
3.
3.
zsizsi
A demoját próbáltam mind kettő résznek és nekem bejött.
2.
2.
adriano28
hmm, ez tetszik, nagyon jó game, kilesz próbálva
1.
1.
givi6
vao, majd megnézem, nagyon jónak tűnik
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...