Shrek 2: The Game Bemutató

Link másolása
Tendencia, hogy a jobb és kevésbé jó mozifilmekből akarva-akaratlanul készítik el a szinte kötelező játékadoptációkat. Ezeknek a minősége igen komoly mértékben megkérdőjelezhető és csak elvétve kapunk rendes, minőségi játékot...

Jelen esetben a Shrek folytatása az, ami nem kerülhette el a sorsát. Steven Spilberg cége, a Dreamworks kegyetlenül összeállt az Activision gyárosaival és szépen felkérték a „világhírű” (soha nem halottam róluk) KnowWonder céget, hogy készítsék el a játékverziót. Az előző Shrek játék (TDK) ugyan csak X-Boxra jött ki, de a mostanit már multiplatformra tervezték, így majd minden portra elkészül (de örülök neki)!

 

Nos, a játék maga a platform „ugra-bugra-gyűjts-minél-több-érmét-és-rohangálj-mint-az-idióta” kategóriába tartozik, amit ha hat-hét évesek vagyunk, akkor talán szórakoztatónak találhatunk, de idősebb fejjel már azért lehet, hogy kicsit kritikusabb szemmel nézzük. Én javaslom, menjünk vissza az időben és tekintsünk a Shrek 2-re úgy, mintha fiatal, hat-hét évesek lennénk.

 

- Jéé, anyúúú! Egy beszélő szamár!!! És ki ez a csúnya nagy zöld szörny? És most akkor mit kell nyomni? ANYAAAA! Miért nem ugrik fel a szamár a fára? Anyaaaaa...

 

Khm... Elnézést. Javaslom, hogy inkább mégse menjünk vissza az időbe, nézzük igenis mai fejjel ezt a játékot.

 

Történetünk ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Shrek és Fiona boldogan élnek, mint bűzös halak a mocsárban, amit csak egyetlen valaki tud néha negatív irányba befolyásolni, a szamár. Játékunk kezdetekor, amikor a narrátor elkezdi mesélni történetünket, ő az, aki rögtön beleszól az egészbe, és még egy picit át is írja saját szájíze szerint a mesét. Ezek persze eléggé mulatságos dolgok, de engem egy idő után kifejezetten idegesítettek (ahogy Shreket is).

 

Sajnos szegény Shreknek szembe kell néznie azzal, hogy kedvese, Fiona meg akarja látogatni szüleit és mint újdonsült férjét, őt is magával akarja vinni. Játékunk ezáltal kezdetét is veszi, hiszen már az úton rögtön akadályba ütközünk: banditák ellopják a tökhintónk egyik kerekét (tipikus bűntény), amit aztán Shreknek kell persze visszaszerezni. Amint ez megvan folytatódhat is az út tovább. Mivel a készítők megpróbáltak minél kevesebbett elárulni a filmből, ezért átvezető és tájékoztató animációk helyett a jól bevált nyilik a könyv és a mesélő elmondja, mi történt/történik. Ezeket persze kedvenc szamarunk ismét kommentálni fogja, de hát ez van.

 

Most szót kéne ejteni a grafikáról, de az igazat megvallva semmi extra nincs benne. Megpróbáltak minél élethűbb karaktereket csinálni, ami nagyjából sikerült is, de ennyi, szóval semmi extra. De meg kell mondjam, nem is ez a lényeg. Még csak nem is a hangok, amiket persze nem az eredeti színészek adnak (gondolom nem akarták megfizetni őket), hanem azok a jópofaságok és humor, ami a filmet jellemzi. Ezeket pedig Shreken és a Szamáron kivül mások is biztosítják nekünk. Vegyük csak például a varázsitalokat, hiszen lehetőségünk nyílik ilyen csodalöttyök vásárlására utjaink során, de csak akkor, ha elég érmét gyűjtöttünk össze. Szóval, az első ilyen elárusító helyen, rögtön kapunk is egy „reklámfilmet”, ami hasonlít egy flash animációhoz, de szerintem nagyon jópofán mutatja be, hogy melyik ital mire képes. A másik dolog, amin mosolyogtam egy ideig, az a játékmentést lehetővé tevő tündérke. No persze, most mindenkinek egy kedves, babaarcú, pajkos fiatal gyerek jut eszébe, aranyos kis öltözékben, aki törekvésünket játékmentéssel jutalmazza.

 

Hát kéremszépen  nem ez van! A mi kis tündérünk ugyan termetét véve tényleg kicsi, de minden csak nem bájos. Inkább egy dagadt, borostás, kopaszodó, Danny De Vito fazonra hasonlít, aki perverz fejéhez pontosan illő rózsaszín balettruhát öltött magára, no és a Roy nevet. Döbbenet!

 

Igazán sokat nem lehet írni az ilyen tipusú játékokról és nekem sincs most késztetésem tovább boncolgatni a Shrek 2-t, hiszen ha játszottál már Disney rajzfilm adoptációkkal, akkor ismered már az összes ilyen kaliberű játékot. Stílus, irányítás, koncepció... mind ugyanaz. Viszont aki szereti az ilyetén alkotásokat, azoknak javaslom, szerezzék be, hisz elszórakozni jó vele, de többre ne nagyon számítsatok!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...