Battlefield 3 többjátékos bétateszt

  • Írta: Daks
  • 2011. szeptember 28.
  • Battlefield 3, bétateszt, xbox 360
Link másolása
Tompa sípolás nyomja el a sikolyokat, egy férfi rád üvölt, majd rohan tovább. Felnézel, a lángoló szerelvények füstjében géppuskás alakok rajzolódnak ki, orrod édes virágillat csapja meg, a halál szaga ez, nem csak képzelődsz, a lábaid se engedelmeskednek már.

Egy hónap van a Battlefield 3 megjelenéséig, a szabad világ véres csatára készül a terrorizmus ellen, 2011. október 25-én kezdetét veszi a háború, melyre oly rég óta vártunk. Célra tartván fegyverünket, ujjunk görcsösen bizsereg, s bár az invázió hivatalosan még nem vette kezdetét, most mégis meghúzhatjuk a ravaszt, tegnap elkészült a játék kipróbálható béta változata, nique ta mére, Franciaországot megtámadták.


A többjátékos demó a Párizs belvárosában zajló csatákba enged betekintést. A metrót ért robbantás után egyenruhások szállják meg a boursi állomás környékét, a harc pedig a tőzsdeépület előtt folytatódik, hol nemrég dollármilliók cseréltek gazdát néhány telefonhívással, ott most fegyverek zaja hallatszik, a civilizált világ összeomlóban van. Ha rendelkezel a Medal of Honor: Tier 1 Edition egy eredeti példányával, vagy az Origin rendszeren már előrendelted a Battlefield 3: Limited Edition digitális változatát, akkor a béta téged is vár, de a szélesebb elérhetőségre se kell sokat várni, csütörtökön kinyílnak a kapuk, s a játék elérhetővé válik az egész világon.


Terroristák és különlegesen kiképzett katonák csapnak össze a béta egyedüliként elérhető rush játékmódjában, a támadó csapat a pályán lévő m-com terminálok megsemmisítését kapta feladatul, a védekező csapat célja pedig megakadályozni mindezt. A teljes hadművelet négy részre van osztva, a városi parkban kezdve virágoskertek, játszóterek szomszédságában igyekszünk elfoglalni az első két pontot, az Eiffel-torony lábaitól fekete füst száll fel, egy repülő zuhan a lakóházak közé, teljes a felfordulás. A győzelmet jelentő robbantások után pedig hamar folytatódnak az események, a nyílt, napfényes teret sötét metróalagutak váltják, többféle útvonalon lehet megközelíteni a célpontot, s ha itt is sikerrel jártunk, akkor a következő lépés a váróterem elfoglalása, majd a tőzsde ostroma lesz. A küldetés végéhez közeledve pedig minden korábbinál nagyobb csaták várnak ránk, a környékbeli épületek ablakaiból mesterlövészek leselkednek, fedezékünk sincs sok, át kell vágni a nyílt utcán, a szerencsére bízva életünket.


A támadók száma reinforcement ticket formában limitálva lett, így nem próbálkozhatunk a végtelenségig, az idő viszont nem sürget minket, van lehetőség a finom taktikára, ki az öngyilkos akciók híve, azt itt hamar ki fogják utálni. Segítenünk kell a többieket, vannak squadok, melyekhez újjászületéskor csatlakozhatunk is, az így született néhány fős társulások pedig brutális taktikával foghatják harapófogóba az ellenséget, még csak komolyabb egyeztetések se kellenek ehhez, elég, ha a vezető jó irányba indul meg, s a többiek követik őt.


Karakterünket négyféle osztályból választhatjuk ki. A sort az orvosi képességekkel rendelkező, gépfegyveres támadókatona, az assault nyitja, majd közvetlen utána jön a járművek elpusztítására, vagy megjavítására szakosodott mérnök, eredeti nevén az engineer. A lista harmadik tagja támogatótiszti feladatokat ellátó support, ki a szorult helyzetekben lőszert tud osztani a bajtársainak, a felhozatalt pedig a recon zárja, rádiós kiegészítői gyorsan a squad élére repítik őt. A különböző osztályok eltérő kiegészítőket is használhatnak, a felhozatalban van elsősegélyláda, javítószerszám, tölténytáska, defibrilátor, távcső, és még egy tucatnyi hasznos dolog, nekünk pedig még csak meg se kell jegyezni, hogy melyik a legjobb. A menübe kilépve találunk egy testre szabás gombot, a négy katonát felszerelhetjük kedvenc cuccainkkal, s ugyanitt tudjuk magunkévá tenni az új fejlesztéseket is.


A gyilkolás, a komolyabb sebzés, a robbantás, a bombafelrakás, a hatástalanítás, a squadhoz való csatlakozás, vagy a különböző célokért kapott kitüntetés tapasztalatpontokkal gazdagítja karakterünket, minél többet játszunk, rangunk annál magasabb lesz. A besorolás nevünk mellett folyamatosan látszódik, így mindenki tudja, kivel is áll szemben, az előléptetések után pedig a játék hozzánk hasonló képességű emberekkel rak össze, egy veteránnak nincs sok öröm abban, ha nyúbikat tizedelhet.


A játék még csak béta állapotban van, de a hangulata már most lehengerlő. A falon szétrobbanó csempe, a rakétavetőtől leomló házfal, a füst, a szálló por, és a rajta átszűrődő fény feledhetetlen háborús élményeket kínál, a párizsi hadszíntér a legapróbb részletekig kidolgozott, a négy részre osztott küldetéssorozatnak köszönhetően pedig könnyen átlátható, és megismerhető minden állomása. Némi rossz hír viszont, hogy konzolon erősen visszavettek a grafika minőségéből, kisebb a felbontás, és gyengébbek a textúrák is, az összhatás viszont még így is gyönyörű, s hangokról se tudunk sok rosszat mondani, a fegyverek zaja, és a robbanások annyira élethűek, hogy az embernek libabőrös lesz tőle a karja, csak élőbe ne kelljen megtapasztalnunk soha.


A Call of Duty: Modern Warfare 3-mal karöltve a Battlefield 3 hónapokig, sőt évekig lesz a világ első számú multiplayer játéka, az irányítás hibátlan, az esélyek kiegyenlítettek, a játék átlátható és komoly, maga az élmény pedig döbbenetes. A harcok olyan izgalmasak, és annyira emberközeliek, hogy szinte ruhánkon érezzük a lőpor orrfacsaró szagát, croissant, vörösbor, AK-74, mi így szeretjük Párizst.

Kapcsolódó cikkek

145.
145.
pier33
én alapból nem szeretem a Battlefield-t...de ez nem tűnik épp a legszarabbnak de én is úgy vagyok velem mint #143 :)
144.
144.
Bugrisparaszt
#140: Na ez a szó szoros értelmében LOL!!!
137.
137.
Genezis
EMBEREK!! Ez csak béta... hova paráztok már? Egy nyers verzió ez csak egy pici bemutató nehogy már a messiást várjátok...a játék autómatikusan a játékos gépéhz igazítja a grafot de alapból nem lesz fullos mivel akk meghalna az egész rendszer direkt azért van lebutítva h zavartalan legyen a játék... a fegyverekkel semmi gond... max te nem láttál még igazit.. azmeg h killcam belelóhóg az emberbe.. és akk mivan nem azon múlik a játék negyohmár ilyenen akadj fenn.. persze hvannak hibák még benne mivel még NEM ADTÁK KI...-.- a kiadás előtti napig megy a munka... nuygodjatok meg..:D
136.
136.
Sewray
#135: Pontosan a hibáit a végtelenségig lehetne sorolni , erre már nem lesz idejük , hogy kijavítsák . nagyot csalódtam benne :(
135.
135.
Antonov77
Hát gyerekek nagyot csalódtam!!! Két napja tolom a bétátés és borzalmas dolgokat látok. Lebutított grafika, pixeles textúrák, szánalmas karakterkidolgozás, pocsék hangok és katasztrofális fegyverkinézet valamint RENGETEG programhiba. Egyszerűen nem akartam hinni a szememnek, ezek akarják lenyomni a MW3-at! Úr istem! Ha ez így marad akkor baromi nagy botrány lesz belőle.Mintha ez lenne az első játékuk amit csináltak. Sorolom a gondokat: Kilcam belelóg az emberkébe, belesűlyed a földbe félig vagy teljesen, torkolattűz a csőtől kb. 1m-re villan, 45 fokos szögben rohangál az emberke egyenesen előre, gagyi robbanási efekt, RPG-t kilövéskor nem látod és a becsapódási látvány nagyon vacak, az üvegtáblák 3-4 nagyobb darabra esnek szét a sok kicsi helyett..... haaa elfogyott a levegőm.... és még órákig tudnám sorolni! Ja igen X360-as verzióról beszélek nem a PC-ről. NE VEGYÉTEK MEG, TUTI BUKTA!
134.
134.
hedzsooo
#133: Hmmm..., mivel nem sokan jeleztek ezzel kapcsban eddig vissza, most utananeztem picit. Talan csak ujra kell inditani a jatekot, h ervenybe lephessen az osszes grafikai modositas. Ezt mondjuk jelezhettek volna 1 mondatban a BETA menujeben is, mar ha ez igaz... -_-
133.
133.
hedzsooo
#132: Lejar a jatszma, amit kivalasztottal, mire csatlakoznal hozza. Vmi kapcsolodasi hiba, valoszinuleg szerver-hiba. Nalam mukodott rendesen, de nem nyugozott le.

Valaki mas is eszre vette a PC-verzion, h LOW es ULTRA beallitasok kozott semmi kulonbseg nincsen ? Tok jo, h paran meg irjak, h ULTRA-beallitasokon is milyen jol megy a tobb eves vasukon..., nekem mondjuk mind1, csak nekik lesz kellemetlen elmenyben esetleg reszuk a teljes verzional, ha azt is ULTRA-ban, v. akar csak magas beallitasokon szeretnek majd jatszani.
132.
132.
gerebje
"Your game session has expired,please log uot and then log in again" Nekem eztadja ki és mind 1 hányszor lépek ki/be mindig ezt irja ki.
131.
131.
Cuppak
#123 Az új beta driver-t le kell szedned, nekem is szarakodott, aztán újra tettem és minden jó lett.
130.
130.
hedzsooo
Na, most eppen 5.28 Gb RAM-ot eszik a vas, h letettem kis ablakra a BF3 BETA-t. ^^
( Maga a BF3 BETA 1.87 Gb RAM-ot eszik. )
Szerintem sem 1 nagy durranas es a grafikai beallitasokat nem igazan lehet allitani, inkabb bemutato jelleguek, disznak vannak ott, nekem is ugy tunt. A felbontast es a teljeskepernyos modot lehet csak valtoztani talan es ennyi, meg meg par alapveto dolgot.

Mondjuk BETA, de tenyleg nem 1 tul jol sikerult BETA, a Crysis 2 BETA-ja szerintem sokkal jobban sikerult. SZERINTEM. ;-)

3D-ben is kiprobaltam volna, de azt sem engedte..., azert majd holnap meg forumokon utanaolvasok ennek, mert nagyon furi ez a PC-re kiadott BETA..., a trailer-ek, bemutatok alapjan valami egeszen masra szamitottam a BF3-tol, meg BETA-demo allapotaban is.
129.
129.
hedzsooo
Erdekes..., a FRAPS egyebkent miert nem mutat semmit, mikor fut a jatek, teljes ablakban ?
Felvetelt keszit a FRAPS, de nem akrja az FPS szamot mutatni veletlenul sem..., masnak is feltunt, v. csak nalam van ilyen bibi a FRAPS-szal ? :-)

Van vmi fura ezzel a BETA-val..., na meg jatszok vele picit, hatha rajovok, h mi az a furi dolog benne. ^^
128.
128.
hedzsooo
...Nalam tok jol muxik a xar netemmel is a bongeszos indito ablak. XD

Meg a szuro is tok gyorsan kiadja a nekem megfelelo jatekokat. :-)
127.
127.
hedzsooo
#111: OK, THX, kuldtem meghivot az Origin-en ! ;D

Mondjuk mashol vki azt irta nekem, h nem er semmit az Origin-es barati lista ( azt nem irta, h miert ) es a Battlelog-on, v. hol kellene felvennunk inkabb 1mast... Na, majd mindjart lejon a BETA nekem is es kideritem. :-)
126.
126.
falselight
#123: állítólag ez egy 1-2 hónapos build, valószínűleg ki lesz javítva minden megjelenésre.
125.
125.
hedzsooo
#122: Azt nem tudom, nekem az Origin meg csak a letoltes vegere most jut a BF3 BETA-nak. ^^ :D

Talan igy mar picit kevesebben fogjak jatszani, mikor neki is kezdhetek vegre ! :-)
124.
124.
hedzsooo
#123: BETA driver-t KELL letoltened hozza, ha nem jelolod ki, h mutassa a BETA-drivereket, akkor nem is fogja es nem is fogod tudni letolteni ! ;)

285.38 ennek a BETA driver-nek a verzio szama, erre keress ra ! ;)
123.
123.
Giggsy
Hát nekem valahogy nagyon nem akar működni. Először is sír, hogy nem elég friss az Nvidia driver-em (csak úgy megjegyzem, hogy egy nem létező verziószámút kér, az Nvidia oldalán pontosan az a legfrissebb, ami nekem is van) aztán mikor betölt a játék, lehal mielőtt akár egy lépést tudnék tenni. Azért nagyon remélem, hogy a tényleges megjelenésnél nem lesz ennyire durván bugos, mert ez így még attól is messze van, hogy a játszhatatlan szintet elérje.
Azt pedig remélem nem gondolják komolyan, hogy innentől kezdve majd a böngészőből kell a játékot indítani, mert ettől a faszságtól már a BP4F-nél is a falra másztam... Minek az Origin, ha a játék indításához így is, úgy is kell a böngésző?
122.
122.
LnB
Nagyon szép, nagyon jó, de játszhatatlanul laggol, mert kb europai szerverre be sem tudok menni :)
121.
121.
Tier
Hat nem tudom. Xboxon a grafika siralmas, olyan mintha 5 eves lenne. Borzasztoan vartam ezt a jatekot, de a terep fele gyakorlatilag ertekelhetetlen. A metro belso resze konkretan olyan mintha a HL2 lenne. De a vegso dofest a viz effekt adta meg. A jatekmenet az egvilagon semmi uj egy kicsit zanzasitott cod. Szerencse hogy kijott a beta, igy nem sajnalom a penzem megvetel utan.
119.
119.
Cuppak
#118 Neked is bejön a játék (ablak mód fekete képernyő) aztán kilép? :(... nekem igen, ha valaki tud segíteni help pls.
117.
117.
Hubert Cumberdale
http://store.origin.com/store/eaemea/en_IE/html/originweb/play4free/pbPage.play-free-games-en_IE

Itt a linkje.
Ezt frissítgessétek, nekem kb 10-edjére sikerült. De kell a program is ugye.
116.
116.
Hubert Cumberdale
#113: Nem tom épp ezt kerestem itt a kommentek között, mert az oldalt se hozza be, meg a program se kezd magával semmit. :(
115.
115.
falselight
caspian border 64-es cq: döbbenetes. ezért az élményért megéri gépet fejleszteni. aki csak a párizsi pályán tolta, az nem látott még semmit ebből a játékból.
114.
114.
Problem?
#112: Jo tudni h csak multi:D m1 csak ki akartam probálni PC nekem ugyse megy most 1 bétáért nem fizetek goldot csak majd ha jön a cod
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...