Mercury Hg villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. október 27.
  • mercury hg, ps3, teszt
Link másolása
Akik hozzám hasonlóan multiplatformosok, azok talán emlékeznek még a ma már klasszikusnak számító Mercury Meltdown című játékra PSP-n, mely pillanatok alatt volt képes elrabolni a szívünket. Ha azt szeretted, vagy éppen csak ábrándoztál róla, hogy majd egyszer kipróbálod, akkor eljött a te időd!

Manapság kevés olyan cím létezik, ami képes lenne visszaadni azokat a hősi időket, amikor még tudtak valóban kreatív, ötletes és minket hosszú időkre lekötő végtelenül egyszerű mégis nagyszerű játékokat csinálni. A Mercury-sorozat egészen a legmélyebb alapokig ás vissza, hiszen ki ne emlékezne arra a bizonyos labirintusos játékra, amikor golyókat kellett eljuttatnunk a célba és mindehhez semmi mást nem kellett használnunk, csak az eleve adott gravitációt és a kezünk ügyességét.


Azóta változtak az idők, ezt az élményt digitálisan prezentálták felénk, ezúttal már HD felbontásban. A Mercury Hg egyértelműen a PS3 mozgásérzékelős kontrollerére lett kitalálva, de az Xbox-tulajoknak se kell elkeseredniük, hiszen az irányítás könnyen tanulható és nagyon kézreál. Célunk az lesz, hogy a pályán megadott higany pacát eljutassuk a négyzethálós végállomáshoz. A sikert persze majd többféle akadállyal is megpróbálják nehezebbé tenni – olyanokkal, mint a gravitáció, mágnespanelek, folyamatosan változó platform, vagy éppenséggel más színnel elzáródó ajtók. A maximális sikerhez a pályákat adott idő alatt, a higany 100%-át megtartva, minden bónusz gömböt összeszedve kell teljesítenünk. Akárcsak az Angry Birds vagy éppenséggel Cut the Rope esetében, ez is annyira addiktív, hogy egyszerűen képtelenek leszünk elsiklani a tökéletesség teljesítése felett. Talán ez az a dolog, ami egy kicsit nagyobb szavatosságot ad a játéknak, mert ha ezzel nem törődünk, akkor pillanatok alatt azon vesszük majd észre magunkat, hogy már a végére is értünk.


Pedig adott egy Discovery (felfedező) mód, amin végighaladva tudjuk elérni a másik két módot is, ami a Challenge (kihívás) és a Bonus köröket foglalja magában. A gond talán csak az, hogy cakli-pakli olyan 60 pálya áll majd a rendelkezésünkre és mire belejövünk, már vége is lesz. Lehetőségünk nyílik arra, hogy a saját vagy a leaderboardon lévő többi játékos legjobb ideje ellen keljünk versenyre, de ez a része már igencsak kevés embert fog érdekelni.


A Mercury Hg méltó átültetése egy klasszikus PSP címnek a nagytestvérekre. A HD-grafika jól áll neki, ahogyan a kényelmes irányítás is, a legkomolyabb gond vele csak a rövidségében leledzik és abban, hogy nem nyújt elég kihívást ahhoz, hogy hosszú időre lekössön minket. Alacsony ára miatt azonban egy kellemes hétvégét mindenképpen el tudunk vele tölteni ezekben a hirtelen lehűlő, kissé szomorú őszi napokban…

11.
11.
Blue Heawen
10.
10.
Kreto
#8: fizetett reklám :D
8.
8.
wigyory
Én már régóta sejtem hogy kuplungos, mert csak mw3- és CoD-hireket fogalmaz-neki nincs más.
7.
7.
Kreto
#6: szerintem nem ide akarta :D
4.
4.
Teuton
Egy pályaszerkesztő biztos megdobná a szavatosságot :D
3.
3.
p3ti
Boxon megvan , eléggé jó kis gamme , csak annyi hogy picit rövíd , de a zene benne meg a hangulat 10/10
2.
2.
Scoo
Én anno még Wii-n játszottam vele. Nagyon jó! A Wii és a Move irányítója nagyon jól megy hozzá.
1.
1.
xICEMANx
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...